Автор Гілка: Як розкочегарити мопеда?  (Прочитано 4881 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Виявляється, десь по Україні залишився древній-древній спосіб доступу до Інтернету - dialup. Мало того - г**няна телефонна лінія. Маю мопед ZyXEL Omni 56k MINI. Через лінію він не видає навіть того що можна чекати від діалапу - дай Бог щоб 20-30кб/с, і то - коли настрій є.
Чи може хтось порадити команди ініціалізації, які-б дозволили витиснути з лінії максимум? Або якісь інші способи.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

TuxRoot

• Гість
Re: Як розкочегарити мопеда?
« Відповідей #1 : 2007-12-15 00:09:14 »
Flame:
Взяти і підйти до людей, які надають вам той самий інтернет і попросити розширити лінію методом великих грошей або по болючому місцю потрібному працівнику :D.
А якщо бути чесним то це ще залежить від того, який у вас модем. Станадартні - 32 і 56 кб/с. Це по-перше, а по-друге лінія більше вам і не дасть, а по-третє то їм ж вигідно, щоб ви там сиділи довше, тому їм не вигідно перегружати трафік. Є ще Четверта причина, але це вже - конкуренція. В більшості випадків структура, яка це надає не має собі прототипів або в змові з іншою.
Off-topic:
В економіці це називається монополія і олігополія та вище зазначене це їх економічні властивості

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #2 : 2007-12-15 00:21:03 »
Цитата
В економіці це називається монополія і олігополія та вище зазначене це їх економічні властивості
Я-ж казав що це погана лінія. І вигідно їм щоб я менше часу сидів, бо маю анлім.
Модем - я вказав який. 56к. І нормальна лінія може видавати більше - це я теж напевне вияснив шляхом спроби підключитися через нормальну лінію на цей-же обліковий запис.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #3 : 2007-12-15 00:44:17 »
Щось доволі сумніваюсь, що більше, в мене коли була така іграшка то більше 33 не тянула на 56к. Та вся причина, що воно скакає зі швидкістю...вони там все регулюють.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #4 : 2007-12-15 10:57:53 »
Щось доволі сумніваюсь, що більше, в мене коли була така іграшка то більше 33 не тянула на 56к. Та вся причина, що воно скакає зі швидкістю...вони там все регулюють.
Кажу-ж - пробував на іншій лінії тим самим мопедом і на тому самому обліковому записі - і мав у 2-3 рази більшу швидкість. Ящо вдома реальна швидкість обміну була 0,5-3 кБ/с, то там - 4,5-5,5 кБ/с. І діалап давав можливість цілком комфортно відвідувати LOU.  8-)
« Змінено: 2007-12-15 11:39:48 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #5 : 2007-12-15 14:55:45 »
Кажу-ж - пробував на іншій лінії тим самим мопедом...
А з цього місця поточніше.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #6 : 2007-12-15 17:59:04 »
Пан, одначе, гуморист.
Куди вже поточніше. Один мопед, один акаунт, дві різні лінії і дві різні (набагато) швидкості.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #7 : 2007-12-15 18:57:49 »
...дві різні лінії...
Як на мене відповідь саме у лінії. Принаймі скарг чи документації стосовно цього не приходилось знаходити.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #8 : 2007-12-15 19:12:08 »
Пан, одначе, гуморист.
Куди вже поточніше. Один мопед, один акаунт, дві різні лінії і дві різні (набагато) швидкості.
В ідеалі, звісно, варто би було спробувати іншого оператора, але все ж думаю, що біда в лінії.
Особисто я розпочав би з того, що максимально покращив саму лінію: дослідив шнурок від телефонного розподілювача до власного житла і далі по помешканню і або замінив його, або пропаяв скрутки - "в залежності від", так би мовити.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #9 : 2007-12-15 21:55:41 »
Шнурок перевіряв. Вимикав паралельного апарата (немає можливості увімкнути через модем). Оператора міняв. Крім того, якість з"єднання залежить від часу - тут хороша, тут погана - буквально за хвилини.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #10 : 2007-12-16 05:05:56 »
Шнурок перевіряв. Вимикав паралельного апарата (немає можливості увімкнути через модем). Оператора міняв. Крім того, якість з"єднання залежить від часу - тут хороша, тут погана - буквально за хвилини.
Тоді вже майже що останнє припущення - грішити таки в бік провайдера. Укртелеком, до прикладу, "обожнює" схожі речі. То в них пів-України (за їхніми словами) сидить без DSL, в той час як інша половина навіть не здогадується про проблеми (при тому, що у мене, до прикладу, з інтернетом все тіп-топ, на сусідній вулиці в одній фірмі інтернету немає, в іншій - раптово збільшено швидкість роботи), то ще якась біда твориться...
Читайте документацію - вона кермує.

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #11 : 2007-12-16 12:45:16 »
Тоді вже майже що останнє припущення - грішити таки в бік провайдера. Укртелеком, до прикладу, "обожнює" схожі речі. То в них пів-України (за їхніми словами) сидить без DSL, в той час як інша половина навіть не здогадується про проблеми (при тому, що у мене, до прикладу, з інтернетом все тіп-топ, на сусідній вулиці в одній фірмі інтернету немає, в іншій - раптово збільшено швидкість роботи), то ще якась біда твориться...
Повністю згідний!

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #12 : 2007-12-16 15:00:48 »
Від Укртелекому вже більш ніж рік як відмовився. Нинішнього провайдера хоч і по голові не погладиш, але працює краще.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #13 : 2007-12-17 01:07:52 »
Виявляється шановний Ви не все розказуєте.  :) Дві різні лінії від того самого оператора, чи від різних?

АТС. Наприклад в мене від Укртелекома АТС дуже стара (це і є головна проблема, вона аналогова, яку обіцяють змінити вже років 5), так от стабильна швидкість буває, якщо модем законектиться на швидкості 21000-26400 Біт в залежності від часу, якщо більша, то можливі "перерви" в передачі даних або дуже велики втрати даних, якщо меньша, то з'єднання відбулося при великих перешкодах. Виходжу з положення тюнінгом модема, треба дивитись команди модема (в залежності від чіпсета), й ними гратися. Наприклад, я перевожу примусово модем з протоколу V90, на V32. Так він стабільніше тримає лінію, а з'єднатись більше ніж на 32000 в мене жодного разу не вийшло. Й ще деякі параметри виставлені, але вони налаштовувалися років сім назад, тому я не пам'ятаю, що вони означають.  :-[

Погана лінія. Перевірка лінії в мене виявила деякі проблеми, було замінено відрізок проводу який згнивав тай коротив потроху. Так от після заміни стабільна швидкість вбільшилася до 21000-26400 (з 19200-24000). Тай взагалі тріску при розмові поменьшало. Так, що варто булоб, щоб працівники оператора перевірили хар-ки своєї лінії.

Маршрут. Можливо стойка провайдера не присутня на тій атс до якої належить Ваша лінія. Тобто, з'єднання проходить до іншої АТС,  а можливо, що зустрічаються на шляху ще проміжні АТС... Це треба з'ясовувати, навіть не знаю й як... Можливо дві Ваших лінії неналежать одній АТС, а знаходяться на різних...

P.S. То вкажіть, хоть, що за оператор й що за провайдер.
« Змінено: 2007-12-17 01:14:50 від Ign1111 »
Linux. The future is open.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #14 : 2007-12-17 21:48:51 »
(З"явилася свідома людина, яка, замість робити припущення про іноплантян, що сідають за городами і крадуть інтернет, намагається виявити причину і допомогти  :))
Кажу:
Телевонна лінія - Укртелеком. Недавно міняли АТС (по мойму 6-ка) і міняли по селу лінії на підземні. Але, оскільки, село асфальтоване, то, побоявшись наїздів від дорожніх служб, деякі лінії, у тому числі і мою, залишили повітряною, хоча, дроти типу замінювали.
Провайдер - Magnus ISP (Біла Церкава).
Телефон працює нормально. Я телефонував в Укртелеком, приходив майстер, підняв трубку, послухав гудок і пішов.
Також я виставляв командою ініціалізації примусово протокол v34b (33600 b/s) До порівняно недавнього часу це давало стабільний зв"язок і швидкість обміну даними до 3.5кБ/с. Наразі і таке задоволення бачу не завжди (вчора було - аж, навіть дещо закачав)
Ну і модем я називав - ZyXEL Omni 56k Mini
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.