Автор Гілка: VirtualBox+MacOS Leo=?  (Прочитано 3884 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
VirtualBox+MacOS Leo=?
« : 2008-06-15 11:57:16 »
Оскільки яблучні базуються на вільному ядрі Darwin, думаю, можна питати тут:
Хтось пробував ганяти їх на віртуальній машині? Бо розчищати місце на HDD, змінюючи таблицю розділів, щоб його поставити, не хочеться. Зробив віртуальну машину, почав встановлення з образу, воно певний час трудиться, а потім вирубається. Ну, звісно, нічого не встановлює.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

TuxRoot

• Гість
Re: VirtualBox+MacOS Leo=?
« Відповідей #1 : 2008-06-15 21:57:01 »
Воно його й не має встановлювати, воно його не підтримує, як я знаю, піратська версія зовсім інша, але не будемо порушувати правила, чи у вас оф. версія?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2008-06-16 15:25:44 »
Краще брати саме Darwin, але відгуки про нього чув не кращі.... Про макось також.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #3 : 2008-06-16 16:52:21 »
Оскільки яблучні базуються на вільному ядрі Darwin, думаю, можна питати тут:
Хтось пробував ганяти їх на віртуальній машині? Бо розчищати місце на HDD, змінюючи таблицю розділів, щоб його поставити, не хочеться. Зробив віртуальну машину, почав встановлення з образу, воно певний час трудиться, а потім вирубається. Ну, звісно, нічого не встановлює.
пробував (хакнуту версію винятково з метою ознайомлення).  не ставиться. пробував навіть не під віртуальною машиною — інсталятор не бачить мій вінчестер, встановити, відповідно, неможливо.

оскільки макось розрахована на конкретне залізо, то і встановити її реально, лише якщо ваше обладнання сумісне з тим, що підтримує макось.

а дарвін — це ж лише ядро, так що сенсу не бачу його ставити. макось — це передовсім графічна оболонка (Aqua), яка є закритою.
« Змінено: 2008-06-16 16:54:25 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній ra

• Дописувач
  • **
  • дописів: 56
« Відповідей #4 : 2008-06-22 23:13:29 »
Всі щось чули, але ніхто не бачив і руками, звісно, не мацав… І отаке на вашому форумі майже скрізь, панове. Але перейдімо до справи.

Основа MacOS X — це, насамперед, Quartz та Finder, а зовсім не Aqua. Вас можна зрозуміти так, що вам потрібна саме Aqua. Тоді краще встановіть якісь прикраси до свого лоінуксу чи офтопіку, бо Aqua, ще раз наголошую, там не головне. Щодо ядра — то така цікавина, що називається XNU і складається з мікроядра Mach та сервісів FreeBSD. Сам по собі Darwin (чи OpenDarwin) мало чого вартий.

Щодо «заліза». Після зміни основи компьютерів Apple на процесори Intel з’явилась можливість встановлювати певним чином змінений різновид MacOS X на різні комп’ютери, що базуються на процесорах архітектури х86. Але не на всі, звісно — вони мають мати процесор з SSE3 (крайній мінімум — SSE2). Називають це диво «хакінтошем». Однак значно краще придбати справжній Мак, а не вигадувати собі сексуальні вправи. В будь-якому разі вам будуть потрібні клавіатура та миша USB. З вінчестерами також є морока, бо 10.4.х первісно має бути встановлена і працювати на PATA,  10.5.х — на SATA.

У віртуальну машину vmware можна встановити.

Головне я сказав, а далі гугль вам в поміч.
« Змінено: 2008-06-22 23:19:07 від ra »
Debian GNU/Linux (stable), OpenBSD.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2008-06-22 23:40:40 »
Всі щось чули, але ніхто не бачив і руками, звісно, не мацав… І отаке на вашому форумі майже скрізь, панове.
І чув і мацав. Але на оригінальному залізі бо ліньки, як було вдало висловлено, вигадувати собі сексуальні вправи. Скажу відверто - не сподобалось. Якийсь цей UNIX не такий. Можливо зіграла свою роль звичка робити у консолі більшість роботи, а шукати консоль часу не було. Хакінтош і мацати не буду. Для мене єдине, що було цікаво у маках - використання RISC-архітектури Power. Наразі - не бачу жодного сенса у них. Не люблю коли за мене однозначно обирають що мені зручніше.

Відсутній ra

• Дописувач
  • **
« Відповідей #6 : 2008-06-22 23:52:58 »
І чув і мацав. Але на оригінальному залізі бо ліньки, як було вдало висловлено, вигадувати собі сексуальні вправи. Скажу відверто - не сподобалось. Якийсь цей UNIX не такий. Можливо зіграла свою роль звичка робити у консолі більшість роботи, а шукати консоль часу не було. Хакінтош і мацати не буду. Для мене єдине, що було цікаво у маках - використання RISC-архітектури Power. Наразі - не бачу жодного сенса у них. Не люблю коли за мене однозначно обирають що мені зручніше.

Цілком згоден. Хоча воно й дісно справжній UNIX, але сам UNIX добре схований від пересічного користувача. Фактично, купляючи макінтош ви отримуєте дві системи: UNIX та мак, що наслідує класичну систему. Згоден також, що без Power макінтош значно менше привабливий. Дуже шкода, що вони так вчинили, але то, на разі, не вина Apple. Проте, якщо є справжня потреба у певних якостях макінтоша, то навіть такий, як є зараз, він незамінний.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2008-06-23 18:50:27 »
Цитата
Однак значно краще придбати справжній Мак, а не вигадувати собі сексуальні вправи.
для того, щоб купити макбук, мені треба переконатися, що він мені знадобиться. для того, щоб це зробити, треба купити макбук. циклічна рекурсія :) Я ніколи не куплю макбук, відтак.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній ra

• Дописувач
  • **
« Відповідей #8 : 2008-06-23 20:46:35 »
для того, щоб купити макбук, мені треба переконатися, що він мені знадобиться. для того, щоб це зробити, треба купити макбук. циклічна рекурсія :) Я ніколи не куплю макбук, відтак.

То залежить, як на мене, від того, чи потрібно вам професійно працювати з кольором (для поліграфії, скажімо) — бо ані лінукс, ані офтопік для цього непридатні.

У всьому рештому — отримуєте справжній сертифікований UNIX, а на додачу до нього — цілу купу ВПЗ з MacPorts, а термінал і bash є в системі від самого початку. :)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2008-06-23 21:08:07 »
То залежить, як на мене, від того, чи потрібно вам професійно працювати з кольором (для поліграфії, скажімо) — бо ані лінукс, ані офтопік для цього непридатні.
Мак від них не далеко пішов, і не так давно ;)

Відсутній ra

• Дописувач
  • **
« Відповідей #10 : 2008-06-23 21:19:53 »
Мак від них не далеко пішов, і не так давно ;)

Та таки далеченько, бо на ньому дійсно можна фахово працювати з кольором, а на тих двох — ні, хоч би як не хотілося. :)

Скажімо так: калібрування пристроїв для лінукса чи офтопіка — то майже цілковито «до лампочки».
« Змінено: 2008-06-23 21:23:04 від ra »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2008-06-23 21:42:25 »
Та таки далеченько, бо на ньому дійсно можна фахово працювати з кольором, а на тих двох — ні, хоч би як не хотілося.
Для фахової роботи з кольором, як мені відомо, "маки" використовують лише "бідні". Хоча зараз, після банкруту SGI, може щось і змінюється. До того ж, калібрування пристроїв для мака - теж близько до освітлювального пристрою. Не забувайте, що якість обладнання грає тут не меншу роль за програмне забезпечення. Зазвичай -  більшу.
« Змінено: 2008-06-23 21:42:41 від Praporshic »

Відсутній ra

• Дописувач
  • **
« Відповідей #12 : 2008-06-24 01:22:36 »
Для фахової роботи з кольором, як мені відомо, "маки" використовують лише "бідні". Хоча зараз, після банкруту SGI, може щось і змінюється. До того ж, калібрування пристроїв для мака - теж близько до освітлювального пристрою. Не забувайте, що якість обладнання грає тут не меншу роль за програмне забезпечення. Зазвичай -  більшу.

З усією повагою прошу не фантазувати, пане.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #13 : 2008-06-24 07:42:54 »
Та ніхто не фантазує. Можливо плутаю - так. Але що стосується обладнання - під маком дешевий сканер не працюватиме краще за професійний під Linux чи кватирками.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #14 : 2008-06-25 00:19:25 »
Цитата
У всьому рештому — отримуєте справжній сертифікований UNIX, а на додачу до нього — цілу купу ВПЗ з MacPorts, а термінал і bash є в системі від самого початку.
питання в тому, нашо воно мені, якщо є Лінукс, який не містить ідіотських обмежень на кшалт прив’язки до заліза?
Гарний інтерфейс? У мене і так зараз багато чого з Mac4Lin-а використовується.