Автор Гілка: вибір дистрибутиву -- одвічне питання  (Прочитано 9160 раз)

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
Re: вибір дистрибутиву -- одвічне питання
« Відповідей #15 : 2006-08-22 18:25:31 »
Спитали -- відповів.
ого... не сподівався такої відповіді. ну що ж... щодо згадки про посаду -- готовий згодитися, що це було зайве, прошу вибачити. щодо решти (тону та змісту) -- знаєте, шановний, а залиште просто собі свою думку, а я залишу свою при собі. дякую, щасти.
« Змінено: 2006-08-22 18:32:13 від tivasyk »
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams

Praporshic

• Гість
« Відповідей #16 : 2006-08-22 18:42:33 »
Дякую.
Я, власне, висловив свою особисту думку, і хто ж знав що реакція буде-- замість реакції нормальної, цивілізованої людини: прийняти до уваги або мовчки відкинути геть -- розповідь про дитячі психологічні травми дрібного мєнагєра.
Можете спокійно вважати мене "червонооким", але я зараз дуже шкодую за, принаймні, двома роками, котрі міг використовувати AltLinux замість розбиратися з іншими, включно з Дебіаном. Зрозуміло, мова йде тільки про початківця.
"Холівари" я, особисто, не збираюсь влаштовувати, так само, як і доводити будь-що у цій ситуації. Є набагато приємніші речі у житті, я вже почав мігрувати до BSD-систем і відчуваю, що там і залишусь, так само, як і до англомовних форумів -- треба звикати до майбутнього місця мешкання. Не вважаю прийнятним і потрібним  знаходитись на цьому форумі, тож прощавайте.

Ви висловили думку, її попросили обгрунтувати. Кидатись на людину у відповідь на прохання обгрунтувати - це вже занадто.
І знову ж таки, переходити на особисті образи - не  треба. Кажете що пішли звідси, так ось я особисто простежу, щоб Ви сюди не повернулись хоча б з тиждень. Принаймні під цим логіном.

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #17 : 2006-08-23 00:35:30 »
це щодо ADM64
А на швидке вирішення проблем сподіваємось, але знаємо - його не буде. Бо ще дуже довго не буде Adobe Flash/Reader, Helix/RealPlayer під amd64. Sun JRE вже вийшла, але вона без втулку до вогнелиса та інших....
під AMD64 чудово йдуть дружненько 32х бітні додатки навіть в 64х бітному середовищі, просто потрібна невелика хитрість, ось приклад вирішення:
http://www.debian-administration.org/articles/356
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #18 : 2006-08-23 00:52:53 »
"Холівари" я, особисто, не збираюсь влаштовувати, так само, як і доводити будь-що у цій ситуації. Є набагато приємніші речі у житті, я вже почав мігрувати до BSD-систем і відчуваю, що там і залишусь, так само, як і до англомовних форумів -- треба звикати до майбутнього місця мешкання. Не вважаю прийнятним і потрібним  знаходитись на цьому форумі, тож прощавайте.

Аааа! яке щастя що такі люди нас полишають, так й генофонд почистити вийде. Премію Дарвіна в студію.

Вибачаюся, але це сама некомпетента й смішна провакація.  ALTlinux'ом займаються також й у нас, підтримують, розвивають й хоча залишаюся прихильником іншого дистрибутиву відношуся із пошаною до їхньої роботи. Подібні ж кадри просто страх як можуть підмочувати авторитет не стримуючи власного потоку свідомості.
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Praporshic

• Гість
« Відповідей #19 : 2006-08-23 01:33:14 »
під AMD64 чудово йдуть дружненько 32х бітні додатки навіть в 64х бітному середовищі, просто потрібна невелика хитрість, ось приклад вирішення:
http://www.debian-administration.org/articles/356
Дякую за підказку, але чомусь за останні два дні склалось враження, що я цього не робитиму. Так добре без флеш-банерів....
Відео крутиться, музика теж грає (бо більшість вже давно конвертована в ogg).... чого ще треба ;)
« Змінено: 2006-09-03 15:32:15 від Praporshic »

Відсутній lamomai

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
Вай фай
« Відповідей #20 : 2006-09-03 05:53:13 »
wi-fi це можливість заробляти великі гроші. хочете заробляти - пишіть

Praporshic

• Гість
« Відповідей #21 : 2006-09-03 15:36:05 »
Ось тільки я не зрозумів, чого останній пост у цій гліці???  >:(
Щось мені здається, що де-кого буде заблоковано за порушення з самих перших повідомлень.

Відсутній Rainbow

• Новачок
  • *
  • дописів: 45
  • Що новенького?
« Відповідей #22 : 2006-09-04 01:00:01 »
Щодо дистрибутиву, то в свій час використовував RedHat. Починав з 5-ї версії. Але перейшов на SuSE.
Останній більше сподобався із-за yast'a. Для початківця, як на мене, найкраще із-за простоти настройки. У всякому разі у Федорі аналога немає. Там купа утіліт. Хоча яст тормозний до дідька. Це його мінус.
Останній раз коли ставив на ноут, було велике бажання поставити gentoo. Але інету нема такого щоб пару гігів зтягнути.
Єдиний момент нездоровий виникав із-за powersave. Система чав від часу мертво підвисала. Після того як його вирубив таких проблем більше не виникало.

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #23 : 2006-09-04 10:56:52 »
Не витримав - зробив опитування.
Можливо, щось проясниться ;)

Відсутній Владислав Неживий

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
  • http://druik.org.ua/
« Відповідей #24 : 2006-09-04 14:05:51 »
Gentoo - якщо є два - три дні на збирання системи. Паралельно любий новачок розбереться в структурі пінгвіна (якщо звісно не закине це діло). Інакше можна порадити Slackware, адже там копатись теж немало. А якщо потрібна відразу готова система (тобто не маєте ні часу, ні бажання копатись в конфігах), а відразу працювати - то тоді Suse, адже імхо він найбільш простий, і водночас має ледь не все пз з коробки.
А взагалі лінукс - система, що полюбе стимулює перехід із новачка до "гуру" :)
Я приїхав щоб засвідчити свій літературний геній, поки не здох. (с) Кілгорн Траут

Red Hat 7.1->Mandrake 10.1->Ubuntu 6.01->Gentoo 2006.0->Debian Etch

На Cel 1.7, 512 RAM, GeForce 5200, 120HDD:)

zzandy

• Гість
« Відповідей #25 : 2006-09-04 14:22:06 »
Ніфіга собі новачок, що починає зі слаки!

Однозначно, що новачку треба починати з Сюзі, Мандрейк або *бунту. Копати треба зверху вниз, а не знизу вверх. Коли я був уперше сів за Лінукс, мені незрозумілі біли такі речі, що зараз і смішно згадати, типу як створити або редагувати файл це при тому, що у Вінді я був далеко не ламоть.

І звісно, треба рости від новачка до гуру, але шляхом, який запрпонував druik пройуть тільки най вмотивованіші, хоча і швидше, ніж ті, що почнуть з названих вище дистів.

• Новачок
  • *
« Відповідей #26 : 2006-09-04 14:36:32 »
Я почав із червоного капелюшка, а потім юзав мандрейк. І лише коли поставив та скомпілюв Дженту, то більш - менш розібрався у структурі пінгвіна. Тому імхо якщо новачок має час та бажання, (а саме головне читає мани), то після установки та налаштування такої системи він хоч і не стане гуру, але буде таким-сяким спеціалістом. А слака досить проста в інсталяції (я вже мовчу про DeepStyle), і основа перевага для новачка - не всі конфіги правити вручну та й компілювати не потрібно. Тому я вважаю, що для новачка, який прагне розібратися із суттю системи (а не для того, який хоче готову робочу станцію), потрібні саме такі дистрибутиви.
Зрештою в свій час слака вважалась користувацько орієнтованим дистрибутивом  :)
Це моє імхо.
Я приїхав щоб засвідчити свій літературний геній, поки не здох. (с) Кілгорн Траут

zzandy

• Гість
« Відповідей #27 : 2006-09-04 14:42:55 »
Ясно. Я саме про те і кажу. Що треба робити я ви зробили, спочатку "легкі" дистри, а потім Дженту. Врешті, плавати вчатся спочатку в лягушатнику, бо якщо кинути новачка зразу в море то він може і втонути, і повернутися собі у вінду.

• Новачок
  • *
« Відповідей #28 : 2006-09-04 14:53:26 »
Ті системи (що я перечислив були для мене, як ліс. Тобто я їх ставив, казав "ох, круто" та зносив. Лише на Дженту я повністю перейшов на пінгвіна. Фокуст в тому що є різні підходи початківця. Коли ти бачиш готове дистро, із налаштованими програмами, та графічною оболонкою, то можна сісти і відразу працювати. Це підхід готиться, якщо ти потребуєш відразу робочу станцію, і не маєш бажання колупатись у якихось конфігах та компіляти програми. Але  можна почати навпаки - збирати систему зсередини, і для тих, хто хоче не просто розібратися, а рости у розумінні системи - ліпше починати із таких "серйозних"  дистро.
Потрібно розуміти, що не всі користувачі, що почнуть із убунту (до речі, він якнайбільш підходить для того, щоб встановити і не заморочуватись), чи із суса, перейдуть на шось серйозніше. Натомість ті, хто осилять інсталляцію Дженту чи Слаки (я на дженту вбив тиждень), потім не матимуть жодної мороки із роботою в іншому дистро.
В тім то й фокус лінукса, що він має безліч шляхів.
П.С. А плавати я досі не вмію  :)
« Змінено: 2006-09-04 14:53:56 від druik »

zzandy

• Гість
« Відповідей #29 : 2006-09-04 18:27:25 »
Про колупання в системы вже десь було на цьому форумі (а може і не на цьому). Є люди які купляють машини щоб на них іздити, а є такі, яким машина потрібна, щоб сидіти в гаражі і її ремонтувати, піддягувати і т.д. І ті і інші нормальні, просто ім подобаються різні речі.