Автор Гілка: Фігня з монтуванням  (Прочитано 6373 раз)

Відсутній Kovyar

• Кореспондент
  • дописів: 130
  • Студент
Панове, допоможіть, якщо можете. Чи просто тицьніть носом у відповідний ман.
Я перейшов з Федори 8 до Федори 10. І тепер у мене блондське питання:

яка служба чи ще що по дефолту займається монтуванням дисків/флешок/іншого в Федорі/Гномі?

справа в тому, що раніше в мене на десктопі були виведені автоматично значки всіх дисків, як локальних, так і зйомних.
Тепер на десктоп виведено тільки ті, що не перелічені у fstab - тобто вони монтуються автоматично. Отже, у мене питання - хто цим займається і як це налаштувати. Бо я навіть не знаю, який сервіс копати.

p.s. всі розділи, що потрібно, є в фстабі і автоматично монтуються системою.

Дякую за допомогу.
[Fedora 10 Cambridge] [Debian Lenny] [GNOME user]

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Фігня з монтуванням
« Відповідей #1 : 2009-04-02 07:25:41 »
Цим тепер займається HAL. Налаштувати можна лише через графічну оболонку, бо слабкий людський розум не в змозі осягти величні XML, які зберігаються у /etc/hal і /usr/share/hal.

Тепер у Linux теж є plug&pray. ;)

Жартую. Насправді, розібратися ще можна, подивіться на відповідні правила з /usr/share/hal
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #2 : 2009-04-02 11:13:12 »
яка служба чи ще що по дефолту займається монтуванням дисків/флешок/іншого в Федорі/Гномі?
Ніяка, то наутілус сам монтує, а служби йому лише допомагають. Той же HALd лише збирає і обробляє інформацію про залізяччя.
Тепер на десктоп виведено тільки ті, що не перелічені у fstab - тобто вони монтуються автоматично.
А в бічній панелі Наутілуса при цьому що робиться?
А ви точно не забули в потрібних місцях noauto попрописувати?
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #3 : 2009-04-02 16:32:47 »
Цитата
Тепер на десктоп виведено тільки ті, що не перелічені у fstab - тобто вони монтуються автоматично. Отже, у мене питання - хто цим займається і як це налаштувати. Бо я навіть не знаю, який сервіс копати.
тю, до чого тут HAL тоді, якщо це справа наутілуса. у мене теж так є, тільки я навіть не подумав вважати це проблемою.

ви ж знаєте, що абсолютно будь-яку папку можна додати в «місця» наутілуса, перетягнувши її в бічну панель. якщо вам треба ще й на десктопі щось мати, створіть посилання (symlink). можете йому ще й значок диску дати.

тільки нашо? якщо диск незйомний, наутілус вважає його частиною всієї файлової системи /, і правильно робить.

« Змінено: 2009-04-02 16:33:59 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2009-04-02 16:36:19 »
ну але якщо вже не йметься, то точку монтування зробіть в /media/somefolder.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #5 : 2009-04-02 19:30:34 »
fstab - в студію: нема чого сподіватись на наші телепатичні здібності.
П.С.
Я б дуже сильно матюкався, якби мені /home викинуло значком на робочий стіл, мабуть Кovyar про щось інше запитував.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Kovyar

• Кореспондент
  • Студент
« Відповідей #6 : 2009-04-03 01:43:20 »
Ось вам весь fstab:

UUID=b5a40e18-82c8-4627-9b52-bed7a60d963e /                       ext3    defaults        1 1

tmpfs                   /dev/shm                tmpfs   defaults        0 0
devpts                  /dev/pts                devpts  gid=5,mode=620  0 0
sysfs                   /sys                    sysfs   defaults        0 0
proc                    /proc                   proc    defaults        0 0
UUID=5ce25552-6b1f-4544-a673-1efbacb95725 swap                    swap    defaults        0 0

/dev/sda9               /mnt/work               vfat    defaults,umask=0        0 0
/dev/sdb9               /mnt/nya                vfat    defaults,umask=0        0 0
/dev/sdb8               /mnt/img                vfat    defaults,umask=0        0 0
/dev/sdb5               /mnt/music              vfat    defaults,umask=0        0 0
/dev/sdb6               /mnt/films              vfat    defaults,umask=0        0 0
/dev/sdb7               /mnt/store              vfat    defaults,umask=0        0 0

/dev/sr0              /media/cdrom            iso9660 ro,noauto,users 0 0
/dev/sr1             /media/cdrom1           iso9660 ro,noauto,users 0 0

Вибачте, що такий довгий.

Те, що немає значків - то не проблема, а незручнцсть скоріше. І розібратися хочеться.

Одразу скажу, що при зміні монтування дисків до /media/somefolder  значки з'являються.

Ніяка, то наутілус сам монтує, а служби йому лише допомагають. Той же HALd лише збирає і обробляє інформацію про залізяччя.
Тепер на десктоп виведено тільки ті, що не перелічені у fstab - тобто вони монтуються автоматично.
А в бічній панелі Наутілуса при цьому що робиться?
А ви точно не забули в потрібних місцях noauto попрописувати?

Немає в мого наутілуса бічної панелі.
А навіщо noauto?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2009-04-03 11:51:07 »
Цитата
Одразу скажу, що при зміні монтування дисків до /media/somefolder  значки з'являються.
ну так і задумано :)
змініть точки монтування, і будуть вам значки.
Цитата
View -> Side pane
або натисніть F9.

крім того, ця бічна панель є в усіх діалогах відкриття/збереження файлів у GTK-програмах.

Відсутній Kovyar

• Кореспондент
  • Студент
« Відповідей #8 : 2009-04-03 22:13:41 »
Цитата
ну так і задумано :)
змініть точки монтування, і будуть вам значки.
Цитата
View -> Side pane
або натисніть F9.

крім того, ця бічна панель є в усіх діалогах відкриття/збереження файлів у GTK-програмах.
вже змінив, дякую  :), не знав про такий трюк...

ні, немає там такого. у мене взагалі наутілус не браузер, а тільки файловий менеджер чомусь  :-/

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2009-04-03 22:48:20 »
Цитата
у мене взагалі наутілус не браузер, а тільки файловий менеджер чомусь
типун вам на язик! ще не вистачало, щоб він (недо-)браузером був. слава %godname%, в KDE4 замінили комбайн на просто файловий менеджер.

я щось не розумію: у вас федора 10, і немає бічної панелі (side pane) в наутілусі? не вірю!
« Змінено: 2009-04-03 22:50:10 від noddeat »

Відсутній StarWolf

• Кореспондент
  • дописів: 109
  • Олхімік
« Відповідей #10 : 2009-04-04 00:33:32 »
Спробуйте відкрити "Правка->Параметри" і закрити після цього Наутілус. Після цього в мене запрацювала бічна панель. Цей глюк я помітив на двох різних лінухах: Debian Lenny та Mandriva 2009 One. Та й у Федорі таке ніби було першого разу. *SCRATCH*
[Arch Linux] [Awesome WM]

Відсутній Kovyar

• Кореспондент
  • Студент
« Відповідей #11 : 2009-04-04 01:00:40 »
Цитата
у мене взагалі наутілус не браузер, а тільки файловий менеджер чомусь
типун вам на язик! ще не вистачало, щоб він (недо-)браузером був. слава %godname%, в KDE4 замінили комбайн на просто файловий менеджер.

я щось не розумію: у вас федора 10, і немає бічної панелі (side pane) в наутілусі? не вірю!
істинно так. Nautilus 2.24.2. Давати скріншот?

Відсутній Kovyar

• Кореспондент
  • Студент
« Відповідей #12 : 2009-04-04 01:01:17 »
Спробуйте відкрити "Правка->Параметри" і закрити після цього Наутілус. Після цього в мене запрацювала бічна панель. Цей глюк я помітив на двох різних лінухах: Debian Lenny та Mandriva 2009 One. Та й у Федорі таке ніби було першого разу. *SCRATCH*
не працює :(

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #13 : 2009-04-04 01:07:52 »
істинно так. Nautilus 2.24.2. Давати скріншот?[/quote]
ну давайте. тільки зробіть так, щоб меню «View» було видно теж.

у мене теж, як випливає з підпису, федора 10. контрольне питання: як ви оновлювалися?
« Змінено: 2009-04-04 01:09:03 від noddeat »

Відсутній Kovyar

• Кореспондент
  • Студент
« Відповідей #14 : 2009-04-04 02:05:24 »
істинно так. Nautilus 2.24.2. Давати скріншот?
ну давайте. тільки зробіть так, щоб меню «View» було видно теж.

у мене теж, як випливає з підпису, федора 10. контрольне питання: як ви оновлювалися?[/quote]

тілько там ще 2 рядки меню. але в них немає про панелі нічого.

оновлювався я так: у мене інет лімітований поденно, тому я звантажую апдейти, що пропонує система, маленькими порціями. Ще не все довантажив. Наутілус апдейтив, так.