Автор Гілка: Сайт здох  (Прочитано 13805 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Сайт здох
« : 2021-06-10 21:00:09 »
Я вирішив, для себе, що LOU здох, смердить, і не підлягає реанімації. А http://docs.linux.org.ua/ взагалі забули похоронити по людськи.
 [smiley=depressed.gif]

Тому пора шукати шляхи виходу.

Я пропоную створити наглядову раду, в яку знайти відповідальних людей, які будуть що пів року публікувати хоча б чесний звіт про стан речей, щоб не було як з тою жабою, яку повільно зварили, бо ситуація погіршувалася поступово. Потім потрібно буде прийняти рішення про те, яким ми хочемо бачити наш майданчик, і вже тоді скласти план, як цього досягти.

Напр., з косметичних змін: можна зробити щоб наш сайт краще виглядав у соц мережах, прорекламувати його трохи, зробити простішою системи підписки/відписки, оновити редактор, зробити сайт придатним для мобілок, і т.д.

З більш глобальних змін
  • треба взнати, що цікаво читачам, та спробувати створити чи перекласти цікавий контент для сайту
  • створити дружні групи в соцмережах та постити туди новини автоматично, щоб користувачі отримували контент там, де звикли
  • відновити змагання між перекладачами та дошку пошани
  • створити блоги для користувачів, в зручному для них форматі, з можливістю нормального поширення в соцмережах

Ще ідеї?
[Fedora Linux]

Відсутній BogdanM

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
  • фізик, програміст
Re: Сайт здох
« Відповідей #1 : 2021-06-10 21:34:05 »
Можливо, ще майданчик для DIY-проектів для того, щоб ділитись дотичними до Linux розробками в Embedded, CAM, тощо. Дати трохи фокусу головної сторінки на такі дописи.
Звичайно, якщо буде кому ділитись досвідом, не у всіх вистачає вільного часу для публікацій, а ще в англомовному сегменті Stack* вже все давно обговорили.

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #2 : 2021-06-10 22:05:42 »
Дати трохи фокусу головної сторінки на такі дописи.
Я підкину новин про ембед, але я думав що він тут нікому не цікавий. :-/

PS.

На головній сторінці можуть публікувати всі, навіть ви.
[Fedora Linux]

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2021-06-10 22:15:22 »
Так, часи змінюються. З цим нічого не вдієш.
Соціальні мережі не вихід — групи у Facebook поступово і регулярно заливає тупими мемасиками. Предметної дискусії чи якоїсь допомоги там годі чекати.
Іноді застій — це просто вершина ідеалізму епохи. Ймовірно, зараз не може бути краще, якщо ніхто не хоче покращити ні LOU, ні DLOU.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #4 : 2021-06-10 22:37:45 »
Так, часи змінюються. З цим нічого не вдієш.
Часи змінюються, і потрібно встигати за змінами.

Коли LOU починався, інформації було мало, і тому був потрібен сайт щоб її збирати, обговорювати, та поширювати. Зараз інформації значно більше, ніж можна переварити. Колись вихід гри під Лінукс був подією, а зараз кількість вільно доступних ігор, які працюють під Лінукс в той чи інший спосіб, така, що їх не можливо всі перелічити.

Потреби змінилися. Он підказують що мейкери потребують місця, куди можна викласти свої наробки та обговорити рідною мовою.

Я раніше писав програми для розваги, а зараз я пробую будувати будинки з соломи, сонячні колектори, рекуператори, привʼязні планери, дамби, вантажні велосипеди, новий тип броніків, і т.д., займаюся «наукою» (троллю науковців), політикою, історією, стартапами, і т.д.

Життя коротке, а Лінукс і ВПЗ вже не потребують такої підтримки як раніше.
[Fedora Linux]

Відсутній zmi

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
« Відповідей #5 : 2021-06-11 21:33:43 »
Я сюди рідко заглядаю (от навіть гасло загубив), але звик, що LOU існує і від цієї думки якось добре було на душі. Думаю що сайт можна дійсно мінімізувати та автоматизувати тільки на новини  (хоча він і зараз ніби такий вже?), а от форум треба обов'язково тримати на плаву, щоб неофіти мали куди прийти і відчути себе вдома.  Бо у "тих ваших соцмережах" надто багато сміття, і поки щось чи когось знайдеш, то наковтаєшся по саме нехочу  :D

Відсутній ihor_ck

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
« Відповідей #6 : 2021-06-12 01:13:05 »
Холєра, лиш недавно зареєструвався, а тут таке. Хоч сайт і виглядає досить архаїчно, проте він містить сліди місцевих мовних ядерних війн та святих пуритан-інквізиторів, які варто пам'ятати нащадкам ;D. Хотілося б щоб він жив, але в це необхідно вкласти час.

gdekjifgb

• Гість
« Відповідей #7 : 2021-06-12 02:08:16 »
https://linux.org.ua/index.php?topic=11758.msg203792#msg203792 раптом хтось з 2-4 користувачів не помітить.

Відсутній artur453

• Новачок
  • *
  • дописів: 23
« Відповідей #8 : 2021-06-12 18:53:23 »
Холєра, лиш недавно зареєструвався, а тут таке. Хоч сайт і виглядає досить архаїчно, проте він містить сліди місцевих мовних ядерних війн та святих пуритан-інквізиторів, які варто пам'ятати нащадкам ;D.
Хотілося б зберегти обговорення Груша лінуксу,наприклад

праол7

• Гість
« Відповідей #9 : 2021-06-12 20:10:55 »
вона хоч жива, ваша груша?

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #10 : 2021-06-12 20:14:10 »
Холєра, лиш недавно зареєструвався, а тут таке. Хоч сайт і виглядає досить архаїчно, проте він містить сліди місцевих мовних ядерних війн та святих пуритан-інквізиторів, які варто пам'ятати нащадкам ;D.

Я не збираюся вбивати сайт. Мова йде про те, що адміни довели сайт до ручки. Потрібно міняти і керівництво сайту і підхід до його розробки та наповнення. У мене просто опускаються руки, бо у мене купа інших справ, не менш важливих, і я навіть не намагаюся щось покращити тут.
[Fedora Linux]

gdekjifgb

• Гість
« Відповідей #11 : 2021-06-12 20:18:01 »
Цитата

---
Я не збираюся вбивати сайт. Мова йде про те, що адміни довели сайт до ручки. Потрібно міняти і керівництво сайту і підхід до його розробки та наповнення. ....
бунт не кораблє?
---
Я навіть не зн. що порадити. Але повністю переходити в г*соцмережі - це шмерть всьому і для всих.

Час іде ... час змінює все.
« Змінено: 2021-06-12 20:23:22 від gdekjifgb »

Миха́йло Даниле́нко

• Гість
« Відповідей #12 : 2021-06-14 18:07:19 »
Визнаю, що останнім часом мені зовсім нецікаво займатися форумом, і ідей як його оживити у мене немає. Тому з радістю віддам доступи до хостингу комусь, хто може приділяти цьому час.

Одна річ, яку я б хотів зберегти — я краще буду фінансувати хостинг/розробку сайту, ніж побачу на ньому рекламу (може зробити щось типу patreon?).

Відсутній denkin

• Кореспондент
  • дописів: 136
« Відповідей #13 : 2021-06-14 18:35:42 »
Загалом попит на альтернативні системи зараз падає усюди, як мені здається. Нікого ж не саджають за контрафактний софт. Навіть не пресують.
Але на цьому форумі є ще свої проблеми:
1. Відсутність гарно оформленого сайту з регулярним оновленням новин.
2. Небажання змінюватися.
3. Амінь.
Xubuntu 20.04.X + Xubuntu Testing

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
« Відповідей #14 : 2021-06-16 12:04:59 »
Не видаляйте тільки docs.* Думав взяти дещо звідти, що мені подобається, та сформатувати в LaTex (зберігши звичайно імена перекладачів). Непогані переклади.