Автор Гілка: Як налаштувати KDE4 так замо зручно як і KDE3.5  (Прочитано 4927 раз)

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
Вимушений був переставляти ОС, тому й довелося пересісти на KDE4.  Якщо я не помиляюся то в дистрибутивы був наявний 4.2.2. Оскільки, як на мене, то він буд дуже сирий, тому я його оновив до 4.3.1. І як результат деяке неподобство зникло, але разом з тим зник і звук. Колупався в налаштуваннях, недопомогло. Зник системний звук, також Амарок не видає звук. Решта програм начебто звук відтворює, й регулятор гучності начебто працює. Але міксер з віджетів не запускається, верніше запускається, але пише помилка завантаження й видає великий червоний хрест. Якщо можите допомогти відновити звук, буду вдячний, бо незнаю навіть куди копати... Це перше питання.

Друге. В основному Кменю встановлено показувати останні програми які запускалися. Я навіть найшов де та кількість задається. Тільки чомусь більше 10 не виставляється. Але це не так важливо, важлевіше, як перемкнути на те, щоб показувалися не останні, які запускалися, а програми які більше всіх запускалися...

Третє. Як зробити, щоб в меню задач, запущені програми запам'ятовували своє місце й не стрибали? Я розумію, що можна вручну їх поперетаскувати, яле ж це не зручно. Ще як зробити, щоб при вільному місці, програми не груповалися, а груповалися лише тільки коли бракую місця?

Четверте. Налаштування неточного годинника. Як налаштувати той годинник, щоб вин набув хоч схожого вигляду, не говорячи все про розуміння української мови.
« Змінено: 2009-09-25 19:43:03 від Ign1111 »
Linux. The future is open.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
І як результат деяке неподобство зникло, але разом з тим зник і звук. Колупався в налаштуваннях, недопомогло. Зник системний звук, також Амарок не видає звук. Решта програм начебто звук відтворює, й регулятор гучності начебто працює.
Так, в мене теж пропадав звук, але при переїзді з 3.5.10 на 4.2.4. Виявилося, не вистачало пакунків libxine і подібних - точно не пам'ятаю. Доставив - заграло.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
П'яте. Кудись зникли зрозумілі значки вимкнення комп'ютера, й були замінені на незрозумілі.

Відсутній piktor

• Видавець
А це вам треба погратися з темами значків - там попросту їх не вистачає на потрібні випадки. Типу як на календарі знизу зліва.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній piktor

• Видавець
Ще як зробити, щоб при вільному місці, програми не груповалися, а груповалися лише тільки коли бракую місця?
Ніби чекбокс є "Лише якщо панель задач заповнено"
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
Шосте. Тут взагалі повний аут. Хочу гратки з цифрами. До речі, в 3.5 можна було запихнути будь які параметри, не тільки ЦПУ та Мережу. Ще було б не пагано зробити так, щоб вихідний трафік (червоний), був під вхідним (зелений). На малюнку не видно, але я так налаштував в 3.5, й звик. Найшов http://www.kde-look.org/content/show.php/cpuload?content=86628 але не знаю як його втановити. А по мережі аплета не знайшов, хоча є один http://www.kde-look.org/content/show.php/cpuload?content=86628 але він наперно не краще наявного...

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
7. Як збільшити прозорість панелі?

8. Як зробити відображення приєднаних пристроїв (флешкі, cd/dvd) на робочому столі. Відповідний плазмоїд це круто, але незавжди зручно.

9. Поки останне. В 3.5 я в Kmenu створював нове подменю, копіював туди потрібні мені програми, й перетягував те меню на панель й получав меню показане на малюнку. В четвірці я перетянути подменю не можу, тільки окремі програми. Як зробити подменю в панелі?

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
Виявилося, не вистачало пакунків libxine і подібних - точно не пам'ятаю. Доставив - заграло.

Xine відтворює звук причудово. Пробував я доставляти все, що пов'язане зі звуком, не заграло. Може якось можна взнати, що йому бракує.

А це вам треба погратися з темами значків - там попросту їх не вистачає на потрібні випадки.

До оновлення були... Буду тоді шукати. Ще б знати як вони обзиваються.

Так стоїть, але не працює.

P.S. Подивився на ваш скріншот... Це тільки в мене недоперекладений KDE?
« Змінено: 2009-09-25 20:41:12 від Ign1111 »

Відсутній piktor

• Видавець
Ні, просто у вас файли перекладів від старої версії.
kde-l10n-uk - стоїть в мене на 4.2.2, на ноуті-ж 4.2.4 - там вже i18n, якщо не помиляюся.
Xine відтворює звук причудово. Пробував я доставляти все, що пов'язане зі звуком, не заграло. Може якось можна взнати, що йому бракує.
А в налаштуваннях мультимедіа щось змінилося? У вкладці "Серверна програма" є xine?
« Змінено: 2009-09-25 21:01:51 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній piktor

• Видавець
Щодо cpu load - не знаю, як ви, а я дивлюся в бік SuperKaramba - там тих моніторів до дідька.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
А в налаштуваннях мультимедіа щось змінилося? У вкладці "Серверна програма" є xine?

Ні, тільки GSteamer...

Присутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Виявилося, не вистачало пакунків libxine і подібних - точно не пам'ятаю. Доставив - заграло.

А це вам треба погратися з темами значків - там попросту їх не вистачає на потрібні випадки.

До оновлення були... Буду тоді шукати. Ще б знати як вони обзиваються.

Так стоїть, але не працює.

Піктограми Oxygen. У Crystal (на вашому знімку) можете самі домалювати потрібне.

У мене теж працює (і у 4.2.2).

У вас не встановлено нового пакунка перекладів.

Створіть на панелі інструмент запуску програм. Напхайте у нього програм.

Перемкніть стільницю на «Перегляд тек» Перетягніть на неї піктограми пристроїв з бічної панелі Dolphin.

Можна взнати, яку систему вам вдалося так замучити?

Просто взяти і налаштувати її на «Автоматично ховати». Ви отримаєте максимальну прозорість. ;) У вас встановлено тему, яка, видно, не підтримує прозорість. Встановіть типову тему і налаштуйте у ній прозорість панелі.

На вашому місці, оскільки вам важко все налаштовувати, я б вилучив ~/.kde4, і розпочав з чистого листа.

Щодо перекладу: він має бути максимальним. Єдиним винятком є Kubuntu і всі похідні дистрибутиви.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Присутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Ще для меню можна використати компонент Lancelot.

І ще, яким плазмоїдом ви користувалися для показу навантаження, бо у мене ґратку показує.
« Змінено: 2009-09-25 22:37:18 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній piktor

• Видавець
Ще для меню можна використати компонент Lancelot.
+1. Гарна річ, забув раніше про неї сказати.
І ще, яким плазмоїдом ви користувалися для показу навантаження, бо у мене ґратку показує.
Зустрічне запитання - яким користуєтеся ви, бо в мене зараз взагалі ніякого не виставлено.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній piktor

• Видавець
А, до речі, Ign1111 спонукав мене поритися в плазмоїдах на kde-look і я там натрапив на плазмоїд для wvdial. Гарно і зручно. Дякую.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.