Автор Гілка: Завісає курсор після обнови Fedora 44 (GNOME)  (Прочитано 1491 раз)

Відсутній res2500

• Дописувач
  • **
  • дописів: 59
Цитата
Це сталося коли пам'яті стало досить. Бо 20 років тому з кернела викидали все що могли. Мабуть таке актуально для ембед.
не тільки, ядро ще збирали для того щоб внести зміни, або навпаки добавити можливості, усунути критичні баги, але ядро перезбирали і ставили якщо це в ядрі і не переставляти всю систему

Відсутній BeSiDa

• Письменник
  • дописів: 562
не тільки, ядро ще збирали для того щоб внести зміни, або навпаки добавити можливості, усунути критичні баги, але ядро перезбирали і ставили якщо це в ядрі і не переставляти всю систему
Я сам збирав ядра. І про те також пам'ятаю. Можливості додавали бо їх там не було вкомпільовано через... малу пам'ять. Ви кажете про наслідки, я ж про причину. Ще тоді завантаження модулів без компіляції не було популярним. З різних причин.

Відсутній ps

• Адміністратор ЩОДО
  • Графоман
  • дописів: 284
    • Мої дописи на DevZone
Не знаю, що у вас тут коїться на п'ять сторінок, думав кропнути в Балачку та (отримавши повноваження) робитиму це на спробі першого офтопу.

Напишу лише що ймовірно моя проблема - в перегріві старої картки.

Виявив це експериментально, запускаючи "важкий" для мого ПК FNV через Gallium Nine: після хвилини гри процес wine разом з графічним сервером йде в ступор. Якщо знизити якість графіки, то ця "хвилина" триває довше. Більше не бачу об'єктивних причин.

В специфікі графічного стеку я не розбираюсь бо в ігри на лінуксі толком не грав. Та зараз кожен другий софт, включно з браузерами і редакторами коду, лізе на GPU прискорення. Можливо помиляюсь та з того що вичитав - система перезапускає аварійно вимкнений девайс, ініціюються нова сесія і з'являється той само мікро або постійний фріз. До речі на wine це є причиною нетипових крешів у іграх, бо там по ходу втрачаєються потоки даних на "сокетах" бріджів GL, яких на вінді немає і сішний код не падає.