Автор Гілка: Мінімальна ситема  (Прочитано 8109 раз)

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
Мінімальна ситема
« : 2007-11-23 15:07:09 »
Чи можливо і як встановити Debian/Ubuntu на 100Мб ? із програмного забезпечення потрібно мінімальний набір консольних утиліт та Х із xfc. під Х із програм потрібен один файловий менеджер і якийсь простенький текстовий редактор. із системних демонів, навіт cron не потрібен.
В загальному 100Мб це потолок і чим менше получиться тим краще.

я пробував встановлювати ubuntu із alternate cd. встановлював одну command-line і займало воно ~500Мб
потім пробував деінсталювати трохи пакунків за допомогою aptitude звільнив ~200Мб але після цього система перестала завантажуватись - доходить до запуска служб і стає. конкретно пробував прибити перл і пітон, потім все що стосується mail.

Це має бути щось типу вбудованої системи, яка стартуватиме із флеш-диску, тому такі вимоги до місця на диску.

Відсутній Вуйко з полонини

• Кореспондент
  • дописів: 181
Re: Мінімальна ситема
« Відповідей #1 : 2007-11-25 01:49:05 »
НМД, в Debian та Ubuntu зовсім інше уявлення про користувачів: вони самі визначають, що Ви бажаєте використовувати. Так, навіть, із параметрами інсталяції Debian'а priority=low, все ж не можливо вибрати графічне середовище - приходиться ще й задавати tasks="standard, kde-desktop".
Як я пам'ятаю, в Slackware 11 при інталяції в режимі expert(щось таке), можна було вибирати що саме ставити, і чи ставити взагалі - ось це дійсно свобода вибору. А про такі можливості у Debian`a, я на жаль не чув
"Don't waste your time or time will waste you" Matthew Bellamy

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1928
« Відповідей #2 : 2007-11-25 16:33:43 »
не думаю, що вийде втулити повнофункціональний дистрибутив, навіть добряче його покопавши в 100Мб, думаю, для цього Вам варто звернутись до спеціалізованих дистрибутивів: DSL, puppy linux...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #3 : 2007-11-25 19:30:53 »
не думаю, що вийде втулити повнофункціональний дистрибутив, навіть добряче його покопавши в 100Мб,
А в чому проблема ?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2007-11-25 19:50:26 »
Якщо використати щось штибу squashfs - то влізе. Але буде довгенько вантажитись.

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #5 : 2007-11-25 21:01:38 »
Якщо використати щось штибу squashfs - то влізе. Але буде довгенько вантажитись.
Стиснеття файлової системи не покатить. Хочеться почистити її від непотрібного. Все-таки, як інсталювати/деінсталювати пакунки без урахування залежностей? Буду колупати систему до останнього......

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2007-11-25 21:42:52 »
Тоді Вам краще дивитись у бік LFS....

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #7 : 2007-11-25 22:13:02 »
Damn Small Linux?

Edit:
M: Блін. Треба прибрати Damn зі списку матюгів, то такий дистрибутив.

Edit:
Зроблено. Тепер Damn Small можна називати по імені. Отак спільнота ВПЗ сприяє поширенню ненормативної лексики...
« Змінено: 2007-11-25 22:30:06 від Cthulhu »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #8 : 2007-11-26 00:43:42 »
а чому саме Debian/Ubuntu?
Юзайте дійсно краще спеціалізовані дистри, там SLAX, Knoopix etc
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #9 : 2007-11-26 09:55:05 »
а чому саме Debian/Ubuntu?
А чим ці два погані?

Лінукс, воно ж як глина має бути, повинно ліпитися те що треба. Чи я щось не зрозумів ?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #10 : 2007-11-26 11:15:31 »
До речі, можете спробувати подивитись у бік Debian From Scratch. Може допомогти.
« Змінено: 2007-11-26 11:15:41 від Praporshic »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #11 : 2007-11-26 13:40:47 »
Цитата
А чим ці два погані?

Лінукс, воно ж як глина має бути, повинно ліпитися те що треба. Чи я щось не зрозумів ?
вони не погані, просто мені здається, що ви витратите значно більше часу на зменшення Debina/Ubuntu до потрібного розміру. А SLAX — взяв, скачав, розпакував на флешку, запустив скрипт boointstall.sh (або щось таке) — і  вуаля, маєте лінукс на флешці, з KDE та якимсь набором програм.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #12 : 2007-11-26 20:36:24 »
вони не погані, просто мені здається, що ви витратите значно більше часу на зменшення Debina/Ubuntu до потрібного розміру
Це не проблема. головне - досягнути необхідного результату якщо це можливо. Час у мене є, заодно і знань добавиться
« Змінено: 2007-11-26 20:37:12 від vano_vvv »

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #13 : 2007-11-27 21:43:45 »
колупав убунту за допомогою deborphan та debfoster добрався до ~200Мб після чого ці дві утилітки сказали що можуть видалити хіба-що самі себе.

вирішив спробувати Damn Small Linux.  тільки їх там всяких різних багато. ftp://ftp.oss.cc.gatech.edu/pub/linux/distributions/damnsmall/current/dsl-4.0.iso - я качаю те що менітреба ? щоб воно на тих же 50мб і на ХДД встановилося із якимось мінімальним Х було б класно.
І ще, я правильно зрузумів, воно debian-based ?
« Змінено: 2007-11-27 21:45:19 від vano_vvv »

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #14 : 2007-11-28 19:51:15 »
НМД, в Debian та Ubuntu зовсім інше уявлення про користувачів: вони самі визначають, що Ви бажаєте використовувати. Так, навіть, із параметрами інсталяції Debian'а priority=low, все ж не можливо вибрати графічне середовище - приходиться ще й задавати tasks="standard, kde-desktop".
Як я пам'ятаю, в Slackware 11 при інталяції в режимі expert(щось таке), можна було вибирати що саме ставити, і чи ставити взагалі - ось це дійсно свобода вибору. А про такі можливості у Debian`a, я на жаль не чув

ай-я-я. не визначають за юзера, а дбають за нього. тобто мають менджмент пакунків ;)
кому щось потрібно поставити вручну - ціклом можливо загнати в ігнорі залежностей будь-який пакет. але хіба то мудро?
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit