Примітивна синхронізувалка каталогів на двох компах (які не сполучені мережею).
The rsync remote-update protocol allows rsync to transfer just the dif- ferences between two sets of files across the network connection, using an efficient checksum-search algorithm described in the technical report that accompanies this package.
Rsync copies files either to or from a remote host, or locally on the current host (it does not support copying files between two remote hosts).
Практична проблема в мене була: не перезаписувати по сто раз флешку через парочку файлів, що змінились (ресурс флешки обмежений) і не намагатись запам'ятати, які саме файли змінювались впродовж дня.
(Злорадно) man rsync
-a, --archive This is equivalent to -rlptgoD. It is a quick way of saying you want recursion and want to preserve almost everything (with -H being a notable omission). The only exception to the above equivalence is when --files-from is specified, in which case -r is not implied. Note that -a does not preserve hardlinks, because finding multi‐ ply-linked files is expensive. You must separately specify -H.
Спочатку докладний опис протоколу обміну - потім його реалізація.
Ану конкретні команди в студію... (тут поради, а не критика )
Протокол обміну - це докладний опис того, як саме дані з однієї машини будуть переноситись на іншу, чи переноситись будуть тільки зміни між двома копіями, критерій визначення змін, чи повинні дані стискатись, шифруватись, роль змінного носія і тд.
Ну знову до забору... Та що ви причепились зі своїм rsync ?Мова йде про випадок, коли нема прямого зв'язку з директоріями: нема контакту через мережу, нема виносного вінта. Ну відкіля rsync знає, які саме файли оновити, коли нема зв'язку? А тут все (майже все) під це підлаштовано: збираються данні про всі файли і окремим файлом заливаються в архів синхронізації. Де в rsync файли заборонені для копіювання? Тут про це згадувалось (filelist.ban). Читайте дописи, а не товчіть воду в ступі Цитата: borman від 2009-03-02 21:59:24Протокол обміну - це докладний опис того, як саме дані з однієї машини будуть переноситись на іншу, чи переноситись будуть тільки зміни між двома копіями, критерій визначення змін, чи повинні дані стискатись, шифруватись, роль змінного носія і тд.Ну а я можу написати що таке числове інтегрування... і знову залишиться питання: "до чого це?"