Автор Гілка: як запустити 32-бітну прогу на 64-бітному ядрі?  (Прочитано 12574 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
отаке питання. Деякі потрібні проги є лише в бінарному вигляді й зібрані під i386, а в мене x86_64, й вони не запускаються. Що робить? Якщо щось можна зробити, то чи це не буде гірше ніж пересісти назад на 32-бітну систему?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Телепати у відпустці. Який у вас дистрибутив? Як ви встановлюєте 32-бітні програми?
[Fedora Linux]

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Телепати у відпустці. Який у вас дистрибутив? Як ви встановлюєте 32-бітні програми?
Ubuntu 7.04. Наприклад, йдеться про skype. Є прекомпільований пакет .deb для дебіан/убунту, він не хоче ставитись, пише Invalid Architecture i386. Є прекомпільовані бінарники (теж для i386) - статично лінковані й динамічно (вимагає qt). В 32-бітній системі їх просто запускаєш, і вони працюють, а тут пише ./skype: command not found. Те само з програмою WengoPhone - для 32 бітної системи я запускаю скрипт wengo.sh, і програм завантажується, а зараз знову пише ./wengophone:not found (хоча він є).
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Not found воно пише насправді не на програму, а на лоадер (ld-linux.so), якого якраз і немає.
« Змінено: 2007-04-21 22:05:31 від ISBear »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Not found воно пише насправді не на програму, а на лоадер (ld-linux.so), якого якраз і немає.
а можна його якось встановити?

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Він є частиною glibc - якщо поставити версію під i386, то має встановитися й лоадер.
P.S. Встановлювати (й, відповідно, запускати програми), мабуть, краще в чруті. Бо коли зламається системна glibc - взагалі ніщо більше не запуститься.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
ясно. Коротше, поставлю я краще 32-бітку, з нею менше геморрою. Крім цього, не вдалося встановити компілятор Intel i MKL-бібліотеки (схоже, що нема доброї підтримки мого процесора - Intel Core 2 Duo), а без цього переваги 64-бітної системи для мене втрачені.
« Змінено: 2007-04-22 17:33:02 від noddeat »

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
найкраща підтримка змішаної архітектури (64/32) з тих, що я бачив - в Mandriva
там можна без чрутів запускати 32-бітові програми в 64 оточенні, лише потрібно поставити потрібні 32-бітові бібліотеки паралельно з 64-бітовими версіями (що робиться автоматично через urpmi, якщо налаштовані репозитарії)
але для початківця все ж таки краще поставити 32 біта - буде менше геморою :)

але я не зовсім зрозумів, що значить "немає доброї підтримки Intel Core 2 Duo"?
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
найкраща підтримка змішаної архітектури (64/32) з тих, що я бачив - в Mandriva
там можна без чрутів запускати 32-бітові програми в 64 оточенні, лише потрібно поставити потрібні 32-бітові бібліотеки паралельно з 64-бітовими версіями (що робиться автоматично через urpmi, якщо налаштовані репозитарії)
але для початківця все ж таки краще поставити 32 біта - буде менше геморою :)

але я не зовсім зрозумів, що значить "немає доброї підтримки Intel Core 2 Duo"?

це значить, що мені не вдалось заінсталювати Intel Fortran Compiler i Intel MKL для 64-бітної архітектури. Я припускаю, що це через процесор, бо в документації згадуються лише Ксеони, Ітаніуми і їм подібні. Втім, з компілятором може бути глюк 9-ї версії, я колись стикався, що на ітаніумі компілилось лише восьмим, а дев"ятий не працював.

Praporshic

• Гість
це значить, що мені не вдалось заінсталювати Intel Fortran Compiler i Intel MKL для 64-бітної архітектури. Я припускаю, що це через процесор, бо в документації згадуються лише Ксеони, Ітаніуми і їм подібні. Втім, з компілятором може бути глюк 9-ї версії, я колись стикався, що на ітаніумі компілилось лише восьмим, а дев"ятий не працював.

А я навіть й не здогадувався що підтримка виміряється такими чинниками, і продовжував компілювати все через gcc....

Відсутній noddeat

• Кореспондент

А я навіть й не здогадувався що підтримка виміряється такими чинниками, і продовжував компілювати все через gcc....
в моєму випадку вживання ifort/icc замість gfc/gcc дає значний приріст у швидкості, так само й вживання MKL замість BLAS/LAPACK
« Змінено: 2007-04-24 14:46:22 від noddeat »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
в моєму випадку вживання ifort/icc замість gfc/gcc дає значний приріст у швидкості, так само й вживання MKL замість BLAS/LAPACK
Гм. А ви чисельними методами займаєтесь? Тільки не кажіть мені, що ви компілювали цим ядро, я цього не переживу=)

Для продакшна интеловські компілятори не витримують ніякої критики.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Гм. А ви чисельними методами займаєтесь?
так.
Цитата
Тільки не кажіть мені, що ви компілювали цим ядро, я цього не переживу=)
Для продакшна интеловські компілятори не витримують ніякої критики.
чесно кажучи, така думка була, але поки що не пробував  ;D

Відсутній ussr1k

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • [team Linux] KPI
у випадку убунти потрібно проги такі от як скайп із репозиторію ставити
там всі лібі докачає саме

ЗІ apt-get forever

Відсутній noddeat

• Кореспондент
у випадку убунти потрібно проги такі от як скайп із репозиторію ставити
там всі лібі докачає саме

ЗІ apt-get forever
ага, затупив я з цим.