Автор Гілка: Індикатор розкладки клавіатури та цифрова клавіатура  (Прочитано 9932 раз)

Відсутній Axiom

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
Оновив Убунту до 10.10 і в результаті замість значка стану клавіатури uk/ru/en з’явилась просто піктограма клавіатури. Також цифрова клавіатура перестала вводити цифри, а натомість рухає курсор (нам лок ніяк не змінює той стан).
Можете підказати як ці речі виправити?

Відсутній Axiom

• Новачок
  • *
Невже ні в кого ніяких ідей?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3632
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Ідеї є, але ніхто не хоче висловлюватися. ;)

Можете описати роботу перемикача розкладок, якої вам би хотілося?

1. Скільки і які розкладки ви використовуєте?
2. Яким чином (якою комбінацією клавіш чи клавішею) має відбуватися перемикання?

Піктограму клавіатури вам, найімовірніше прибрати не вдасться.
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue
Your word against the law

Відсутній Axiom

• Новачок
  • *
Тоді зрозуміло :)
В минулій версії 10.04 піктограма була відображала стан розкладки: uk/ru/en - просто напис із двох літер. Тепер на цьому місці просто зображення-піктограма клавіатури. Функціонал піктограми здається лишився незмінний - лівий клік викидає меню з пропозицією вибрати розкладку. Я хотів би візуально бачити на екрані який зараз в мене стан розкладки та які символи будуть з’являтись під час набору тексту.

1. використовую 3 розкладки: укр, рос, англ.
2. перемикаю alt+shift (лівий)

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
В минулій версії 10.04 піктограма була відображала стан розкладки: uk/ru/en - просто напис із двох літер. Тепер на цьому місці просто зображення-піктограма клавіатури. Функціонал піктограми здається лишився незмінний - лівий клік викидає меню з пропозицією вибрати розкладку. Я хотів би візуально бачити на екрані який зараз в мене стан розкладки та які символи будуть з’являтись під час набору тексту.

Зрозуміло. Питав, бо думав спочатку зробити все командою з командного рядка, але можна обійтися без того.

Перша проблема виправляється повторним додаванням аплету індикатора на панель.

З другою можна впоратися налаштуваннями (Система -> Налаштування -> Клавіатура). Далі десь так.
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

Відсутній Axiom

• Новачок
  • *

Зрозуміло. Питав, бо думав спочатку зробити все командою з командного рядка, але можна обійтися без того.

Перша проблема виправляється повторним додаванням аплету індикатора на панель.
Аплет відсутній. Додавати нічого. перша проблема не виправляється
З другою можна впоратися налаштуваннями (Система -> Налаштування -> Клавіатура). Далі десь так.
Чекбокс відмітив, проблема не вирішена. Ніц не змінилось =(

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
Гаразд. На позначку розкладки не вистачає місця (її перекриває інший індикатор).

Доведеться встановлювати прапорці. Якщо інструкція незрозуміла, я спробую взавтра для вас перекласти.
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

Відсутній Axiom

• Новачок
  • *
Гаразд. На позначку розкладки не вистачає місця (її перекриває інший індикатор).

Доведеться встановлювати прапорці. Якщо інструкція незрозуміла, я спробую взавтра для вас перекласти.
Прапорці поклав в папку, чекбокс відмітив. Дійшов до ситуації «If you don\'t see the flag images right away just change your input language or switch icon themes to refresh the icons.».
Можете пояснити що є «switch icon themes»?

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE

Прапорці поклав в папку, чекбокс відмітив. Дійшов до ситуації «If you don\'t see the flag images right away just change your input language or switch icon themes to refresh the icons.».
Можете пояснити що є «switch icon themes»?
Бог його знає (кадеєшники ми...)

Мабуть так:

Встановіть gstyle

Потім «Icons themes».

Чому я взагалі встряг у це? Я ж не користуюся ні Ubuntu, ні Gnome?  :'(
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

Відсутній Axiom

• Новачок
  • *
Якщо попередню інструкцію вконав без проблем, то рядки
Цитата
Step 1: On the PPA's overview page, look for the heading that reads Adding this PPA to your system. Make a note of the PPA's location, which looks like:

ppa:gwibber-daily/ppa
не знаю як розуміти. Можете підказати куди що змінювати щоб це встановини? І взагалі що це за шаманство - що це я буду встановлювати?

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
Цитата
Step 1: On the PPA's overview page, look for the heading that reads Adding this PPA to your system. Make a note of the PPA's location, which looks like:

не знаю як розуміти. Можете підказати куди що змінювати щоб це встановини? І взагалі що це за шаманство - що це я буду встановлювати?
Встановлювати у Центрі програм. Це шаманство називається «встановлення програмного забезпечення зі сторонніх сховищ, які не підтримуються компанією Canonical».
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

Відсутній Axiom

• Новачок
  • *
Цитата

Встановлювати у Центрі програм. Це шаманство називається «встановлення програмного забезпечення зі сторонніх сховищ, які не підтримуються компанією Canonical».
Зрозумів. В центрі програм полазив, але все рівно не зрозуміло як і що встановити.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
Цитата

Зрозумів. В центрі програм полазив, але все рівно не зрозуміло як і що встановити.
Центр програм -> Зміни -> Джерела програмного забезпечення -> Інше програмне забезпечення. Натисніть «Додати», впишіть адресу. Натисніть «Гаразд».
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

Відсутній Axiom

• Новачок
  • *
Блін, якось я мабуть погано формулюю свої питання, бо отримую очевидні відповіді які і сам знаю :)

Давайте тоді так:
1) Встановіть «gstyle» - що це таке?
2) навіщо його ставити?
3) коли я відкрию Центр програм -> Зміни -> Джерела програмного забезпечення -> Інше програмне забезпечення та натисну «Додати» - що саме треба вписувати та що має змінитись?
4) за інструкцією звідси далі мені треба «Replace ppa:user/ppa-name with the PPA's location that you noted above.». Звідки брати інформацію яку я маю вставити замість «ppa:user/ppa-name»?

Поки що більше питань наче немає. Наперед дякую.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
Блін, якось я мабуть погано формулюю свої питання, бо отримую очевидні відповіді які і сам знаю :)

Давайте тоді так:
1) Встановіть «gstyle» - що це таке?
Графічна оболонка керування стилями Gnome. Аналог модуля KCM style стандартного набору модулів KDE.
Цитата
2) навіщо його ставити?
Можливість зміни піктограм не передбачена, наскільки мені відомо, стандартними графічними засобами Gnome. Зміна можлива через реєстр.
Цитата
3) коли я відкрию Центр програм -> Зміни -> Джерела програмного забезпечення -> Інше програмне забезпечення та натисну «Додати» - що саме треба вписувати та що має змінитись?
Цитата
ppa:s-lagui/ppa
До списків джерел буде вписано: http://ppa.launchpad.net/s-lagui/ppa/ubuntu
Цитата
4) за інструкцією звідси далі мені треба «Replace ppa:user/ppa-name with the PPA's location that you noted above.». Звідки брати інформацію яку я маю вставити замість «ppa:user/ppa-name»?

Поки що більше питань наче немає. Наперед дякую.
user — псевдонім користувача-власника, ppa-name — назва сховища (більшість віддає перевагу простому ppa).
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue