смертельний тест на відгук
вбивчий тест відлуннямсмертельний тест на відгук
вбивчий тест на відгук, розм. пінг смерті
додано:Цитатавбивчий тест на відгук, розм. пінг смерті
Цитата: DalekiyObriy від 2011-04-28 22:09:50додано:Цитатавбивчий тест на відгук, розм. пінг смертіА чому пінг а не пінґ?
Цитата: Yury_Bulka від 2011-04-28 22:53:43А чому пінг а не пінґ?давайте навпаки: «а чому пінґ а не пінг»? коротко мій особистий (і непрофесіональний) погляд:1) «ґ» відповідає проривному звуку, а англ. закінчення -ing чіткості не мають (pɪŋ) тут «ŋ» - носовий звук, так що г там дуже слабке (якщо взагалі є)2) «ґ» в українській має дуже обмежене вживання, тому без зайвої потреби я б його не тулив (здається про це є у Пономаріва та Огієнка, на жаль джерел під рукою не маю)3) швидкий пошук в старих словниках не знайшов жодного українського слова, що закінчується на «ґ»
А чому пінг а не пінґ?
* база spell-uk знає про 440 слів, що закінчуються на г, і це лише нормальна форма (повні українські словники принаймні на 50-70% більші)
aspell -d uk dump master | egrep -i .*[іи]нг\/ | wc -l69aspell -d uk dump master | egrep -i .*[уе]рг\/ | wc -l29aspell -d uk dump master | egrep -i .*лог\/ | wc -l127
* може хтось і транслітерує, я транскрибую (принаймні намагаюся), а то виходять всілякі Ейнштейни, Донжуани і можуть вийти (добре що не виходять) дисплай і філе
* я намагаюся не перекладати чи транскрибувати через третю мову, це не приводить до якісного перекладу, тому як щось виглядає в третіх мовах — це геть не цікаво