Автор Гілка: Допоможіть настроїти сервер під Free BSD  (Прочитано 6116 раз)

Відсутній Zero_FX

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
  • I Love YaBB 2!
HELP!!!! Допоможіть.... ОК - перейду до самої суті - хочу зрозуміти як правильно підмімати декілька сервісів на Free BSD... Тобто Самому - цей процес займе пів мого життя!!! Допоможіть БУДЛАСКА!!! Одним словом - мені потрібно підяняти сервер для контролю за локальною мережею.... Тобто FTP, Send Mail, WWW, FireWall, Squid - я уже дуже довгий час сижу з чим один на один - без допомоги... Просив допомоги і на openet.ru, та на багатьох інших *nix порталах... Дехто допомагав потім мабуть просто не вистачало часу... Так шо допоможіть люди добрі!!!! :)

Відсутній k0l0b0k

• Новачок
  • *
  • дописів: 26
  • I Hate YaBB 2! :-)
Re: Допоможіть настроїти сервер під Free BSD
« Відповідей #1 : 2007-03-01 21:57:33 »
А ти на ЛОР сходи  ;D
а по темi - дуже хороший дядько bog boss - http://bog.pp.ru - там опублiкованi гарнi документи як це все робиться на практицi. В основному пiд лiнукс, але софт однаковий...

Відсутній Zero_FX

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #2 : 2007-03-02 14:54:25 »
:)ТЕНКС - ДРУЖЕ !!!  :D

ОК! - там я був - дійсно багато информоції, та хотілося б з кимость ділитися та спілкуватися на рахунок свіїх проблем та невдач.....  :)
 А ти ким будеш у цьому світі???  8-) Адмін, Cool ХА_ц_КЕР? ЧИ так людина доброї волі?
[/b]

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #3 : 2007-03-02 16:23:05 »
Гм... Блондинка? Zero_FX, не клейте дурня, тут це не оцінять ;D
« Змінено: 2007-03-02 16:24:07 від Cthulhu »

Відсутній Zero_FX

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #4 : 2007-03-02 17:12:12 »
А Вам яка різниця???  8-) Чи тільки можете вкзувати всім на їхні недоліки???  :o А самі нічого не можете зробити??? :) Так виходить ШАНОВНИЙ!!! Слова то не діло...  ;D ;D ;D

М. На форумі - слово і є справою => * за флуд
« Змінено: 2007-03-02 18:59:44 від Praporshic »

Відсутній angel4x07

• Новачок
  • *
  • дописів: 9
  • Dont Stop!!!
« Відповідей #5 : 2007-03-11 01:18:21 »
Можливо мені було потрібно створити окрему тему, але запитую в цій:
Стоїть стари сервер freeBSD 4.8 - класний дядька, тільки не підтримує ACL і вже пора оновлювати, була їдея поставити freeBSD 6.1 і підняти на ньому відповідно DHCP, DNS, почту, SQUID, ну і решта по-мілкому (все що крутиться на старому серваку)... Так от, я більше дружу з лінуксами (проти БЗД нічого не маю - чудова система але тільки не тягне мене до неї), є задумка поставити всю цю красу на сервер під SUSE 10.1. Питання: наскільки це розумно, а саме чи замінить він по безпеці і надійності БЗД-систему? Плюси і мінуси від профі з досвідом. Поможіть зробити вибір :-/
Якщо ти хочеш знати, як побудувати будинок - будуй його, просто будуй його.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2007-03-11 01:28:15 »
Сказати що я такий вже й профі не можу - досвід роботи з FreeBSD в мене трохи більше року. Але як каже трохи більший досвід роботи з *nix взагалі, то немає нічого поганого у такому переході. Хіба що на старе залізо краще пхати Debian або Slackware (це мій особистий досвід). Стосовно захищеності - у налаштовану мною мастдайку теж не просто пролізти. Хоча одного разу мені раздовбали й домашній Linux (забув прикрити ssh від bruteforce, за що поплатився трафіком).
Головний плюс - знання системи тим, хто її адмініструватиме. Головний мінус - відповідно незнання.   ;)

Відсутній angel4x07

• Новачок
  • *
  • дописів: 9
  • Dont Stop!!!
« Відповідей #7 : 2007-03-11 12:13:25 »
 ;D Взагалі-то зараз просто така ситуація, що я справді більше схиляюся до вибору LInux, але існує якийсь страх поставити на лінуксі то що як правило стоїть на БЗД :) (репутація давить). Тому й просто хочу почути різні думки на  дану тему :), це як стаття на вікіпедії - чим більше думок тим більша обєктивність.
Якщо ти хочеш знати, як побудувати будинок - будуй його, просто будуй його.

Відсутній Zero_FX

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #8 : 2007-03-12 10:03:03 »
ОК... То все ясно... Та чи будемо ми займатися чимось конкретним???Давайте ліпше обсудемо по крокове встановлення - FreeBSD, або чогось іншого... І саме голове детально... А то пишуть іноді таке мов - Бачиш взяв то натиснув туди - і от тобі готова, надійна, і класна ситема.... Ви скажете - що марю, і що я хосу??? Я посню.. мені надоїло читати різні книги, документацію... Всерівновкінечному результаті це недочого не приводить... Холося б обговорити все - від початакту установки, до адміністрування... Звичайно якшо ви на це згідні... Я вимушений це робити тому що ніяк не можу потоваришвати з FreeBSD, тяжко мені з ним живеться... Так шо - якшо є охочі то давайте зробимо ЦЕ!!! 8-)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2007-03-12 11:14:56 »
ОК... То все ясно... Та чи будемо ми займатися чимось конкретним???Давайте ліпше обсудемо по крокове встановлення - FreeBSD, або чогось іншого... І саме голове детально... А то пишуть іноді таке мов - Бачиш взяв то натиснув туди - і от тобі готова, надійна, і класна ситема.... Ви скажете - що марю, і що я хосу??? Я посню.. мені надоїло читати різні книги, документацію... Всерівновкінечному результаті це недочого не приводить... Холося б обговорити все - від початакту установки, до адміністрування... Звичайно якшо ви на це згідні... Я вимушений це робити тому що ніяк не можу потоваришвати з FreeBSD, тяжко мені з ним живеться... Так шо - якшо є охочі то давайте зробимо ЦЕ!!! 8-)
Не подужав, хоч літер і не багато.... Схоже що шановний пан помилився що найменше системою, а що найбільше - фахом.

Відсутній Zero_FX

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #10 : 2007-03-12 12:03:59 »
Чому це ти так кажеш? Я просто хочу зробити все правильно.. а не методом наукового втика.... Розумієш? 8-)

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #11 : 2007-03-12 14:02:57 »
Для того, щоб зробити все правильно - треба читати документацію. Від розробника продукту. Бо ніхто не знає програму, як той хто її розробляв. Потім ще раз читати. І ще раз. Поки не стане зрозуміло, як правльно. Якщо ви не розумієте алфавіту - пояснювати вам правила стилістики ділової документації немає сенсу.

Відсутній Zero_FX

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #12 : 2007-03-12 14:37:20 »
Ніхто не говорить що я нічого не розумю, не хочу вчитися - і тому подібне... Просто хотілося б те що уже давно потрібно.. Є багато людей які не можуть багато читати не лише тому що у них мало досвіду, а й тому шо часу теж не більше... Чомуж не допомогти їм???? Ви всі можете на це відповісти??? Сам знаю яка це проблема  - коли ночями сидиш і перериваєш гори документації і всерівно нічого путьнього не знаходиш, зявляється таке відчуття що навіщо це все мені?? Навіщо, адже я можу найняти спеціаліста дати йому гроші і все за мене зробить він.... :-[  Це сумно, адже від браку літератури, та можливостей підсказати та підримати один одного люди втрачають віру в свої можливості, в самих себе....   Люди перестають вірити усвою справу.. Їм хочетьсязабути рпо все і занятися чимось іншим...  Чому б не описатипроцес становки, не лише ОС, а й паралельних програм.. Mail Ser., FTP, SAMBA, Squid.... і так далі.. НАвіщо їм мучити вас всіх своїми питаннями - ім буде достатньо маленької бази, яка створиться - івсе води почнуть йти далісамі - от тоді і піде їм на користь читання тех. документації... І всього іншого...   Вам же не тжко це зробити.. Чи я помилюяся і тут нема тих хто любить свою роботу...

[b]Якшо не так то мої старання можна буде назвати марними... тому щщо не буде ким з ними ділитися.... [/b][/color]8-)

Відсутній jack_avenger

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #13 : 2007-03-12 15:22:36 »
Чому б не описатипроцес становки, не лише ОС, а й паралельних програм.. Mail Ser., FTP, SAMBA, Squid.... і так далі.. НАвіщо їм мучити вас всіх своїми питаннями - ім буде достатньо маленької бази, яка створиться - івсе води почнуть йти далісамі - от тоді і піде їм на користь читання тех. документації... І всього

Хоч трішки почитай дядьку хендбук (тим більше що він йде в комплекті з системою). Наприклад, для того щоб запустити ФТП, ти можеш скористатись sysinstall, а в простішому випадку просто дозволити в /etc/rc.d іnetd та в файлі /etc/inetd.conf розкоментарити один рядок що відповідає за ФТП. Пошту ніколи не настроював. З самбою і сквідом теж небагато проблем

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #14 : 2007-03-12 15:29:47 »
Ех-х-х...
Рекомендую 2 підручники - "Українську мову" для середньої школи і "FreeBSD handbook".
Читайте документацію - вона кермує.