Автор Гілка: Завісає курсор після обнови Fedora 44 (GNOME)  (Прочитано 1491 раз)

Відсутній yvs115

• Графоман
  • дописів: 411
Цитата
Цитата
Цитата
Цитата
Цитата
Цитата
Цитата
Цитата
нагадаю контекст:
                - наведення реквестів відносно підтримки якогось заліза в лінукс
                - відповідне залізо не підтримується у фрібсд
                - потім про фрібсд як все то неважко зробити самому
                - і відповідне питання чи то вже зробили самі
Хто зна, може дальше піду на драйвера писати )))
тоді до чого то було неважко зробити в контексті відсутності відповідного софта у fbsd
    зараз же зробили фонд, групи, серед них
    https://github.com/FreeBSDFoundation/proj-laptop
    https://wiki.freebsd.org/LaptopDesktopWorkingGroup
    https://www.freebsd.org/status/report-2026-01-2026-03/laptop-integration/
тобто фонди-групи-комітети зроблять те що "неважко зробити самому"?
    https://www.cncf.io/archived-projects/
    тут казали і заархівували
список з назвами, і? про особливо важкого немає - не побачив там
тобто ніхто не знає як розробники лінукс не осилили ...
випали з контексту - який вище щодо "особливо важкого немає", думки щодо "ніхто не знає як", "не осилили", і т.д. - нерелевантно від слова зовсім

Цитата
Цитата
щодо всі перейдуть на лінукс - негрепається, покищо відносно всі перейдуть - тільки від вас
шо там обговорювати, достатньо погуглити і почитати
дійсно шо обговорювати - чули десь чи від когось що -всі перейдуть на лінукс- і на базі цього формуєте свої комплейни щодо лінукс

Цитата
Цитата
ні, кожен свій ports-wip чи pkgsrc-wip не робить
https://github.com/TritonDataCenter/pkgsrc-wip
https://github.com/b-aaz/xlibre-ports
якщо опогуглити можна знайти і більше
офіційний https://www.pkgsrc.org/wip/
якщо для freebsd заміняєте то однопакетними чи практично невідомими репозитаріями - тоді то не wip принаймні у його початковому розумінні як нп pkgsrc-wip
« Змінено: 2026-09-14 12:20:28 від yvs115 »

Відсутній res2500

• Дописувач
  • **
  • дописів: 59
Цитата
"особливо важкого немає"
"особливо важкого немає" в лінукс написати що підтримка можливостей є, а на якій стадії, як воно працює, як воно підтримується, "особливо важкого немає" написати. Клац-Клац- і в kernel, будемо радіти що в ядрі багато строк коду.
Цитата
дійсно шо обговорювати - чули десь чи від когось що -всі перейдуть на лінукс- і на базі цього формуєте свої комплейни щодо лінукс
це не мої, я сам в шоці, що знімають блогери і що пишуть
Цитата
офіційний https://www.pkgsrc.org/wip/
якщо для freebsd заміняєте то однопакетними чи практично невідомими репозитаріями - тоді то не wip у його початковому розумінні як нп pkgsrc-wip
https://codeberg.org/reslab/ports-FreeBSD/src/branch/main/science/ardupilot-configurator
от мій порт на FreeBSD, ardupilot конфігуратор, я ним користуюсь, він встановлений в системі, а є він офіційно чи немає, в репозиторії навіть wip, то інше питання. Головне що є люди, які зробили порт, а там якщо потрібно, беріть і добавляйте самі мейнтейнери. Є люди які працюють, вони не дивляться на красивий робочий стіл з іконками та часу немає читати bugzilla. Саме тому створюються окремі репозиторії з власними пакетами, якими користувач користується

Відсутній yvs115

• Графоман
Цитата
"особливо важкого немає" в лінукс написати що ...
нагадаю що "особливо важкого немає" - то від вас було відносно freebsd

Цитата
Цитата
це не мої
і невідомо чиї, і наполегливо посилаєтесь на -всі перейдуть на лінукс-

Цитата
от мій порт
формат "мій репопорт" не корелюються з wip в початковому його розумінні

Відсутній res2500

• Дописувач
  • **
  • дописів: 59
Цитата
нагадаю що "особливо важкого немає" - то від вас було відносно freebsd
нічого страшного, як важкого, як кажуть "краще іноді довго запрягати коней, щоб потім швидко їхати", краще написати про ситуацію як є, чим тикати фак, та обзивати розробників.

Цитата
да, то я постворював теми, де я не задоволений віндовс 10, а 11 це жах
є багато таких новин https://molbuk.ua/news/346013-bagato-korystuvachiv-windows-10-zamist-11-ky-perekhodiat-na-linux-chomu-ce-robliat.html
а відео на ютубі, від блогерів, а редіт від людини, яка вирішила послухати блогера і перейти на лінукс, це все я придумав
Цитата
формат "мій репопорт" не корелюються з wip в початковому його розумінні
для роботи не обов'язково все має бути в офіційному репозиторії, від першого свого створеного порту в 2014 році, ще ніхто нічого поганого не сказав про це, якщо потрібно clone ніхто не відміняв і не забороняв.

Відсутній yvs115

• Графоман
Цитата
Цитата
Цитата
це не мої, я сам в шоці
да, то я постворював теми, де я не задоволений віндовс 10, а 11 це жах
задоволення-незадоволення windows != всі перейдуть на лінукс

відносно конкретно -всі перейдуть на лінукс- я прочитав це від вас, а ви чи десь кажете чули, чи інтерпретували так щось інше (як нп вдоволення-невдоволення)

Відсутній BeSiDa

• Письменник
  • дописів: 562
це питання і відповідь, так зараз більше граються з лінуксом, так там більше розробників, нічого йдемо повільно, але стабільно
Який наразі напрям фокусування розробки?

так добре, що не знаєш який дистрибутив вибрати, потім файлову систему, потім DE, і це вже мовчу про індивідуальні налаштування, це Open Source тут індивідуальні рішення це круто, але ще важливо скільком людям це потрібно.
Так ви за індивідуальне ("це круто") чи проти ("не знаєш який дистрибутив")? :)
А от "скільком людям" це взагалі не є важливим. Навіть одній людині може бути, а користі з того мільйонам (коли це веб сервер чи роутер чи обчислення задачі результат якої потрібен багатьом, а не ОС сама по собі). Може тій людині нобелівку б дали :) І лише їй одній було потрібно.

Відсутній BeSiDa

• Письменник
А навіщо зоркому вебфілософу диск з ноліками та одиничками якщо не помічати бітність.
Ви про написану вами цитату з і686/64 біт?

До речі кажуть що кожний сучасний вебфілософер може запустити фрібсд у браузері
На вебасмі вже зробили. Сисколи ядра конвертують у можливості бравзера, а програми працють з сисколами, тому ті самі джерельні коди на С (чи іншій мові). Замість "диску" доступ по хттп з заголовком Байт-ренджес для читання потрібних "секторів" та кешування у бравзері.

хто за Товальдса заговорив той і мав би наводити, а якщо заблокували в гугл навсяк випадок натякну що there was ‘zero real reason’ to continue support for ancient ... з чим важко не погодитися тим хто хоч колись займався чи займається розробкою
Чому ви вважаєте це протиріччям? Не відрізнили "розробку" від "саппорт"? Він за те що "поки хоч хтось користується" не видаляти сумісніть з ядра. І "хтось" це листи від людини яку він бачив. А не видуману кимось "хтось".

Ага, з точки зору вебфілософії ніякої кореляції..
Це ви вже забули новину, що бібліотеку ссл якою пів інета користувалося розробляла одна людина? :)
Чи скуелайт з обмеженим колом розробників (не приймає патчів)?
Той же Лінукс, смартфонів мільярди, а розробників навіть не пів мільярда. Де ж пропорції?
Чи коли 1000 людей куплять в стартап, а на виході...

Відсутній BeSiDa

• Письменник
але експериментувати з тим що вже не підтримується таке собі задоволення, а більш ранні релізи вже не підтримуються
Так само як і з тим що "ще не підтримується" :)  (чи ви не створюєте нове обладнання самі?)

кожне залізо використовується під свої задачі з відповідним софтом
Не кожне. Це спосіб мислення такий.
Не плутайте продукт з компонентом.

думаєте якщо працювати з 90х з юніксами - то можливо було обійти freebsd і не знати як вона побудована?)

І як? :)

а я звідки маю знати? проблеми віндовс-юзерів при переходах на інші системи повністю поза моєю зацікавленністю
Бо то базове знання, що юзер не є користувачем ОС, він користувач інтерфейсу чи застосунку (максимум).
Пам'ятаєте кількість ДЕ "у стилі він95"? :)))

Відсутній yvs115

• Графоман
Цитата
Цитата
А навіщо зоркому вебфілософу диск з ноліками та одиничками якщо не помічати бітність.
Ви про написану вами цитату з і686/64 біт?
схоже тещо доходить до веб-астероїда бендиться рівно на 32біта

Цитата
Цитата
На вебасмі вже зробили
Яка при цьому температура миші? З курсором все окей, не залип знову?

Цитата
вважаєте це протиріччям?
ксс-річчям чи хтмл-річчям?

Цитата
Не плутайте продукт з компонентом
веб-продукт з веб-браузером?

Цитата
Пам'ятаєте кількість ДЕ "у стилі він95"?
А чи кожен вебфілософер як бувший він95 юзер ставить собі фрібеесДЕ у браузер у пошуках кнопки Клац-Клац-Старт?
« Змінено: 2026-09-15 18:30:59 від yvs115 »

Відсутній BeSiDa

• Письменник
У ю-наймі про те не писали :) Підробили дані потім.

Яка при цьому температура миші? З курсором все ок, не залип?
36 і 6, бо ваше тіло... це і є курсор :)) Не залипли?

І в такому не розібралися? хтмл є ієрархією, тільки в неї є "протиріччя". А у цсс тільки "пріоритет" :)

І тут у вас затик. Не знаєте що "браузер" це лише протукт реалізований веб технологіями на движку "браузера". Це легко :) Іншим продуктом є Сандербірд. Чи ДевТулз з тестуванням. А ще й на Електрон полювання ведете, скільки продуктів з ним створено?

А чи кожен вебфілософер як бувший він95 юзер ставить собі фрібеесДЕ у браузер у пошуках кнопки Клац-Клац-Старт?
Вас цікавить "кожен" хоч ви й не знаєте визначення слова "кожен", бо "кожен" це не "будь хто з усіх" :)))

Відсутній BeSiDa

• Письменник
можна вважати ноутбуки універсальними
Чому саме вони? От тільки но вийшов новий хеад-топ з лінукс. Більш універсальній ніж великий ноут (бо в того дисплей).

Задачі не просто, о буде сервер ще один в хаті.
Круто (керування іншим пристроєм), а ще які? Крім розутера, ігрового та мережевого серверів.

Блогери для хайпу, я вже писав, блогерам не потрібен лінукс, ні віндовс, хайп і підписка.
Не всі, є й ті що знають навіщо їм. Менш популярні, мабуть.
Але й ті не тільки про хайп. У них вже своя культура є, от... челенджи до прикладу. З Лінукс хвилею то був саме челендж (типу "а вас слабо?").

знаю що деякі після того що сталось в AUR почали користуватись FreeBSD
І що ж такого "сталось"? Не перший раз. Не офіційне репо аур.

а так в лінуксі вже починаються проблеми, крім AUR, flutpack, пакет який закидають після створення, nix пакетний менеджер
Щось все в купу. Там кожна тема, то окремий світ. Не "весь Лінукс" загалом.

Відсутній yvs115

• Графоман
Цитата
Цитата
Цитата
Цитата
А навіщо зоркому вебфілософу диск з ноліками та одиничками якщо не помічати бітність?
з і686/64 біт?
У ю-наймі про те не писали
глино-браузера?

Цитата
Цитата
Цитата
Цитата
На вебасмі вже зробили
Яка при цьому температура миші? З курсором все окей, не залип?
36 і 6
і де скріншот фрібеесде миші з її браузерною температурою?

Цитата
Цитата
Цитата
вважаєте це протиріччям?
хтмл є ієрархією, тільки в неї є "протиріччя". А у цсс тільки "пріоритет"
вебрархія та вевеветітет?

Цитата
Цитата
Цитата
Не плутайте продукт з компонентом
Не знаєте ... Це легко
Шо знову фрібсд?

Цитата
Цитата
"кожен" це не "будь хто з усіх"
Кожен вебфілософюзер це не будь-хто з кнопкою Старт та Глобус?
« Змінено: 2026-09-15 19:07:13 від yvs115 »

Відсутній BeSiDa

• Письменник
я підтримую декілька портів та pkgsrc...

я не про функції, а модель розробки і до чого вона довела, для прикладу, навіть той пакет в системі утримувати, це ще те задоволення, я вже мовчу про оновлення
Які проблеми? Модель виникла коли Інет ще був повільним (мало сенс робити ісо образи та розповсюджувати/копіювати окремо).
Наразі є інші варіанти. Можна навіть замовляти компілювання :) Де більше замовлень той пакет і першим у черзі.

Відсутній BeSiDa

• Письменник
на узагальнення якесь відносно саме ос то зовсім не тягне - бо aur дистрибуція небазова навіть в arch
Так ви ж самі з усіх видів БСД прикопалися саме до Фрі*

Є різниця у розподіленні "хто відповідальний" та "де межа". В дистрах Лінукс вона розмита (крім імутейбл), а у БСД лише базова система то відповідальність дистру, пакети то вже "якщо саме _ви_ захотіли" (можете не ставити всю систему керування пакетами та компілювати все самі). Те саме й з джерелами пакетів.

Відсутній BeSiDa

• Письменник
зараз же зробили фонд, групи, серед них
https://github.com/FreeBSDFoundation/proj-laptop
О, прикольно. Про смартфон-бсд ще не було? (чи планшет)

я теж не можу сильно програмувати в windows, лише через OpenSource програми,
Які саме? вім? емакс? чи джава-іде? тулкіти? сдл?

що блокуванням це не завершується історія, про AUR говорили давно, хто хоче то і пише, говорили, це погано. Але не слухали.
А чому звернули увагу саме на тих? Може хто й слухав, але не написав бо все ок і з аур у нього було? :) От ви ж не написали що ваші пакети не зі списку і все ок?

Але не вийшло, система і розробка побудована так, що є група яка слідкує за безпекою.

ports, pkgsrc там є окремо патчі, окремо мітки з якими збирати пакет
Як саме так розробка інша?
Мітки це як саме застосовуєте?