Цитата: yurchor від 2022-03-07 21:03:02З Маріо усе залагодив. Дайте декілька годин на організацію. Потім нехай Володимир напише список того, що слід перекласти.Якщо Маріо це топік стартер, тоді він просив загальний початок man pages перекласти.Я гадаю є сенс почати перекладати поступово з самого початку, якщо це підтримають багато людей, можна потім цей переклад після перевірки запропонувати як офіційний переклад man українською.
З Маріо усе залагодив. Дайте декілька годин на організацію. Потім нехай Володимир напише список того, що слід перекласти.
На початку радив би провести курс КМБ — встановити якийсь з основних дистрибутивів: від початку до першого запуску (поділ на диски, grub і т.д.). Потім пересування по файловій системі — cd, ls, cp, mv; Читання документації — man, less, w3m; архіви — tar, gz, bz, xz; по мережах — wget, curl, ssh, samba; а там вже можна і postgres вчити..
Ip/sip телефонія це мабуть asterisk, колись робив кол-центр для арбітражників, сьогодні пошукаю гідні мани с приводу цього.
Цитата: yurchor від 2022-03-08 12:48:31Так... man hier уже на місці. Щодо іншого... MC давно вже перекладено (я не у захваті, але зрозуміло, і досить). В інших речах потрібна конкретика — що і де перекладати. Інфраструктуру я забезпечу.Де я можу долучитись до перекладу?
Так... man hier уже на місці. Щодо іншого... MC давно вже перекладено (я не у захваті, але зрозуміло, і досить). В інших речах потрібна конкретика — що і де перекладати. Інфраструктуру я забезпечу.
Я думаю про Jami, Element, Jitsi, Wire. Щось таке.
До чого це питання? Гадаю майже всі розуміюсь.
Цитата: fz0x1 від 2022-03-07 16:57:04До чого це питання? Гадаю майже всі розуміюсь.ну, еее, є ж переклади російською мовою. Але здається я щосьТипу здогадуюсь чому потрібно саме укрмова, і тільки вона. Ну тоді ось вам анекдот/передбачення/бувальщина яка станеться завтра-післязавтра:Поки гіперпатріоти намагались перекласти англійську документацію на укр мову (ну тому що вони самі про собі гіперпатріоти або їхнє начхальство занадто гіперпатріотичне - *опу рве за Україну і наказало що все потрібно українізувати)..., і раптом ***Путін приїхав/прилетів в Київ, а по укртв все одно йшли попередньо записані відеозаписи про те що в Україні все добре, все під контролем, ми перемагаємо, увесь світ з нами...---*** - нестало ні гіпепатріотів, ні їх гіперпатрітичних командирів-хенералів. Вони не скористались вже готовими російськими перекладами.Чому так сталося?: Можливо тому що українці, осліплені ненавистю до рускіх і всього рускага, забули що хтось колись сказав/написав "скільки мов ти знаєш..."---хотів сховати цей текст у [hidе], але потрыбно щоб навіть поканч... гіперпатріотичне керівництво усвідомило безглуздість таких мавпячих спроб типуЩось робити У НИНІШНІЙ ЧАС.---Якщо ви іще не зрозуміли про що я, то:Пустеля, сонце, жарко, двоє: один гіперпатріот, другий не гіперпатріот. Попереду вказівник "через х метров вода". В результаті гіперпатріот (ненавидить всьо руськоє) помер, не гіперпатріот вижив.Дуже сумніваюсь що по командам cd pwd ls copy нема росс. перекладів.---Дехто сприйме моє написання як справжній гіперпатріот. Це ваша справа ким бути.Але якщо щось занадто таке спецєфічєскоє (про що нема укрперекладу) - то можливо і потрібно перекладати.
Є ще linphone, сам не користувався і не знаю чи підходить під військові цілі, але схоже вміє працювати по протоколу SIP і без Інтернету. Працює на всіх платформах: Android, Windows, Linux, є з GUI, і є CLI.
... російського перекладу man немає. Спробу перекладу закинуто ще три роки назад. З того часу дещо вже змінилося, як карти, за якими ваша армія наступає.
Цитата: yurchor від 2022-03-08 15:52:19... російського перекладу man немає. Спробу перекладу закинуто ще три роки назад. З того часу дещо вже змінилося, як карти, за якими ваша армія наступає.прочитано. Я кілька років назад у Slax 5.x бачив, щупав, читав майже всі мани на рос мові. Але може і не в Slax 5.x. Але це не стосується нових технологій які з'явились вчора-позавчора. Я про мани.