буде лінукса на десктопі, я таке чую з 2008 року
не для холівару, скажіть свою думку
... ми нація де все навпаки, ми говоримо, є вільна ОС, качай, став, наяких ключів при встановлені і платній ліцензії, нам треба говорити, щоб заборонити вільне ПЗ і ОС, тоді і інтересу буде більше, ставити будуть більше. ...
І так, з 2009 року, я чув, от, рік лінуксу на десктопі, так і не настав, по новинам він завжди коливався від двох до пяти процентів, то він зростав, то він падав знову до двох процентів.
Вже було таке (перевіряли ліцензії вільного ПЗ (паперові!!! яких не було!) і засуджували).
Андроїд є Лінукс.
ЦитатаАндроїдтам те ядро на рівні дрійверів, чогось в адроїді я не іду в папки /usr, /etc ..., не програмую в glibc, а там bionic, від того що я запорожцю причеплю кузов від MANa, це його не зробить MANom. З таким успіхом ще порахуємо скільки процентів FreeBSD, бо macOS, iOS, iPadOS, watchOS, tvOS, visionOS, ядро DARWIN використовує код freebsd,Sony PlayStation 3/4/Vita, Nintendo Wii теж є код FreeBSD
Андроїд
ЦитатаАндроїд є Лінукс.чогось в адроїді я не іду в папки /usr, /etc ..., не програмую в glibc
З таким успіхом ще порахуємо скільки процентів FreeBSD, бо macOS, iOS, iPadOS, watchOS, tvOS, visionOS, ядро DARWIN використовує код freebsd,Sony PlayStation 3/4/Vita, Nintendo Wii теж є код FreeBSD
Ніколи "адб шелл" не запускали щоб отримати юніксовий шелл?
Тобі треба рахувати "скільки там Юніксу", а не Лінуксу. Бо Юнікс то набір стандартів ))
cal
Шановні, тут на сайті ще в 2016 році мені розповідали що скоро лінукс на десктопах, введіть команду в терміналі Код: [Вибрати]cal і порахуйте скільки років пройшло і віз і нині там, з піратами ще в 2011-2012 році говорили, які мало в груди себе не били і кричали що от Рейд випустив стім для лінукса і всі стануть переходити на лінукс і навіть глобального переходу не було, а так зробили proton, який базується на 🍷 wine
SteamOS теж поширюється у світі приставок.
Це ще не перемога, але й поразкою це назвати важко.
орієнтовно 3,6 мільярда користувачів використовують Андроїд, який побудований на Лінуксі. Для багатьох це і робоче місце, де вони вчаться, програмують, чи роблять документи.
SteamOS теж поширюється у світі приставок. Це ще не перемога, але й поразкою це назвати важко.
Сумісність ігор зі SteamOSSteamOS створена на основі Linux, і переважна більшість ігор у Steam працює на ній завдяки шару сумісності Proton від Valve (це понад 18 000 ігор, коли ми перевіряли востаннє). Він дає розробникам змогу випускати ігри для Windows без потреби портувати їх на Linux — вони без проблем працюватимуть на SteamOS.
І де це в ядрі лінукс на андроїді?
Єдине що мене рятує як лінукс в андроїді, так це termux який навіть видалили з плай маркета
я пробував не зручно, при тому що blackview 12 pro, половину клавіатури закриває вікно
в андроїді, так це termux який навіть видалили з плай маркета. Більше функцій і ближче до лінукса. Ще є ряд програм які просто в андроїді не повний функціонал за обмеженого root
Так що це більше не перемога, а крок назад. Як бачимо ігр для лінуксу так і не має, є прослойка форку Wine, яку назвали протон
Так що це більше не перемога, а крок назад....є прослойка форку Wine, яку назвали протон
А чому підключити зовнішню клавіатуру та мишку чи трекпад до компа чи ноута то для вас ок, а от до смартфона не ок?Те обмежено лише вашим бажанням.
То ж є Лінукс, чому ви обмежили себе лише софтом з маркету, та лише Джава софтом?
Termux is an Android terminal emulator and Linux environment app that works directly with no rooting or setup required. A minimal base system is installed automatically - additional packages are available using the APT package manager.
А чому ви з відсутності (а чи так це?) в маркеті за гроші робите висновок щодо відсутності безкоштовних ігор в пакетах ОС?
Тобто сенсу думати про "перемогу" стало нуль
Це і смартфони, і планшети, і СмартТВ, і роутери, і роботи, і Ардуїни і багато іншого.
Фраза про "перемогу на десктопі" народилася тоді, коли було порівняння "на сервері" з "на десктопі" (бо на сервері Лінукса було вже тоді багато).