Автор Гілка: Не взуваються кеди 41-го розміру  (Прочитано 6843 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
На конференції спостерігав у prapor'a KDE4 + OOo3, прикортіло і собі.
Зніс старі кеди, оновив свій дистр до experimental, проспостерігав успішне встановлення вищеназваних продуктів, проте запускатися все це добро не хоче. Х при старті каже, що проблеми з залежностями модулів glx та nvidia. Перевстановив останні, повідомлення те саме. Залишився без Х-ів взагалі і пішов спати.
Ще була думка повернути вільні дрова на відяху nv, проте утиліти xorgconfig для автоматичної генерації конфіга не було встановлено, засим пішов спати.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній piktor

• Видавець
Re: Не взуваються кеди 41-го розміру
« Відповідей #1 : 2008-10-14 21:35:19 »
Поставив новіші дрова на NVIDIA, з Х проблеми зникли, зате виникло щось незрозуміле. Дивіться логи.
Edit:
Допоможіть, бо наявні ISOшники Альта, переїду на нього...
« Змінено: 2008-10-14 21:42:17 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3632
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #2 : 2008-10-14 22:25:05 »
Ну і каша!

1) Виставте нарешті системний годинник на жовтень (травень вже закінчився).
2) Знесіть всі (ВСІ!) пакунки KDE3, зокрема і arts.
3) Встановіть за допомогою apt KDE4 (бібліотеки KDE3 доставите згодом). KDM намагається завантажити KDE3 (в результаті виходить великий пшик під час спроби створення бази даних програм (запуску ksycoca)).
4) Якщо все вище перераховане не вдасться, переходьте на ALT: там стабільне KDE4 з’явиться після появи російського перекладу (за моїми розрахунками роки через 2, — у вас не стане спокуси). ;)

Посилання за темою: http://kde4.debian.net/
« Змінено: 2008-10-14 22:53:21 від yurchor »
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue
Your word against the law

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #3 : 2008-10-14 22:53:58 »
Таки взулися...
1 - Гм. Наче жовтень показує, міняв недавно батерейку, виставляв.
2 - Зносив же.
3 - Гм.
Цитата
Зніс старі кеди, оновив свій дистр до experimental, проспостерігав успішне встановлення вищеназваних продуктів (КДЕ4.1 + ООо3
4 - Гггг. Якби не Лисовенко з Даниленком на вашому шляху до пана Шафоростова, билася-б його голова у ваші шузи...
4.1 - Я КДЕ поюзаю і без перекладу. Або попрошу у вас українського, ви-ж не пожалієте, я-ж не "тирю".
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #4 : 2008-10-14 23:14:22 »
Таки взулися...
1 - Гм. Наче жовтень показує, міняв недавно батерейку, виставляв.
2 - Зносив же.
3 - Гм.
Цитата
Зніс старі кеди, оновив свій дистр до experimental, проспостерігав успішне встановлення вищеназваних продуктів (КДЕ4.1 + ООо3
4 - Гггг. Якби не Лисовенко з Даниленком на вашому шляху до пана Шафоростова, билася-б його голова у ваші шузи...
4.1 - Я КДЕ поюзаю і без перекладу. Або попрошу у вас українського, ви-ж не пожалієте, я-ж не "тирю".
1)
Цитата
Xsession: X session started for root at неділя, 25 травня 2008 20:17:37 +0300
Xsession: X session started for root at четвер, 26 червня 2008 23:13:07 +0300
2) Навіть і не знаю: те, що ви надали, складалося невідомо коли, там записи про відновлення якогось сеансу, якісь інші записи. А потім помилка модуля Python Bluetooth про неможливість знаходження Qt. Як по такому можна розібратися?
3) Чому тоді йде спроба запуску arts?
4) Ваше право робити будь-які висновки. Я це написав і сказав дарма. Вибачаюся перед тими, кого образив. Але якщо ви самі не навчитеся боротися з власними труднощами, користі не буде жодному дистрибутиву.

Щодо перекладу і наявності у Sisyphus KDE4 див. дискусію на LOR з приводу виходу ALT 4.1.
Цитата
> Поздравления! Но древность гнома и кде как-то наводят на мысли о латентной дебиановщине...

Сергей, мы не гонимся за новомодными фичами. Зачем пользователей заставлять работать на нестабильных новых версиях KDE? Ради красноглазого фанатизма, что у него последняя, ужасно локализованная версия? © Skull
« Змінено: 2008-10-14 23:23:32 від yurchor »
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #5 : 2008-10-14 23:33:13 »
Крім того, ви ж досвідчена людина: тут немає телепатів. Яку версію ви намагалися встановити?
Наприклад, у минулотижневій версії experimental було поламано залежності від Qt: http://lists.debian.org/debian-kde/2008/10/msg00023.html для KDE 4.1.2

Пошукайте відповіді у списках листування Debian: http://lists.debian.org/debian-kde/

І не шантажуйте, будь ласка, нікого переходами на інший дистрибутив.
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2008-10-15 00:21:22 »
Наприклад, у минулотижневій версії experimental було поламано залежності від Qt: http://lists.debian.org/debian-kde/2008/10/msg00023.html для KDE 4.1.2
Власне, її я і давав ::)
І, як я пам'ятаю, попереджав про цікаві граблі, що б'ють держаком не по пиці, а куди прийдеться.
« Змінено: 2008-10-15 00:22:19 від Praporshic »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #7 : 2008-10-15 19:22:02 »
Так, дійсно, я запускав сесію з-під root - власне, де ставив, там і запускав. Наразі - запускається, але є проблеми з kdm. Він намагається використати тему debian-edu, яка призначена для старішої версії менеджеру. Поки я з ним не розбирався, а поставив gdm. Працює.
Чому різна дата - ну, хтозна... В мене годинник на місці і календар.
Щодо граблів - вговорили, на Альт не тікатиму, відкочуся в разі чого на 3.5.9.
Іще - не можу влізти в Інтернет через діялап. На дефолтних налаштуваннях КРРР (які працювали) вибиває після CONNECT - каже, помилка аутентифікація. (Стан виходу - 19). Спроба щось поміняти - вибиває з кодом 16 (modem hangup).
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #8 : 2008-10-15 21:58:07 »
Все, взув, всі проблеми вирішив. Власне, з КДЕ4 і пишу. Пруфскріншота робити ліньки, повірите на слово. КРРР замінив на wvdial, не думав, що налаштування останнього будуть настільки простими та інтуїтивно зрозумілими.
Ну, про враження - незвично так, неначе на іншу планету прилетів. Хоча, такі-ж відчуття були при переїзді з МОПСа на Дебієн, так-що, гадаю, звикну.
Власне, незвичність полягає у роботі із панелями та кнопками на них - в КДЕ3 взик їх тягати як захочу, тут-же вони іменуються вііііджееети (повбивав-би) і тягатаються як їм заманеться.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній tarasian666

• Графоман
  • дописів: 464
  • нульовий біт це також біт
« Відповідей #9 : 2008-10-31 10:55:52 »
дивно.... в мене примірка взагалі пройшла без проблем, навіть kde3 не зносив, стоять паралельно дві пари кедів, і проги одних запускаються в інших. правда проблеми зі звуком у wine.
Поки шо що найбільш сподобалось з 41-иш це копита - кидаються файли, xtraz передається. Ну ше трохи полахав з желатинових вікон. А іконки роб. столу і панелі як аплети дійсно харить! Хоча їх можна тягати як захочеш але вже не так просто як колись.
Чекаю на 42-і ті мож більше пасуватимуть мені.
« Змінено: 2008-10-31 10:58:14 від tarasian666 »
Kernel alive - куди поділи цю "фразу" в новому ядрі?

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #10 : 2008-10-31 13:34:33 »
дивно.... в мене примірка взагалі пройшла без проблем, навіть kde3 не зносив, стоять паралельно дві пари кедів, і проги одних запускаються в інших. правда проблеми зі звуком у wine.
Або prapor мені неправду сказав, або tarasian666 лукавить. Будьте добрі, хвотку display manager з відкритим меню, де вказані всі доступні середовища. Чи як ви обираєте між 3-ми і 4-ми?
Ну ше трохи полахав з желатинових вікон. А іконки роб. столу і панелі як аплети дійсно харить! Хоча їх можна тягати як захочеш але вже не так просто як колись.
Желатинові? А де пан їх там узяв?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2008-10-31 14:23:55 »
Або prapor мені неправду сказав, або tarasian666 лукавить. Будьте добрі, хвотку display manager з відкритим меню, де вказані всі доступні середовища. Чи як ви обираєте між 3-ми і 4-ми?
У SuSE 11 таке працює - бачив. А от у Debian в мене таке не вийшло (та й не дуже намагався). Aptitude вперто зніс треті та встановив четверті.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #12 : 2008-11-01 23:31:28 »
У SuSE 11 таке працює - бачив. А от у Debian в мене таке не вийшло (та й не дуже намагався). Aptitude вперто зніс треті та встановив четверті.
Угу, в SUSE без проблем, у мене саме так. Якщо підкажете, як зробити з входу через kdm знімок (фотографувати монітор якось опортуністично), запощу, як це виглядає.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #13 : 2008-11-02 00:26:17 »
Якщо підкажете, як зробити з входу через kdm знімок (фотографувати монітор якось опортуністично), запощу, як це виглядає.
"Дозволити віддалене підключення до X-сервера" та під’єднання по VNC?

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #14 : 2008-11-02 02:48:15 »
... та під'єднання по VNC?
Або так:# Xnest -query localhost :1
« Змінено: 2008-11-02 02:54:19 від cadca »
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x