Автор Гілка: Роздати Інтернет з Ubuntu 12.04  (Прочитано 5476 раз)

Відсутній Gespenst

• Дописувач
  • **
  • дописів: 94
    • Веб-записничок
Вітаю! Виникла проблема з роздачею Інтернета з машини на якій встановлено Ubuntu 12.04. Дві мережеві картки, обидві працюють, машина підрубається до інтернету, мережа з іншою машиною також є обоє бачать одне одного а Інтернет не роздається. Я намагався виставити метод "Спільний з іншими комп’ютерами" для з’єднань (як для з’єднання з провайдером так і для внутрішньої мережі) на машині з інтернетом, але при цьому зв’язок падає у постійне підключення-відключення. Встановив dnsmasq але вона судячи з усього не працює, видає failed to create listening socket for port 53: команда lsof -i :53 не видає результатів. Я в розпачі. Можливо хтось стикався?

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Роздати Інтернет з Ubuntu 12.04
« Відповідей #1 : 2012-11-08 12:11:26 »
Можна спробувати вручну:
http://codeghar.wordpress.com/2012/05/02/ubuntu-12-04-ipv4-nat-gateway-and-dhcp-server/
Чи інші результати по запиту Ubuntu 12.04 nat.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Gespenst

• Дописувач
  • **
    • Веб-записничок
« Відповідей #2 : 2012-11-08 15:24:32 »
та, таке я робив і ось таке також http://howitmake.ru/blog/ubuntu/86.html результат - машина після цих операцій не перезавантажується. Висне. Тільки резетом. Запуск - з другого разу при першому не запускається, починають блимати індикатори на клаві і все. Резет - запускається граб і тільки так. Плюс керувати мережею не має можливості і підрубити ВПН. А без підрубити ВПН все це втрачає сенс. Можливо існують якісь програмки для роздачі інтернету? Не може ж бути що це така проблема невирішальна.
« Змінено: 2012-11-08 15:25:49 від Gespenst »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #3 : 2012-11-08 20:11:58 »
Можна проксі спробувати — squid, скажімо, не потребує втручання в налаштування мережевих інтерфейсів — якщо не робити "прозорим".
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній kisil

• Графоман
  • дописів: 353
  • Toruble in Windows reboot, toruble in Unix be root
    • About me
« Відповідей #4 : 2012-11-08 20:45:03 »
1. Як ви отримуєте інтернет?
2. Якщо через пппое чи впн то покажіть файл свій /etc/network/interfaces і розпишіть, що до якого інтерфейсу підєднується.
3. iptables -S покажіть
4. net.ipv4.ip_forward=1 розкоментували в /etc/sysctl.conf

Відсутній Gespenst

• Дописувач
  • **
    • Веб-записничок
« Відповідей #5 : 2012-11-08 20:57:32 »
interfaces я привів до початкового стану, тому він зараз як з нуля. зробив. перше net.ipv4.ip_forward=1 розкоментував в /etc/sysctl.conf, потім встановив спільне використання на ВНУТРІШНЮ мережу, потім ifconfig -a подивився яку адресу нетворк манаджер присвоїв моєму eth1 потім забив цю адресу у шлюз і у днс на донорські машини і прописав їм відповідні айпі (на одній xubuntu на другій xp) здається і все, інтернет запрацював кругом. Коли раніше я ставив спільне використання і з’єднання уходило у постійні перепідключення то я грішу що в мене був пакетик один встановлений який поставив скориставшись інструкцією з нету. Потім я його зніс, привів всі змінені файли до початкового стану окрім, звісно, sysctl.conf.
« Змінено: 2012-11-08 20:58:59 від Gespenst »

Відсутній kisil

• Графоман
  • дописів: 353
  • Toruble in Windows reboot, toruble in Unix be root
    • About me
« Відповідей #6 : 2012-11-09 11:22:46 »
Так все працює?

Відсутній Gespenst

• Дописувач
  • **
    • Веб-записничок
« Відповідей #7 : 2012-11-09 13:55:41 »
так, все працює. Виявилося, що у конфіги не треба було лізти.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #8 : 2012-11-09 19:44:28 »
Ubuntu...  :(
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Gespenst

• Дописувач
  • **
    • Веб-записничок
« Відповідей #9 : 2012-11-10 00:02:06 »
даремно ви так шановний. Якщо б я знайшов НОРМАЛЬНу інструкцію де описани б були ті кроки що я зробив замість правки трьох мільйонів конфігів хіба б я мав би проблему? але на жаль я знайшов у мережі інструкції саме таких ексгебіціоністів і мав з цим проблеми.  Даремно ви наїжджаєте на Ubuntu. У справі популярізації Linux хто зроби більше? Федора? Який ще дистр можна поставити і забути про гемор? Чи вас напружує відсутність гемору? нещодавно ставив знайомим на нетбук ubuntu і вони задоволені і я не парив мозку. ЩО в цьому поганого? Я як згадаю про дупу з дровами на тій же Федорі або на Сусі. Це ж можна мізками тронутися. І куди не поткнися - кругом завумні тошнотворні ботани, хєр хто що тобі підкаже. Тож, я певен, на будь-якому іншому дістрі чорта з два я б сам знайшов спосіб розшарити нет. а тут - знайшов.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #10 : 2012-11-10 00:42:34 »
Даремно ви наїжджаєте на Ubuntu.
А в чому полягає мій наїзд? Самому аж цікаво.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній prapor

• Письменник
  • дописів: 518
« Відповідей #11 : 2012-11-11 01:47:01 »
Який ще дистр можна поставити і забути про гемор?
LFS?
- I'm afraid your son has the knack.
- The knack?
- The knack. It's a rare condition characterised by an extreme intuition about all things mechanical and electrical. And utter social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer.

Відсутній Gespenst

• Дописувач
  • **
    • Веб-записничок
« Відповідей #12 : 2012-11-11 08:43:13 »
Ubuntu...  :(
Чомусь я сприйняв це як наїзд. Перепрошую, якщо помилився.

Відсутній Gespenst

• Дописувач
  • **
    • Веб-записничок
« Відповідей #13 : 2012-11-11 08:43:56 »
Який ще дистр можна поставити і забути про гемор?
LFS?
А там працюватиме з коробки БФП?

Відсутній Paul Carroty

• Кореспондент
  • дописів: 144
« Відповідей #14 : 2012-11-11 10:23:19 »

Цитата
знайшов НОРМАЛЬНу інструкцію де описани б були ті кроки що я зробив замість правки трьох мільйонів конфігів хіба б я мав би проблему?
Таких нормальних інструкцій точно не менше мільйона, бо проблема популярна.

Цитата
Даремно ви наїжджаєте на Ubuntu. У справі популярізації Linux хто зроби більше? Федора?
Популяризувати можна що завгодно, але без наполегливої роботи нічого не вийде. Міняти місцями кнопки, піарити амазонівські сервіси і робити тормознуті оболонки - це явно не те, чим можна гордитись з таким пафосом.

Цитата
Який ще дистр можна поставити і забути про гемор? Чи вас напружує відсутність гемору? нещодавно ставив знайомим на нетбук ubuntu і вони задоволені і я не парив мозку. ЩО в цьому поганого?
Більшість із 300+ існуючих.

Цитата
Я як згадаю про дупу з дровами на тій же Федорі або на Сусі. Це ж можна мізками тронутися. І куди не поткнися - кругом завумні тошнотворні ботани, хєр хто що тобі підкаже. Тож, я певен, на будь-якому іншому дістрі чорта з два я б сам знайшов спосіб розшарити нет. а тут - знайшов.
Я використовував ці дистрибутиви, з драйверами не було жодних проблем. Всі потрібні дії - скопіювати кілька команд з їхніх вікі. А тут приходить якась школота, яка таки осилила поставити бубунту кількома кліками і заявляє, що це круто, а все інше не потрібно, бо складно і купа геморою. Якщо кругом всі здаються "завумними", можливо колись варто подумати про власний iq? Підозрюю, що клацаючи наче мавпа по кнопках, як радить більшість статтей в убунтувікі, збільшити його важко.
« Змінено: 2012-11-11 17:18:26 від Gunner.ua »