Автор Гілка: Як правильно налаштувати Guarddog-Firewall?  (Прочитано 4228 раз)

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
  • дописів: 182
Поставив собі операційну систему Linux Ubuntu Grusha edition. До цього часу з Лінуксом ніколи справи не мав. Після інсталяції інтернет самостійно налаштувала система без мого втручання, працював чудово. Знайомлючись з Лінуксом, знайшов в меню KDE програмку Guarddog-Firewall, запустив її активацію. Оскільки скріни при першому запуску запитували на англійській, зі всім погоджувався, бо і так в цьому не розбираюся. В результаті, після перезапуску комп'ютера, інтернет більше не працює, сторінки не відкриваються. Приходиться виходити в нет з Live-DVD. Допоможіть правильно налаштувати того песика, бо не знаю що я пропустив при активації, чи може чогось не зробив правильно.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: Як правильно налаштувати Guarddog-Firewall?
« Відповідей #1 : 2009-09-14 00:20:33 »
І було потрібно Вам тицяти отой Guarddog-Firewall? Лінукс і так сама по собі вогняна стіна, котра бере свої початки з серверів, тому щодо безпеки можна не боятись. Якщо йти простими шляхами, то з-під користувача root в консолі:
iptables-save > /root/firewall.rules
iptables -X
iptables -t nat -F
iptables -t nat -X
iptables -t mangle -F
iptables -t mangle -X
iptables -P INPUT ACCEPT
iptables -P FORWARD ACCEPT
iptables -P OUTPUT ACCEPT

Якщо щось в тому фаєрволі було цінного можна відновити аналогічно:
iptables-restore < /root/firewall.rules
До речі, Guarddog-Firewall забутий богом уже.

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
« Відповідей #2 : 2009-09-19 14:52:03 »
Дякую Гостю за запропонований варіант.
Оскільки за тиждень більше немає жодних коментарів по цій темі, мабуть і справді той фаєрвол є вчорашній день.... :)
Доречі, один мудрий чоловік мені запропонував просто зупинити той фаєрвол, аби не заважав:
sudo /etc/init.d/iptables stop

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #3 : 2009-09-19 20:18:44 »
Доречі, один мудрий чоловік мені запропонував просто зупинити той фаєрвол, аби не заважав:
sudo /etc/init.d/iptables stop
Так теж можна, але я не знаю, як влаштована ця система — чи вона не запускається при кожному запуску Вашої системи, і щоб не робити цю дію щораз, я запропонував більш тривіальний варіант.

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2009-09-20 19:54:53 »
Отже, набравшись сміливості, вирішив спробувати свої перші кроки в консолі. Спробував спочатку просто вимкнути фаєрвол, щоб він не заважав. Запустив консоль, набрав  sudo /etc/init.d/iptables stop
після чого мене запитало ввести пароль, я його ввів і дальше  мені у відповідь написало   sudo: /etc/init.d/iptables: command not found
Зрозумівши, що тут щось неправильно, вирішив перевірити власну версію, а чи не є  /etc/init.d/ шляхом, де знаходиться сам файл  iptables в якому повинні були відбутись якісь зміни?
Нажаль, за таким шляхом, такого файлу, за допомогою Крусадера, я не знайшов. Натомість побачив файл із цікавою назвою guarddog.
Відкривши його через перегляд файлу, побачив там рядки схожі на тих, що мені написав Гість в другому пості цієї теми.
Оскільки в тому покищо нічого не розумію, вирішив прикріпити сам файл guarddog у вкладенні до цього поста. Думаю там має бути відповідь на моє вже нове питання: як тепер той фаєрвол зупинити? :-/

Доречі, актуальним для мене, як початківця, залишається питання: З чого мені починати вчитися, щоб в подальшому самостійно виправляти такого роду проблеми, та робити конфігурацію системи під власні уподобання? Як то кажуть - поки є натхнення, потрібно справляти в правильне русло, аби не пропало бажання пізнавати маленьку істину... :D

Присутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #5 : 2009-09-20 21:18:26 »
На наведеному вами знімку вікна скрипт запуску guarddog. З нього видно, що зупинити брандмауер можна командою guarddog stop. У випадку Ubuntu це буде sudo guarddog stop

$1 — це перший з параметрів командного рядка. У скрипті описано ці параметри та реакцію на них програми.

Такої книжки (або сторінки у мережі), щоб самому всьому навчитися, немає. На щастя ми живемо у цивілізованому суспільстві і потрібну вам мозаїку знань можна (я так думаю) скласти просто задаючи питання там і тут.

Мабуть краще буде, якщо ви скажете, що ви хочете отримати у результаті. Тоді, може, легше буде сказати, як це зробити.

« Змінено: 2009-09-20 21:21:08 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
« Відповідей #6 : 2009-09-20 22:32:41 »
Якщо набрати в консолі команду sudo guarddog stop тоді фаєрвол зупиниться тільки на момент до вимкнення комп'ютера, чи ця команда внесе зміни в скрипт і поміняє символ $1 на якийсь інший, і фаєрвл в подальших перезапусках системи буде бездіяльним?

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #7 : 2009-09-20 22:41:59 »
До перезавантаження. Покажіть, будь-ласка, вміст /etc/rc.firewall, і, якщо можна, просто скопіювавши його текст в допис, й оформивши його у тег [code][/code].

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2009-09-21 00:14:46 »
Файлик виявився досить величеньким для викладення у дописі у вигляді тег.
З камандою sudo guarddog stop теж нічого не вийшло. Написало guarddog: непредвиденный аргумент 'stop'

Присутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #9 : 2009-09-21 08:01:01 »
Файлик виявився досить величеньким для викладення у дописі у вигляді тег.
З камандою sudo guarddog stop теж нічого не вийшло. Написало guarddog: непредвиденный аргумент 'stop'
Вибачте, треба було sudo ./guarddog stop з каталогу, де зберігається цей файл.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
« Відповідей #10 : 2009-09-22 23:30:27 »
А хто з шанованого товариства  на сьогоднішній день користується тим Guarddog-Firewall-ом?
Може поділиться досвідом які налаштування там необхідно виставити? :)

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #11 : 2009-09-23 00:59:18 »
А хто з шанованого товариства  на сьогоднішній день користується тим Guarddog-Firewall-ом?
Може поділиться досвідом які налаштування там необхідно виставити? :)
Скільки себе пам'ятаю, ще жодного разу не користувався нічим подібних, бо простий смертний. Гадаю, і Вам не потрібно. Чи сервер маєте?

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2009-09-23 20:46:23 »
Звичайно не сервер, звичайний роботящий комп (конфігурація наведена в темі "Допоможіть налаштувати систему").
Просто мені вже піднадоїло весь час запускатись з Live-DVD. Проблема некоректного запуску компа з вінчестера висвітлена в вище згаданій темі, а вихід в інтернет реально можливий тільки з Live-DVD. От і подумав, може скоріше буде якісь там галочки проставити де потрібно, дозволивши якісь протоколи чи що в тому фаєрволі і рухатися дальше, бо чим більше працюю тим більше починає виникати питань в налаштуванні системи. Сьогодні треба було роздрукувати текст, а прінтер чомусь не друкує, от і виникла нова проблема, в яку треба вникати, а тут з інтернетом вже скільки часу топчуся на місці. І почитати хоч якусь інформацію про все це не маю де. :(
Думаю, ті розробники того фаєрвола пропустили найбільшу дрібницю - забули запрограмувати кнопочку "Відключити" (Для таких глечиків як я).  :D

Відсутній red@cat

• Дописувач
  • **
  • дописів: 61
« Відповідей #13 : 2009-09-23 22:23:03 »
... чим більше працюю тим більше починає виникати питань в налаштуванні системи.
Це нормально.
Сьогодні треба було роздрукувати текст, а прінтер чомусь не друкує, от і виникла нова проблема, в яку треба вникати, а тут з інтернетом вже скільки часу топчуся на місці.
З прінтером - CUPS не пробували? З інтернетом - все, що не налаштовується автоматично, можна налаштувати ручками. Деяку інформацію можна знайти і на цьому форумі. До речі, якщо це не таємниця - ви через що приєднуєтеся до павутини - dialup, чи, може, ethernet (PPPoE, наприклад)? Від цього залежить, що і як налаштовувати.
І почитати хоч якусь інформацію про все це не маю де. :(
А це вже давно не проблема. Навіть попри складні взаємини з англійською. До деяких дистрибутивів існують цілком пристойні інструкції з налаштування системи, перекладені не-англійськими мовами. Скажімо, для Дебіана є тут. А Убунту - це Debian based дистрибутив. В Дебіані налаштувати з'єднання з інтернетом можна майже автоматично, якщо під час інсталяції буде підімкнений модем. Гадаю, що і Убунту мала би це робити.
Література з лінуксу зараз теж видається тоннами, головне - вибрати.

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
« Відповідей #14 : 2009-09-23 23:31:53 »
Та я, в принципі, не заперечую що це нормально......... та всеж таки хочеться реальних результатів в безнадійній справі.........

З прінтером - CUPS не пробували?  Даруйте, та на сьогодні покищо, це мені ні прощо не говорить. Принтер HP LaserJet 1020 інсталював за допомогою помічника налаштування прінтера, та він чомусь мені пропонував тільки драйвер до моделі 1022 а моєї моделі у списку взагалі не було. Пробував заходити на оф.сайт НР та з того теж нічого не вийшло, там тільки для віндуса.

Інтернет отримую через Інтернет-центр ZyXEL P660HTW2 EE, він в мене в он-лайні цілодобово, через Wi-Fi в неті племінник підвисає. Я ще при віндусі як його налаштував, то більше проблем ніяких не мав із ним. Коли поставив Грушу,  він мене автоматом законектив, навіть не задавав жодних дурних ані мудрих питань. Інтернет не працює після активації Guarddog-Firewall, я там мабуть чогось не прописав, я про це вже писав в першому посту даної теми. Тому в нет виходжу тільки з інсталяційного Live-DVD бо там змінені налаштування діють лише до перезавантаження і такі рокові зміни йому не страшні. Хай живе Live-DVD! :D

Щодо купи матеріалу.... Ви б мені якесь посиланнячко дали а то мої стежки мабуть не до тої бібліотеки заводять.... :)
В загальному про Лінукс у вікіпедії я вже прочитав, якесь поняття про нього маю, але цього я розумію що зовсім мало, тому з радістю сприйму будь-яку допомогу в цьому напрямку.