Цитата: yurchor від 2026-05-14 08:54:15Це вже якась метафізика пішла.Чому метафізика? То було до "Моїм завданням є зробити інтерфейс зрозумілим для користувача, який не володіє мовою, без орфографічних помилок."Але чомусь ви обмежили себе лише цією частиною, замість того щоб сказати "програмісти також є частиною користувачів" і тому створити для них свій варіант гітхаба, де можна вести баги, дискусії, коменти українською також є частиною того "завдання".Чи ні? То не ваші користувачі?Цитата: yurchor від 2026-05-14 08:54:15 Питання «чому?» можна поставити до будь-чого. Як зауважив Лем, «Досі спостереження показували, що мільйони разів люди копали картоплю; але не виключено, що один раз із мільярда станеться навпаки і картопля копатиме людину.»Так ... це якось завадить знайти сенс? Це ж не питання з відповіддю "тому що гладіолус"
Це вже якась метафізика пішла.
Питання «чому?» можна поставити до будь-чого. Як зауважив Лем, «Досі спостереження показували, що мільйони разів люди копали картоплю; але не виключено, що один раз із мільярда станеться навпаки і картопля копатиме людину.»
Звичайно. Це ж класика: проблема Лота — ви не погодитеся з будь-якою відповіддю, поки знайдуться незадоволені, а незадоволені колись знайдуться.
Поки вирішувалося тим, що перекладач був один. Готуйтеся до епохи нейронних мереж — належно керована нейронна мережа автоматом створюватиме запити щодо «виправлення» перекладів за бажанням власника.
Єдиний спосіб побороти, який я зараз бачу, — зниження мотивації охочих, фактично, обструкція.
Таке-от врахування — навіть голосування не буде потрібним. Що з цим робити? Я поки не знаю. Ми на порозі чергового протистояння.
Мені би згодився словничок, створений професійними перекладачами, для перекладу з допомогою ШІ. Та і велика пам'ять перекладів, створених і перевірених людьми, теж би не завадила.