Автор Гілка: вибір дистрибутиву -- одвічне питання  (Прочитано 9158 раз)

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
Re: вибір дистрибутиву -- одвічне питання
« Відповідей #30 : 2006-09-07 01:03:00 »
Загалом я б хотів підтримати пана  druik'а і вставити своїх 5 коп.

Аналогічно користувався різними готовими дистрибутивами, але під-час встановлення Gentoo я дізнався про лінукс більше, ніж за 2 роки простого його використання.

Зараз на стаціонарній машині я маю Gentoo, а на ноуті збираюся поставити Debian, бо Gentoo моїх знущань не витримав, а ще раз компілить тиждень - мене не вистачить.
Roman Suprotkin

Відсутній Sanya

• Дописувач
  • **
  • дописів: 85
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #31 : 2006-09-15 06:44:58 »
Ніфіга собі новачок, що починає зі слаки!

Однозначно, що новачку треба починати з Сюзі, Мандрейк або *бунту. Копати треба зверху вниз, а не знизу вверх. Коли я був уперше сів за Лінукс, мені незрозумілі біли такі речі, що зараз і смішно згадати, типу як створити або редагувати файл це при тому, що у Вінді я був далеко не ламоть.

І звісно, треба рости від новачка до гуру, але шляхом, який запрпонував druik пройуть тільки най вмотивованіші, хоча і швидше, ніж ті, що почнуть з названих вище дистів.

А я ось жалію, що не почав зі Слаки. Там все закоментовано і задокументовано, система в цілому дуже проста і надійна, а перед встановленням достатньо прочитати Slackbook. Установка проста і логічна.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #32 : 2006-09-15 10:25:27 »
А я ось жалію, що не почав зі Слаки. Там все закоментовано і задокументовано, система в цілому дуже проста і надійна, а перед встановленням достатньо прочитати Slackbook. Установка проста і логічна.
+1, на тому й стоїмо:)

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
« Відповідей #33 : 2006-11-29 18:54:32 »
Підкажіть що краще поставити на сервер. Машина - Селерон 450, 128 Мб пам'яті.
Потрібні функції: інтернет-шлюз (мережа з 10 комп'ютерів), поштовий сервер (до речі, який краще взяти? Зараз стоїть XMail), файловий сервер (Самба).
Зараз стоїть АСП10.
Я поки що дивлюся в бік Дебіана. Який краще взяти (версію)? Чи є там псевдографічний або веб-інтерфейс для налаштування вищезгаданого?
Дякую за допомогу.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #34 : 2006-11-29 19:15:18 »
На сервер - лише стабільну гілку.
У дебіані досить непогано все це налаштовується при встановленні, окрім функції гейта - для неї треба буде написати простенький сценарій, бо при 128 мізків ставити проксі - самогубство (по собі знаю). Поштаря можна обрати стандартного - Exim4, або встановити Postfix. За моїми спостереженнями, екзім їсть менше пам'яті (хоча, залежить від налаштувань). Web-інтерфейси краще не чіпати (хіба що SWAT або CUPS)

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
« Відповідей #35 : 2006-12-01 15:41:22 »
Ну, зараз проксі працює... майже нормально.
А ще питання, може хтось знає, де можна почитати про розподіл трафіку? Треба на пошту пріорітет вище, на інет нижче, на p2p ще нижче.
І що таке SWAT?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #36 : 2006-12-01 16:11:08 »
1. Про розподіл трафіку можна почитати у доках до проксі, або у Linux Advanced Routing & Traffic Control HOWTO (lartc-howto)
2. SWAT - Samba Web Administration Tool (зазвичай - пакунок samba-swat).

Відсутній maluy

• Новачок
  • *
  • дописів: 16
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #37 : 2006-12-05 13:19:20 »
Вітаю Вас!
Маю схожу проблему, а точніше вирішив в офісі перевести працівників з маздая на Linux.

Отож, задумався між двома дистрибутивами ASPLinux 11.2 Standard i SUSE Linux 10.1

Для роботи користувачам потрібно: Internet (Firefox); Mail (Thunderbird); Oficce (OpenOffice), саме більше акцентуєеться питання на таблиці, тобто повна сумісність з Exel. Таблиці бувають складних модифікацій. Йдеться про то, що коли користувач отримає фай-Exel відкрив його і принципі не бачив ніяких змін, тобто щоб кожен раз не дьоргав мене. ::); мінімум розваг: музика, можливість перегляду фотографій, відео роликів...! А також коректне монтування CD та Flash + читання та писання на них, нормальне відображення кириличних шрифтів.
По певних причинах декілька компів залишиться на маздаї тобто повинна бути коректна сумісність з CP1251.

Як я зрозумів, для того щоб не було дуже болісно для користувача, графічка буде КДЕ. Як на мене це саме більше є наближино до вінди на вигляд.

Компи на базі AMD, Duron, Intel, Celeron середня частота CPU - 1.2 GHz, RAM - 256Mb, відео - 64Mb

Що скажите на це все? Які будуть пропозиції? Якщо вважаєте що ні один з дистрів не годиться тикніть пальцем який буде кращим і в двох словах наведіть аргументи!

Наперед щиро вдячний!

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #38 : 2006-12-27 15:32:46 »
 ASPLinux 11 ніколи в руках не тримав.

На роботі юзаю Fedora, є співробітники які юзають Ubuntu і SUSE.
На свій погляд хочу сказати що обидві системи мені здаються більш дружнішими до необізнаного юзера ніж Fedora. Я б вибрав Сюзу, хоча тащуся від apt-get на Ubuntu ;).

Взагалі, Linux в офісі - то є суперактуальна тема. Яка мало описана і весь досвід по впровадженню в неті не описаний а перебуває в /dev/head окремих людей ;).