Автор Гілка: перехід із Windows DELPHI <-> Linux ???????  (Прочитано 15418 раз)

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
Re: перехід із Windows DELPHI <-> Linux ???????
« Відповідей #15 : 2008-06-27 16:51:54 »
Дивне порівняння, я розумію коли FreePascal (чи Object Pascal) порівнюють з C++, але абсолютно не розумію як можна його порівнювати з Java, а тим більше з Python. Все ж таки у випадку з Pascal ми отримуємо на виході повноцінний бінарний файл якому не потрібні ні ВМ ні інтерпретатор. Це всеодно, що порівнювати Камаз з катером. Бажано обирати інструмент під конкретні задачі, ви ж не забиваєте цвяхи мобільним телефоном?
Пану так вже дуже необхідний бінар? То є такі штуки як GCJ та cx_freeze. А ще є Cython в кінці-кінців. Проте як на мене, то навіщо воно компілювати в бінар, якщо можна поставити VM? Якщо робиться стаціонарна система для якоїсь контори, то один чорт — чи преінсталювати JRE/Python чи ставити з RPM/Deb готові пакунки. Крім того, тільки одна (дурнувата) OS (та, що від Редмонду) не має по дефолту Python. :-)

Цитата
Для різного роду розрахункових програм, взагалі імхо вибір майже ідеальний.
Це *IYHO*. А от загально люди в своїх п'яти дев'ятках (99,999%) вважають що це — dead crap. :) Delphi не вижив і надійно помер. А от юзати на 60% недосистему та ще-й клон того, що вже й так тихо померло — IMHO скидається на якийсь підклас IT-некрофілії... :-)

Цитата
Набір базових компонентів правда не вражає, Delphi все таки більш солідно виглядає у цьому плані.
Delphi вже ніяк не виглядає. Воно R.I.P.

Цитата
Java штука досить громіздка
До 1.4 — згоден. Але 1.5+ — зовсім ні. Особливо 1.6 — чудово. А 1.7Beta взагалі kicks ass в де-яких моментах. Крім того, те саме, що на Python займає в памяті 500M і працює 10 хвилин, на Java 1.6 займає десяток мегабайт і працює єдіноє мґновєніє, так би мовити (наприклад, робота з XML DOM).
Python справді cool, але дурнуватий GIL вилазить боком дуже й дуже часто, тому замість нормальних тредів приходиться займатись PyRO, форками з shared memory і проча фігня щоби зайняти всі процесори одночасно й рівномірно.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #16 : 2008-06-27 17:20:34 »
І так і ні. Так - бо вже третій місяць шукаємо, хто може продати ліцензійний комплект, що вимагають програмісти з одного відділу. Ні - ви б бачили найновіше ПЗ що використовує "Укрпошта"...

Відсутній bum

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #17 : 2008-06-28 17:18:00 »
Цитата
Це *IYHO*. А от загально люди в своїх п'яти дев'ятках (99,999%) вважають що це — dead crap. :) Delphi не вижив і надійно помер. А от юзати на 60% недосистему та ще-й клон того, що вже й так тихо померло — IMHO скидається на якийсь підклас IT-некрофілії... :-)
У вас мабуть є якісь приватні дуже важливі причини щоб настільки люто ненавидіти Pascal і Delphi зокрема? Очі ще не почервоніли? Про смерть Delphi це ви передчасно. Я очікував правда ще великого опусу на тему бидлокодерів, у стилі ЛОРу, правда перл про 99,999% також непогано виглядає.   ::)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #18 : 2008-06-28 19:48:13 »
Про смерть Delphi це ви передчасно
Моє повідомлення перечитайте, ага. Тоді може щось зрозумієте, про те, як на справді йдуть справи поза державними конторами колишнього СРСР. Delphi вже таки RIP. Там де платять реальні гроші його вже майже не видно.

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #19 : 2008-07-02 10:08:48 »
У вас мабуть є якісь приватні дуже важливі причини щоб настільки люто ненавидіти Pascal і Delphi зокрема? Очі ще не почервоніли? Про смерть Delphi це ви передчасно. Я очікував правда ще великого опусу на тему бидлокодерів, у стилі ЛОРу, правда перл про 99,999% також непогано виглядає.   ::)
По-перше, прошу зауважити що Ви не до бидлокодерів повернулись, а спілкуєтесь з нормальними людьми. Отже, ні в кого очі тута не червоніють і відповідати Вам хамством на Ваше не будуть.

А по-друге, прочитайте досить наглядне читало пана Brian W. Kernighan "Why Pascal is Not My Favorite Programming Language", яке було написане ще у 1981му (дуже очевидно, що це писалось ще до Вашого народження). Сподіваюсь, англійською володієте хоч трішки?

Чому до такого висновку прийшов Brian — прочитайте самі, заодно багато чому навчитесь. А сам висновок ось такий (де-що поскіпано):

"The language is inadequate but circumscribed, because there is no way to escape limitations. There are no casts to disable the typechecking when necessary. There is no way to replace the defective run-time environment with a sensible one, unless one controls the compiler that defines the "standard procedures". The language is closed.

People who use Pascal for serious programming fall  into a fatal trap. Because the language is so impotent, it must be extended. But each group extends Pascal in its own direction, to make it look like whatever language they really want. [...]

I feel that it is a mistake to use Pascal for anything much beyond its original target. In its pure form, Pascal is a toy language, suitable for teaching but not for real programming."

Я згоден, що Object Pascal не те саме, що звичайний Pascal, але Apple Object Pascal, Delphi Object Pascal, Oxygene Object Pascal таки відрізняються і немає стандарту. Втім, все ще висновок Brian'а дуже й дуже актуальний по сей день.

Крім того, я не знаю чи дуже вже так потрібно ганятись за мовою, яка ледве 2% витягує в цілому світі і якій в спину вже дихає Digital Mars D, що ще навіть не встигла толком народитись? http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html
« Змінено: 2008-07-02 10:29:21 від BM »

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #20 : 2008-07-02 10:13:35 »
І так і ні. Так - бо вже третій місяць шукаємо, хто може продати ліцензійний комплект, що вимагають програмісти з одного відділу. Ні - ви б бачили найновіше ПЗ що використовує "Укрпошта"...
Ну та так... бачив колись. :-) Але що там «Укрпошта» — он EHR на Васіку тільки чого вартий в Штатах. Так-що не єдина Укрпошта в проблемах. Перетягувати на Java пора — скоро он повністю її під GPL випустять через пару місяців. :-)
« Змінено: 2008-07-02 10:14:03 від BM »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #21 : 2008-07-02 10:22:24 »
Перетягувати на Java пора — скоро он повністю її під GPL випустять через пару місяців. :-)
Це вже без мене. Я з "державними замовниками" колись вже спілкувався. Більше не хочу.

Відсутній lenier

• Дописувач
  • **
  • дописів: 96
« Відповідей #22 : 2008-11-30 14:15:24 »
На мою думку, найкраще для переходу з delphi є Borland Kylix. Все таки, одна фірма робила.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #23 : 2008-11-30 15:22:32 »
На мою думку, найкраще для переходу з delphi є Borland Kylix. Все таки, одна фірма робила.
Це ще не означає що воно краще.

Відсутній Kovyar

• Кореспондент
  • дописів: 130
  • Студент
« Відповідей #24 : 2008-11-30 20:00:05 »
Він дуже застарів. Кажуть, що добре запускається тільки на старих ядрах та дистибутивах.
//wikipedia кажуть. сам, чесно кажучи, не пробував
[Fedora 10 Cambridge] [Debian Lenny] [GNOME user]

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #25 : 2008-11-30 20:25:06 »
Ну і чим, наприклад, Lazarus відрізняється від Delphi? Навіщо той забутий Kylix?

На знімку: Lazarus-Qt 0.9.27.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній dector

• Графоман
  • дописів: 269
  • Deb'user
« Відповідей #26 : 2008-11-30 20:42:58 »
це є файно, а якщо я перейшов від делфі до Borland C++ Builder?
Є подібна заміна?
Debian Wheezy + Asus Eee PC 901 + Awesome 3

Praporshic

• Гість
« Відповідей #27 : 2008-11-30 21:12:28 »
це є файно, а якщо я перейшов від делфі до Borland C++ Builder?
Є подібна заміна?
[smiley=suicide.gif]
Вибачаюсь за російську, але дуже вже по темі: "Надо головой думать, а не мышкой программировать".

Відсутній dector

• Графоман
  • дописів: 269
  • Deb'user
« Відповідей #28 : 2008-11-30 21:33:55 »
та я розумію, але синтаксис с++ мені більше до вподоби. та й не можу
я скакати: c++ - pascal і так з циклічними коливаннями.  ;)
Debian Wheezy + Asus Eee PC 901 + Awesome 3

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #29 : 2008-11-30 21:59:53 »
та я розумію, але синтаксис с++ мені більше до вподоби. та й не можу
я скакати: c++ - pascal і так з циклічними коливаннями.  ;)
KDevelop.

До речі, пані і панове, разом з KDE 4.2 27 січня 2009 року буде випущено KDevelop 4 beta. Це буде перша версія цього IDE перекладена українською.

Будь ласка, щоб потім мене ні в чому не звинувачували, погляньте на переклад:
http://l10n.kde.org/stats/gui/trunk-kde4/team/uk/kdevelop/
http://l10n.kde.org/stats/gui/trunk-kde4/team/uk/kdevplatform/

Якщо будуть зауваження, напишіть, будь ласка, мені (адресу можна знайти у кожному з файлів). ;)
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you