Лінукс із CD я вже пробував. Сподобалося. Щоправда - більше у вигляді іграшки.
Бо для моєї роботи потрібна стабільна система (ну може поки дві, Вінду поставлю, як другу).
Отже, порадьте, будь=ласка, варіант Лінукса, який би був якомога простіший і легко засвоювався після Вінди. Звичайно, бажано, українізований.
Для додаткової роботи потрібна програма для обробки графіки (фото і векторна), відео (це вже не по роботі - я відеолюбитель ) Ну, про підключення до Інтернету я, мабуть, і так тут десь знайду - це питання загальне. Ще - "приємні дрібнички": аудіоредактор, конвертери, перегляд малюнків, зв'язок із відеокамерою і фотокамерою.
І ще (даруйте за назойливість) може хто підкаже, яку програму найкраще використати для встановлення двох систем? Бо їх багато, і далеко не всі ідеально працюють.
Даруйте, панове, щось я - занадто самонадіяний. Опен Офіс 3 під Лінукс я поки не знайшов, навіть англійською. Скрізь висить під Вінду. Може хто кине? Хоч потестувати, бо без українізації він для серйозної роботи не годиться: перевірка грамотності - штука для розсіяного вченого не зайва.
Можна спробувати встановити програму VirtualBox, а на неї встановити Windows, якщо у Вас не 64-розрядний процесор, то ліпше не пробувати, — у мене дико гальмував.
Значить щось у вас не те. У мене Core 2 Duo 32 bit, vmware працює на ура. У знайомих virtualbox стоїть - теж нормально працює.
А нічого що Core 2 Duo - 64-бітний процесор?
*-cpu product: Intel(R) Core(TM) Duo CPU T2350 @ 1.86GHz vendor: Intel Corp. physical id: 1 bus info: cpu@0 version: 6.14.12 serial: 0000-06EC-0000-0000-0000-0000 size: 800MHz capacity: 800MHz width: 32 bits capabilities: fpu fpu_exception wp vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx constant_tsc arch_perfmon bts pni monitor est tm2 xtpr cpufreq configuration: id=1 *-logicalcpu:0 description: Logical CPU physical id: 1.1 width: 32 bits capabilities: logical *-logicalcpu:1 description: Logical CPU physical id: 1.2 width: 32 bits capabilities: logical
Цікава якась штука виходить: зібрав недавно нове ядро - 2.6.28, включивши підтримку віртуалізації. А коли на ньому завантажився, то не можу до кінця виконати vmware-config.pl. Це може бути зв'язано з апаратною підтримкою процесора? Можливо краще взагалі під час конфігурації ядра вимкнути підтримку віртуалізації?
Що означає, що в приведеній на http://ark.intel.com/cpu.aspx?groupId=29751 таблиці проти віртуалізації немає ні хрестика, ні галочки? :-/
Сподобалось? Уточніть, що за дистр і яке графічне середовище?
Перше, що кидається в голову: Gimp, Kino тощо. Й взагалі, у Вас буде широкий вибір всього, якщо пошукаєте — знайдете.
Grub? Чи я не збагнув питання?
Українізація інтерфейсу немає нічого спільного з перевіркою правопису. У мене англомовний OOo чудово перевіряє правопис. Це справа бібліотек aspell/hunspell, які є у кожному пристойному дистрибутиві Linux.
Але ось на тому "дідусі" я й хочу спробувати.