чи є в когось думки за чи проти "твірного коду":sources = твірники?
Цитата: DalekiyObriy від 2007-07-04 17:09:13чи є в когось думки за чи проти "твірного коду":sources = твірники? Я проти.Слово "твірний", зазвичай, вживається в математиці (напр., твірна функція), в морфології (напр., твірний суфікс) та в інших випадках, де потрібно замінити рос. активний дієприкметник теперішнього часу "образующий". В розмовній мові його майже не вживають, бо, переважно, перекладають "образующий" як підрядне речення - ", що утворює".
Хтось колись запропонував перекладати "sources" словом "сирці" - воно досить точно передає значення англійського терміну. Чому б нам не зупинитись на ньому.
щось решта народу ігнорує це питання
Цитата: DalekiyObriy від 2007-07-05 20:54:39щось решта народу ігнорує це питання Боїться вв'язуватись=) Направду, я в цьому питанні своєї думки як раз не маю. Можу лише сказати, що пропозиція iip)) мені в цілому подобається. Хоча й "твірний код" теж нічого, ніби...
Цитата: DalekiyObriy від 2007-07-04 17:09:13чи є в когось думки за чи проти "твірного коду":sources = твірники? Я проти.Слово "твірний", зазвичай, вживається в математиці (напр., твірна функція), в морфології (напр., твірний суфікс) та в інших випадках, де потрібно замінити рос. активний дієприкметник теперішнього часу "образующий".
Загалом ідея "твірного коду" нікуди не годиться. "Твірний" означає активного творця/породжувальника/конструктора, але ніяк не основу/джерело для утворення.
сирцевою масою
Цитатасирцевою масоюя чув лише про сиркову масу, а що таке сирцева?
source code = код не бачу причини додавати до нього прикметники джерельний/сирцевий/твірний тощо Код же ж не буває неджерельним, чи я помиляюсь?
Цитата: noddeat від 2007-07-09 17:36:55Цитатасирцевою масоюя чув лише про сиркову масу, а що таке сирцева? http://slovnyk.net/?swrd=%F1%E8%F0%F6%E5%E2%E8%E9
Цитата: noddeat від 2007-07-09 17:36:55source code = код не бачу причини додавати до нього прикметники джерельний/сирцевий/твірний тощо Код же ж не буває неджерельним, чи я помиляюсь? помиляєтесь, взагалі код може мати купу значень, зокрема навіть у вузькому полі, пов'язаному з компіляцією тощо, читайте тут:http://dict.linux.org.ua/other/GPLv3.uk.html
добре, тоді підійду з іншого боку: я не заперечую існування бінарного, об"єктного та інших несирцевих кодів, але що заважає залишити за словом код (без прикметника) значення сирцевого коду? Зрештою, так люди кажуть - код програми та й годі.