дякую за підтримку, бо вже дійсно розпереживався за якість перекладів. PS: от сьогодні зайшов на сторінку київстара, там що теж перекладають із страшно-іноземних мов інтефес головної сторінки... ех
ВТССУМ (aka slovnyk.net) все ж каже, що є в нас решітка
Лаштувати - аналог рос. устраивать. Правильні звороти в українській мові: мене влаштовує, лаштувати побут, влаштувати бійку, тощо.Строїти (настроювати) - аналог рос. настраивать. Настроїти радіо-приймач, збились настройки, як твій настрій?...
Настроїти радіо-приймач, збились настройки, як твій настрій?...
В літературі кобзи кобзарі завжди настроювали та ніколи не налаштовували.
за 70т років "виписування" словників багато чого знайти в них можливо. Загалом можу сказати, що й на парканах багато чого пишуть, а я не вірю. Невірно?
Цитата: uran від 2006-06-14 00:15:41дякую за підтримку, бо вже дійсно розпереживався за якість перекладів. PS: от сьогодні зайшов на сторінку київстара, там що теж перекладають із страшно-іноземних мов інтефес головної сторінки... ехКиївстар, UMC - відверто мовчать на вказані помилки, й невиправляють. Можите спробувати їм вказати, але відповіді та виправлень не чекайте. Life наприклад відповів, що офіційно термін решітка в українській мові існує й виправляти на ґратку не збирається. Ось я й замислився, наскільки мені відомо, слова такого в українській мові нема, а термін звідкілясь узявся...