Лише найсучасніші дистри або перезібрати диск, з якого буде ставитись система, з оновленням ядра до останньої (2.6.24) версії.
Про перезбирання диску особливо нічого розповісти не можу - робив таке десь рік тому для генти.
Лише найсучасніші дистри або перезібрати диск, з якого буде ставитись система, з оновленням ядра до останньої (2.6.24)
Або у відповідний момент підсунути на зовнішньому носії (USB-Flash) модулі зібрані під відповідне ядро.
А якщо ставити не самий новий дистр (2.6.22), щоб запрацювало хоча-б у generic режимі, а потім вже поставити саме нове ядро і нічого під час встановлення не підсовувати і не перезбирати?
З власного досвіду:1) Прикмети "занового" ноуту/чіпсету:- юзер прибігає з жалібними вигуками - "XP не ставиться, диску не бачить"- якщо спробувати ставити лінукса, система не бачить або DVD (IDE) або локального диску (зазвичай таки ATA-IDE контролер не працює).2) боротьба з циєю гидотою:- під офтопік: перегенерувати дистра, включивши до нього відповідний драйвер- під топік: додати параметр до ядра generic-ide на час інсталяціі. після встановлення можливі три варіанти: або цей параметр прописати до завантажувача (але змиритися з сповільненими операціями с дисковими пристроями) або викинути параметр але забути про вмонтований DVD, або перезібрати новісіньке ядро.
Ну, з дистром офтопіко\у я не грався (колись бачив якусь програму для цього, а от ядро компілювати можу. Так що поставлю Лінукс в generic, скачаю новісіньке ядро. Тільки підтримку чого там потрібно включати при конфігуруванні?
Потрібного чипсету. Скоріш за все - марвелу, але не факт, залежить від того, що використовується у компі.
А чи є під Лінукс щось на штиб офтопового everest чи AIDA щоб напевне визначити назву гидоти?