Дивне порівняння, я розумію коли FreePascal (чи Object Pascal) порівнюють з C++, але абсолютно не розумію як можна його порівнювати з Java, а тим більше з Python. Все ж таки у випадку з Pascal ми отримуємо на виході повноцінний бінарний файл якому не потрібні ні ВМ ні інтерпретатор. Це всеодно, що порівнювати Камаз з катером. Бажано обирати інструмент під конкретні задачі, ви ж не забиваєте цвяхи мобільним телефоном?
Для різного роду розрахункових програм, взагалі імхо вибір майже ідеальний.
Набір базових компонентів правда не вражає, Delphi все таки більш солідно виглядає у цьому плані.
Java штука досить громіздка
Delphi вже ніяк не виглядає. Воно R.I.P.
Це *IYHO*. А от загально люди в своїх п'яти дев'ятках (99,999%) вважають що це — dead crap. Delphi не вижив і надійно помер. А от юзати на 60% недосистему та ще-й клон того, що вже й так тихо померло — IMHO скидається на якийсь підклас IT-некрофілії... :-)
Про смерть Delphi це ви передчасно
У вас мабуть є якісь приватні дуже важливі причини щоб настільки люто ненавидіти Pascal і Delphi зокрема? Очі ще не почервоніли? Про смерть Delphi це ви передчасно. Я очікував правда ще великого опусу на тему бидлокодерів, у стилі ЛОРу, правда перл про 99,999% також непогано виглядає.
Цитата: BM від 2008-06-27 16:51:54Delphi вже ніяк не виглядає. Воно R.I.P.І так і ні. Так - бо вже третій місяць шукаємо, хто може продати ліцензійний комплект, що вимагають програмісти з одного відділу. Ні - ви б бачили найновіше ПЗ що використовує "Укрпошта"...
Перетягувати на Java пора — скоро он повністю її під GPL випустять через пару місяців. :-)
На мою думку, найкраще для переходу з delphi є Borland Kylix. Все таки, одна фірма робила.
це є файно, а якщо я перейшов від делфі до Borland C++ Builder?Є подібна заміна?
та я розумію, але синтаксис с++ мені більше до вподоби. та й не можуя скакати: c++ - pascal і так з циклічними коливаннями.