Автор Гілка: Навіщо потрібне таке оновлення  (Прочитано 5097 раз)

Відсутній Filippoff

• Новачок
  • *
  • дописів: 37
Поставив Ubuntu 9.10, і через деякий час вона кожного дня почала «лізти в очі» зі своїм менеджером оновлень, пропонуючи скачати 191 новий пакет. Система виявилась-таки терплячішою за мене, і я змушений був піти на поступки і запустити оновлення. На виході я отримав таку ситуацію.
1. 300 мегабайт трафіку пішли в небуття.
2. У менеджері завантажень з’явились додаткові рядки. Окрім версії 2.6.31.14 з’явилась 2.6.31.21.
3. Старіша версія працює, як і раніше, а нова — тільки в безпечному режимі, бо Gnome «лежить».
4, У дієздатній версії знов нахабно й невгамовно заявляє про свої права менеджер оновлень із пропозицією викачати все ті ж дві сотні пакетів.

У зв’язку з цим маю кілька запитань.
1. Навіщо мені на комп’ютері дві версії однієї системи?
2. Що робити з неробочою версією?
3. Як мені укоськати апетити менеджера оновлень?

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Навіщо потрібне таке оновлення
« Відповідей #1 : 2010-06-03 23:40:40 »
Гаразд, давайте спробуємо поглянути на /boot/grub/menu.lst та, після невдалої спроби завантаження новішої версії, на /var/log/Xorg.0.log
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Filippoff

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2010-06-04 01:10:18 »
 Файла /boot/grub/menu.lst у мене нема. Чув таке, що в Коалі завантажувач побудований за іншим принципом. Gnone зараз почав завантажуватись, але з мінімальними параметрами графіки. Тобто фактично не стоїть драйвер до nvidia. Повний ритуал запуску NVIDIA-Linux-x86-195.36.24-pkg1.run також не допоміг, система лається, що бракує kernel source. Найцікавіше в цьому те, що коли лише поставив систему, драйвер став без проблем, і нічого йому не бракувало.

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #3 : 2010-06-04 07:40:28 »
Спробуйте встановити драйвер так:
sudo apt-get install nvidia-glx-185
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3632
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #4 : 2010-06-04 08:01:43 »
Поставив Ubuntu 9.10, і через деякий час вона кожного дня почала «лізти в очі» зі своїм менеджером оновлень, пропонуючи скачати 191 новий пакет. Система виявилась-таки терплячішою за мене, і я змушений був піти на поступки і запустити оновлення. На виході я отримав таку ситуацію.
1. 300 мегабайт трафіку пішли в небуття.
2. У менеджері завантажень з’явились додаткові рядки. Окрім версії 2.6.31.14 з’явилась 2.6.31.21.
3. Старіша версія працює, як і раніше, а нова — тільки в безпечному режимі, бо Gnome «лежить».
4, У дієздатній версії знов нахабно й невгамовно заявляє про свої права менеджер оновлень із пропозицією викачати все ті ж дві сотні пакетів.

У зв’язку з цим маю кілька запитань.
1. Навіщо мені на комп’ютері дві версії однієї системи?
2. Що робити з неробочою версією?
3. Як мені укоськати апетити менеджера оновлень?
1. Не ставте систем без Центрів керування. У наступній версії системи вперше в історії операційних систем Центр керування Mandriva буде портовано в Ubuntu 10.10. Це буде значний внесок Ubuntu у вільне програмне забезпечення!  ::) За свідченнями експертів з opennet.ru нова Ubuntu працюватиме ще швидше.  ;D
2. Вилучіть пакунок з новим ядром. Витріть відповідні рядки з /etc/default/grub. Виконайте команду sudo update-grub
3. Приберіть аплет з панелі GNOME.
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue
Your word against the law

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #5 : 2010-06-04 08:52:42 »
Схоже на те, що оновлення не спрацювало. Пакети викачались, але не інсталювались. Можливо процес оновлення був перерваний. Це означає, що його ще раз треба повторити

Відсутній Filippoff

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2010-06-04 13:00:32 »
Цитата
Спробуйте встановити драйвер так:
Код:

sudo apt-get install nvidia-glx-185

Це не допомогло. Все одно з відеокартою він конфліктує (коли запускаєш ніби-то нову версію).

Цитата
Витріть відповідні рядки з /etc/default/grub

Там ніяких таких рядків нема. Там лиш те, що стосується таймаута й запуска за замовчуванням.

Цитата
Вилучіть пакунок з новим ядром.

Напишіть, будь ласка, докладніше.

Цитата
Схоже на те, що оновлення не спрацювало. Пакети викачались, але не інсталювались. Можливо процес оновлення був перерваний. Це означає, що його ще раз треба повторити

А як це перевірити?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3632
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #7 : 2010-06-04 13:07:20 »
Цитата
Витріть відповідні рядки з /etc/default/grub

Там ніяких таких рядків нема. Там лиш те, що стосується таймаута й запуска за замовчуванням.

Цитата
Вилучіть пакунок з новим ядром.

Напишіть, будь ласка, докладніше.
Заплутався, треба просто вилучити нове ядро за допомогою будь-якого з відомих способів (наприклад, у Synaptic або KPackageKit пошуком за ключем linux-image-2). Пункт ядра зникне з меню GRUB2 автоматично.
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue
Your word against the law

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #8 : 2010-06-04 15:35:50 »
У наступній версії системи вперше в історії операційних систем Центр керування Mandriva буде портовано в Ubuntu 10.10.
Це жарт?

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #9 : 2010-06-04 16:02:47 »
Оновлення доведеться виконати ще раз спочатку. Ніяких "двох систем" не повинно бути. Ядра також видаляти не потрібно

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #10 : 2010-06-04 16:58:21 »
У наступній версії системи вперше в історії операційних систем Центр керування Mandriva буде портовано в Ubuntu 10.10.
Це жарт?
Типу пруф :).
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній Filippoff

• Новачок
  • *
« Відповідей #11 : 2010-06-12 14:20:14 »
Хочу написати відкритого листа до компанії Canonical. Якщо операційна система є безкоштовною, то чи не мають вони бажання профінансувати мені безлімітний інтернет для її оновлення. Ще тиждень тому я оновив ВСЕ, а вже сьогодні компанія випустила спеціально для мене 100 МБ конче важливих оновлень.
Навіщо система колекціонує свої ядра linux image? Якщо їх не видаляти, то через рік в grub довго доведеться шукати потрібне.

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #12 : 2010-06-12 16:45:20 »
Ви не повірите, але з вашої ситуації є надзвичайно простий вихід.

Не оновлюйтесь.

Закоментуйте всі записи з /etc/apt/sources.list та sources.list.d і матимете стабільну поточну систему. Втрата оновлень безпеки та багфікси вас здається не повинні сильно схвилювати.

Лист до Canonical думаю варто одразу публікувати в розділі Гумор.  ;)
« Змінено: 2010-06-12 16:46:42 від borman »
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #13 : 2010-06-13 00:26:33 »
Цитата
Не оновлюйтесь.

Закоментуйте всі записи з /etc/apt/sources.list та sources.list.d і матимете стабільну поточну систему. Втрата оновлень безпеки та багфікси вас здається не повинні сильно схвилювати.
мені здається, вихід тут інший: треба видалити розділ з Убунту на вінчестері й більше нею не користуватися.

Відкритий лист компанії Канонікал, ja pier... Такого ще не було на ЛОУ, але що ж, наслідком популяризації лінукса, власне і є, те, що людей, які по-радянському очікують, що хтось інший зробить за них всю роботу, і то безкоштовно, більшатиме.

прецінь, в System -> Administration -> Software Sources є вкладка «Updates», де оновлення можна вимкнути, або робити тільки оновлення безпеки, або перевіряти їх рідше. Ну, але нашо розбиратися, як вимикаються оновлення, якщо простіше відкритий лист компанії Канонікал написати?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Filippoff

• Новачок
  • *
« Відповідей #14 : 2010-06-13 12:40:11 »
Цитата
закоментуйте всі записи з /etc/apt/sources.list та sources.list.d і матимете стабільну поточну систему.
Але ж в такому разі, наскільки я розумію, будуть відключені репозиторії, і я буду позбавлений можливості інсталювати будь-що через apt-get.
Цитата
прецінь, в System -> Administration -> Software Sources є вкладка «Updates», де оновлення можна вимкнути, або робити тільки оновлення безпеки, або перевіряти їх рідше.
Щось подібне я робив, але все одно з’являлось нагадування про те, що треба оновлюватись. Проблему вирішив, відключивши update-notifier. Тепер, я так розумію, можна за власним побажанням додавати пункти в Software Sources є вкладка «Updates».
Цитата
треба видалити розділ з Убунту на вінчестері й більше нею не користуватися.
А що тоді робити зі свопом?
« Змінено: 2010-06-13 12:40:55 від Filippoff »