Автор Гілка: Opera 10 Turbo  (Прочитано 10576 раз)

Praporshic

• Гість
Re: Opera 10 Turbo
« Відповідей #30 : 2009-09-07 00:45:28 »
Зокрема, можливо протікання пов’язано з бібліотеками Qt. Shared (динамічно з’єднана) версія з Qt4 погано працює з Qt 4.5 (губить форматування), оскільки її зібрано для 4.4. Можливо, ви зіткнулися зі схожою проблемою.
Та якби ж то лише форматування. Вона й власні шрифти губить і відновлюється лише після kill -9.

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #31 : 2009-09-14 07:27:49 »
Скачав, поставив, помацав, попробував, порівняв. Ось що в мене вийшло (це мої власні спостереження):

1. Вцілому — файно. Гарний такий інтеґрований букетик в щось «юзабельне», особливо у десктопній еклектиці X11, що вічно без стилю, смаку, стандартів та інтеґрації між софтом. Але кому потрібні ті причандали? — ситуація-ж покращується. Адже-ж Гномофіли мають Evolution, KDE — KMail (досить файна штука, я-б її хтів мати на OSX замість Mail.app, якщо чесно), ну а про Mutt можна й не зачинати. :)

2. Памяті на OSX воно бере більше ніж Firefox. Завантажити щось товстеньке, наприклад Zimbra в обидва браузери, і порівняно Firefox виграє на ~35M.

3. Все ще кашляє на трюках, типу "rounded corners" і т.д. То суб'єктивно і можна казати про стандарти там та ін. Але нажаль, саме для Опери все ще треба бути обережним і коли навіть MSIE 7 показує добре, Опері все ще щось бракує: то шрифти якісь не тойво, то розміщення якісь дивні, то нативні віджети якісь менші etc.

4. Це (http://www.apple.com/safari/whats-new.html#performance) — таки чиста правда (там натиснути на "Blazing performance"). Хоч порівнюють Opera 9.6, 10та недалеко втікла... Сам провіряв, бо ото мені дуже важливо. JavaScript в Opera ще дуже повільний. Я використовую GWT, ExtGWT, SmartGWT... — там гальмує воно «по-чорному», особливо у SmartGWT, де все вираховується по пікселях на льоту. Найгарніше працює Safari — дуже швидко і без лишнього скрипу. Другим йде Firefox.

5. Найгарніше Acid Test 3 проходить знову-ж таки, в Safari: м'яко, плавно і чисто. Firefox 3.5.3 проходить його теж плавно, але зупиняється на 93му кроці. Ну... ще зроблять. Зате от Opera його візуально хоч і проходить, але рухається пошарпано: на самому початку, на 37му, 45му, 67му та 72му кроках задумується (так не має бути, згідно умовами тесту). Я пробував 10 разів — без змін. На інших платформах може й по-іншому...

6. Opera Dragonfly виглядає прикольно і явно передерта з Firebug. Але Firebug кращий, бо їсть динамічно створений HTML. Що я з них використовую? Safari Web Inspector... :-)

7. Зміна величини TextArea у Safari — killer feature, дуже без того трудно тепер: розтягнув собі як хочеш. Firefox має плаґін для того, але не завше спрацьовує і воно зроблене через JavaScript. Для Опери це мати мус!

8. Віджети — прикольно та гарно. Але кому воно тре? В OSX є Dashboard, в віндах вже теж щось є подібне. KDE має також віджети. Закрив Opera — віджети зникли. Але може хтось і використовує...

9. Вбудований IRC! :) He-he-he...

10. Mail покращений.

11. Випущена Opera 10 for Solaris Intel! Респект.

Ось так виглядає пам'ять на OSX:

« Змінено: 2009-09-14 07:55:31 від BM »

Відсутній AVP

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
« Відповідей #32 : 2009-09-18 13:30:08 »
Off-topic:
На мою думку, сама краща версія - це 9.26. Вона сама безглючна на моєму комп'ютері.
Угу, а відкрийте-но нею цю або цю сторінку.
Відкрив друге посилння. Нібито все добре. Клацнув по випадаючому списку, потім по другому. Довелося у віртуальній консолі вбивати ту Оперу. Перше посилання в Опері відкривати боюся. Iceweasel the best!
[Debian Lenny]

romi

• Гість
« Відповідей #33 : 2009-09-21 14:30:00 »
Off-topic:
На мою думку, сама краща версія - це 9.26. Вона сама безглючна на моєму комп'ютері.
Угу, а відкрийте-но нею цю або цю сторінку.
Тільки-що відкрив - довелося перезавантажувати ікси [smiley=angry2.gif]

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #34 : 2009-09-21 15:35:57 »
Парад ковтачів лампочок... :)

Цій ваді вже два роки, а вирішення як не було, так і немає.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

romi

• Гість
« Відповідей #35 : 2009-09-21 15:48:22 »
Парад ковтачів лампочок... :)

Цій ваді вже два роки, а вирішення як не було, так і немає.
Погано  :(
А в Firefox такої вади немає?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #36 : 2009-09-21 19:58:25 »
І й Завойовнику теж немає (хоча бачив іншу, не менш цікаву)  ::)

romi

• Гість
« Відповідей #37 : 2009-09-21 20:09:13 »

Відсутній Sandr

• Графоман
  • дописів: 461
  • Мій вибір — Лінукс!
    • ФОП Осипенко
« Відповідей #38 : 2009-09-22 03:05:49 »
Спробував я цю наворочену Оперу Турбо під час тестування Сюза 11.1. Враження жахливі (що від нової версії браузера, що від нової версії системи)!!!

В результаті зараз використовую і старішу версію Опери (9.64), і старішу, перевірену "в боях" версію Сюза 10.3. Ото не все, що нове, то й хороше!
:)

P.S. Щодо Вогнелиса, то третя версія його теж не викликає захоплення...  ::)
« Змінено: 2009-09-22 03:09:36 від Sandr »
openSUSE + KDE

Praporshic

• Гість
« Відповідей #39 : 2009-09-22 19:54:28 »

romi

• Гість
« Відповідей #40 : 2009-09-22 20:02:38 »
Завойовнику
:-?
Konqueror
О! Це те, що я хотів прочитати.
В Konqueror майже все добре крім першої літери, яка і викликає згубну залежність від KDE.
-----------
М.: Пан до Криму їздив відпочивати колись? А до Карпат? І перша літера не хвилювала?
« Змінено: 2009-09-22 21:52:17 від Piktor »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #41 : 2009-09-23 00:53:35 »
О! Це те, що я хотів прочитати.
В Konqueror майже все добре крім першої літери, яка і викликає згубну залежність від KDE.
Коли маєш час, можеш собі дозволити різні *box. Але коли треба працювати - обираєш XFCE або KDE. До речі, називати щось подібне "згубною залежністю" - згубний шлях до дуже нехороших речей......

romi

• Гість
« Відповідей #42 : 2009-09-23 15:33:48 »
Коли маєш час, можеш собі дозволити різні *box. Але коли треба працювати - обираєш XFCE або KDE.
Зрозумів.
« Змінено: 2009-09-23 15:34:11 від romi »

romi

• Гість
« Відповідей #43 : 2009-09-29 19:12:35 »
бачив іншу, не менш цікаву)  ::)
Коли перемикаєшся на іншу вкладку, то вікно "повертається"?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #44 : 2009-09-29 20:45:14 »
бачив іншу, не менш цікаву)  ::)
Коли перемикаєшся на іншу вкладку, то вікно "повертається"?
Ні. При хитрому жабоскрипті маємо такий саме результат як й в опері на цих сторінках.