Як "побачити" інший комп? Обидва підключенні до інтернету через D-Link. На тому, іншому встановлено Віндовс.
ping xx.xx.xx.xx - де xx.xx.xx.xx ip-адреса комп’ютера, якого хочете побачити.
Цитата: Ign1111 від 2011-03-27 08:32:12ping xx.xx.xx.xx - де xx.xx.xx.xx ip-адреса комп’ютера, якого хочете побачити.А як взнати свою ip-адресу і того іншого?
Свою: ifconfig (виконувати з під root`а, дивитись в inet addr:)Того іншого: ipconfig (виконати в командному рядку, дивитись в IP Address)Маски (Mask) мають співпадати і адреси бути в одному диапазоні (якщо тільки там не білі, а сірі адреси).
Cвою ip вже знаю, а "виконати в командному рядку" це Alt+F2?
під Віндоус я тоді встановлював tightVNC, а під Лінукс -
Як встановити vnc сервер?
При встановленні tightVNC реєстрація обов’язкова? Чи то лиш я таке надибав?
Так, а там вводите konsole (або будь який інший термінал пристній в меню) і отримуєте командний рядок.В оффтопіку відповідно: Пуск - Виконати - cmd
P.S. Сподіваюсь ви розумієте, що треба вводити на своєму компі адресу того другого компа? І відповідно з того другого - вашу...
Під Лінукс так само чудово працює той самий tightVNC (більше того він має бути присутній в репозиторіях більшості дистрибутивів). Причому як в одному напрямку так і в іншому...
Але не думаю, що isydor ставить перед собою завдання отримати віддалений доступ.
так, Vino i Vinagre під Gnome... a krdc - під KDE і лежить собі в репозиторії і чекає, коли його встановлять...
Якщо чесно, то лише в процесі спілкування з вами і з James. я зрозумів, що "побачити" комп у сусідній кімнаті (по кабелю від D-Link`a) і віддаленний доступ до...., це дві великих різниці, як кажуть в Одесі.
Запустив - просить адресу. Це і є ip потенційного адресата?
Яка в вас ос?
Ні, не потрібна. Є два пакунка tightVNC-client та tightVNC-server, відповідно для клієнта треба запускати vncviewer, а для другого vncserver.