Вийшла нова версія популярного браузера Opera 10. У новій версії:— логи падінь: тепер користувачі мають змогу надіслати звіт про фатальну помилку програми розробнику,— нова технологія компресії даних Opera Turbo, що дозволяє зменшувати об’єм трафіку для слабкого з’єднання з інтернетом,— «гарний» показ файлів XML, які не мають власного стилю CSS,— «візуальні таби»: можливість показувати стрічку табів тамбнейлами,— нова версія повністю проходить тест Acid3,— нові опції налаштування сторінки швидкого набору (Speed Dial): можливість встановити фоновий малюнок, можливість регулювати кількість сайтів на сторінці, і нарешті можливість повністю прибрати швидкий набір.Повний список змін: http://www.opera.com/docs/changelogs/linux/1000/
При стисненні перекодування сторінок не здійснюється! - це я про Оперу 10
Цитата: romi від 2009-09-01 19:20:20При стисненні перекодування сторінок не здійснюється! - це я про Оперу 10 що таке «перекодування сторінок»? Наскільки я зрозумів з опису, Opera Turbo юзає власні проксі-сервери, які стискають трафік, а потім передають його на машину клієнта:мені тільки не зрозуміло, що воно дає, якщо сайт вже використовує компресію gzip.
Ой, а якщо я захочу стягнути велику картинку собі на шпалери, воно її теж погіршить?
Наскільки я зрозумів з опису, Opera Turbo юзає власні проксі-сервери, які стискають трафік, а потім передають його на машину клієнта:
Цитата: noddeat від 2009-09-01 19:27:41Наскільки я зрозумів з опису, Opera Turbo юзає власні проксі-сервери, які стискають трафік, а потім передають його на машину клієнта:Це мене лякає.