Відповідь класична - під стать одвічному питанню - такий, що стоїть у твого найближчого гуру.
Залежить від твоїх очікувань також. Товариші спробувавши юзер-френдлі дистрибутиви та розпитуючи/порівнюючи як аналогічні задачі роблю на свому дебіані та не можу їх вкурити як це зробити через віконця, за пару тижнів перепробувавши зо два-три кидали то діло, брали ключа на 32 (gogle) ставили деб й крутили як їм подобається. Може то просто такі ж як попадалися )
Прямо радити - нариватися на прикильників інших дистрів, що не є коректно. З utf8 є проблеми локалізації стареньких програмок (зокрема на GTK1), ubuntu (debian з віконечками як на мене) ставиться(-лася) по замовчуванню в цій локалі. Вибір локалі присутній практично у всіх дистирубтивах.
якраз популярність дистрибутиву у ролі саме десктопної ос вдома серед співвітчизників і була б важливим фактором. можливо, варто таке опитування запустити на форумі?
Дебіен має українську, не згірш за інших.
Якщо вам дійсно подобаються конструктори, то через деякий час раджу як другу (ох, мабуть, вже третю? ) систему збудувати LFS. Унікальні враження від складання системи з цеглин своїми руками.
Є ще одне питання: яка апаратна платформа? Особисто я, змінивши десь тиждень тому платформу на AMD64 починаю дивитись в сторону Gentoo - занадто нестабільно веде себе тестова гілка дебіана (testing i386 чомусь стабільніша).
справді вдячний за відгуки!таки схиляюся до ідеї спробувати debian та порівняти (звісно, суб'єктивно, на рівні свого розуміння) з asplinux. також подобаються відгуки про suse.
Особисто я, змінивши десь тиждень тому платформу на AMD64 починаю дивитись в сторону Gentoo - занадто нестабільно веде себе тестова гілка дебіана (testing i386 чомусь стабільніша). Зупиняє лише вартість 1-го мегабайта трафіка та відсутність нормального доступу до UA-IX.
ALTLinux однозначно і безальтернативно.
це насправді тимчасова проблема архітектури AMD64, яку сподіваюся дуже незабаром вирішать. Вже анонсовано влючення в основну гілку остаточно й наскільки мені зраджує пам'ять очікуємо повну радість від debian на amd64 із всіма класичними йому поняттями стабільності восени
Цитата: Led_ZX від 2006-08-22 10:11:53ALTLinux однозначно і безальтернативно.вибачайте,
але на роботі
(менеджер, шестеро підлеглих) я подібні листи навіть не читаю. якщо людина лінується аргументувати свою точку зору -- догана, якщо не здатна цього робити -- місце не в офісі, а на складі...
no offence meant (не маючи на меті образити).
в дійсності мені (та й дуже багатьом початківцям) таки цікаво було б почитати аргументацію, тож буду щиро вдячний, якщо все-таки кинете в гілку пару зважених коментарів на користь altlinux?
Цитата: tivasyk від 2006-08-22 12:32:25 але на роботіВи не "на роботі", а на публічному форумі. Спитали -- відповів. У себе на роботі я подібним "начальникам", котрі вимагають пояснень поза межами своєї компетенції або роги обламую, або йду.
Цитата: tivasyk від 2006-08-22 12:32:25no offence meant (не маючи на меті образити).Звісно, ні. Просто маючи на меті продемонструвати свою домінантність. Це або погане виховання, або ознака клінічного ідіота.Зважаючи на кількість інформації в інеті щодо цього питання (у основних конференціях та форумах, присвячених Лінаксу, приблизно кожного тижня двічи-тричі протягомі декількох років), існування www.google.com та наявність у людини мозку -- скоріш друге.
Цитата: tivasyk від 2006-08-22 12:32:25в дійсності мені (та й дуже багатьом початківцям) таки цікаво було б почитати аргументацію, тож буду щиро вдячний, якщо все-таки кинете в гілку пару зважених коментарів на користь altlinux?altlinux.ru, www.google.com.ua, www.sisyphus.ru