Установку робив з системи Віндовс
розділ swap(підкачка) який має бути у два рази більший за розмір оперативної пам’яті
встановлювати з BIOS, боятися не потрібно бо при встановленні Linux виявить, що на компі вже є Windows і запропонує декілька варіянтів для встановлення,
найкраще якщо ви виберете варіянт де вкажете вручну куди встановлювати Лінукс і виділите під нього три розділи на жорсткому диску, це розділ swap(підкачка) який має бути у два рази більший за розмір оперативної пам’яті, потім розділ на якому власне й буде сама система він виглядає як коса риска "/", це десь біля 15 ГБ і третій розділ під назвою Home(Домашня тека) це найбільший розділ бо на ньому буде увесь користувацький мотлох
Краще прибийте це усе, та встановіть якийсь VirtualBox, та у ньому встановіть систему.
Тобто , мені бажано наперід приготувати три локальні диски перед початком встановлення ? А потім в процессі установки вказати їх?
якщо ви збираєтесь користуватися Ubuntu як основною системою.
Я думаю процес установки такий же самий?
Доречі да, там є декілька релізів Cinnamon, MATE , KDE , Xfce, це не сильно принципово який саме краще качати ?
якщо є бажання спробувати, що таке Linux раджу встановлювати не Ubuntu, а https://www.linuxmint.com/download.php