Автор Гілка: Завісає курсор після обнови Fedora 44 (GNOME)  (Прочитано 1492 раз)

Відсутній BeSiDa

• Письменник
  • дописів: 562
Ні, ядра є під назвами Release, те що іде від розробників і Generic, яке відредагував під себе адміністратор чи власник системи
:)))
Ви що файли не вмієте перейменовувати? :)))
Немає ніякого Генерік!!! Це лише "приклад файла конфіга" (генерованого середньозваженого :))) ). Перейменовуйте у будь яке інше слово яке захочете і редагуйте. Можете назву свого компа туди записати, щоб розрізняти коли копіюєте файл ядра до іншого компа.

Відсутній BeSiDa

• Письменник
  • дописів: 562
Частина драйверів взагалі не в репозитарії ядра. Кожен може свій зробити та не зобов'язаний його кудись додавати до іншого місця зберігання. Проект Андроїд має багато своїх. І не тільки фізичних пристроїв. Також віртуальні "девайси".

І навіть без дкм.

Реалізація логіки роботи з пристроєм може бути і не в "драйвері". Через юсб можна відіслати будь які дані, тому юзерленд програма може бути замість "драйвера". Навіть веб сайт може бути замість "драйвера" (з ВебЮСБ АПІ). Є сайти що переінсталюють смартфони через юсб (заміна ОС та бут розділу).

Відсутній yvs115

• Графоман
  • дописів: 411
Цитата
Цитата
- яким макаром можливо проінсталювати нп freebsd14 чи 15 ...
Ви про розмір диску? Вручну можливо без інсталятора. Фрі копіюється файлами. Обрали лише ті що вам потрібні. Додали бут сектор. Все.
А навіщо зоркому вебфілософу диск з ноліками та одиничками якщо не помічати бітність.
До речі кажуть що кожний сучасний вебфілософер може запустити фрібсд у браузері (там файлами обрати щось і зберегти в хатемеелах і причесати каесесом) - правда?
Якщо ні - давайте краще про температуру карти - курсор миші відлип вже? А бутсектор додали?

Цитата
Цитата
розробка per se орієнтована на сучасне залізо
Це не відповідає словам Лінуса. Чому ви так вирішили?
хто за Товальдса заговорив той і мав би наводити, а якщо заблокували в гугл навсяк випадок натякну що there was ‘zero real reason’ to continue support for ancient ... з чим важко не погодитися тим хто хоч колись займався чи займається розробкою

Цитата
Цитата
Що пояснюється доволі простим фактом значно більшої юзер-бази на лінуксах, і відповідно значно більшої наявності відповідних розробників чи мантейнерів.
Юзер база не має відповідності до кількості розробників
Ага, з точки зору вебфілософії ніякої кореляції.. А якщо поміняти розмір шрифта з'явиться? А якщо колір?

Відсутній yvs115

• Графоман
Цитата
це можна зробити і з FreeBSD
наскільки я пам'ятаю 15та не має x86-32, з 14тою можливо ще щось і залишилось - але експериментувати з тим що вже не підтримується таке собі задоволення, а більш ранні релізи вже не підтримуються (у freebsd доволи короткий цикл підтримки)

Цитата
як в TinyCore з пакетами KDE, іграми GTA Vice City
це певно гумор відносно ancient hardware, кожне залізо використовується під свої задачі з відповідним софтом (випадки систем з "одною конфігурацією" не покривають того що періодично потребується)

Цитата
Цитата
Різноманіття для linux дистро вибору - це добре, можна знайти рішення під різні типи задач. Відсутність оного - нп один моноліт з відсутністю потрібної фічі - перешкоджає широкому застосуванню, як нп у випадках системи "з одною конфігурацією".

так добре, що не знаєш який дистрибутив вибрати, потім файлову систему, потім DE ...
якщо не знаєте як і що вибирати - це не для вас - або тисніть все по дефолту, або цікавтеся наявними опціями

Цитата
Цитата
Хочете пальцем показати що в linux-ах те що є, а в freebsd малоймовірно що планується з'явитися?
а в tinycore linux?
то дистро зовсім під інші задачі, хоча не знаю якщо більш-менш часто зустрічається може і є там десь хз

Цитата
Ні, ядра є під назвами Release
думаєте якщо працювати з 90х з юніксами - то можливо було обійти freebsd і не знати як вона побудована?)

Цитата
Цитата
гуд, приклад невдоволеного windows юзера та однієї з біліон інтернет емоцій
а скільки таких?
а я звідки маю знати? проблеми віндовс-юзерів при переходах на інші системи повністю поза моєю зацікавленністю

якщо натякаєте що є порівняльна статистика типу:  - рік 2026, наступні 100мільонів windows юзерів мігрували на freebsd і насолоджуються своїм звичайним принтером і улюбленою 3D комп.грою
- то наводьте

Відсутній res2500

• Дописувач
  • **
  • дописів: 59
yvs115
Цитата
наскільки я пам'ятаю 15та не має x86-32
так немає, але і х32 архітектуру чисто вже давно сам не бачив, зараз де старий ноутбук чи ПК з х32 ставлю NetBSD.
Цитата
кожне залізо використовується під свої задачі з відповідним софтом
зараз вже не ті часи коли систему готували лише під деякі задачі, зараз можна вважати ноутбуки універсальними, але як вони будуть виконувати 3D задачі з графікою ? Чи трасувати плату на 16 шарів, вже залежить що в середині. Згадую коли федору live cd ставив, де було вказано мінімальні можливості P-II, так от чекати поки завантажиться система і дивидись на той значок, потрібно 10 - 15 хвилин. Це було давно.
Цитата
то дистро зовсім під інші задачі, хоча не знаю якщо більш-менш часто зустрічається може і є там десь хз
під які ? щоб запустити лінукс і дивитись в терміналі на файлову систему ? Я наприклад в 2015 році з ноутбуком HP Pentium-133 MHz, 16 Mb RAM, прошивав чіпи до принтерів, хо там була рідна віндовс, але застосування для старої техніки я знаходжу, наприклад через термінал ЧПУ передавати g-code, для роботи станка. Задачі не просто, о буде сервер ще один в хаті.
Цитата
думаєте якщо працювати з 90х з юніксами - то можливо було обійти freebsd і не знати як вона побудована?)
часто коли проблеми після оновлення, або пищуть зразу, або питають, ядро було від релізу чи створювали власне з власною назвою через Generic. Назва людям не цікава. Так деякі люди оптимізують систему.
Цитата
проблеми віндовс-юзерів при переходах на інші системи повністю поза моєю зацікавленністю
хто їх створив ? Блогери для хайпу, я вже писав, блогерам не потрібен лінукс, ні віндовс, хайп і підписка. Я бачу навколо своїх знайомих перехід на 11 і без проблем і без натяку ,яка погана система
Цитата
якщо натякаєте що є порівняльна статистика типу: ...
ну не знаю, я не статист, знаю що деякі після того що сталось в AUR почали користуватись FreeBSD, а так в лінуксі вже починаються проблеми, крім AUR, flutpack, пакет який закидають після створення, nix пакетний менеджер https://discourse.nixos.org/t/the-nixpkgs-core-team-has-disbanded/79413

Відсутній yvs115

• Графоман
Цитата
Цитата
кожне залізо використовується під свої задачі з відповідним софтом
зараз вже не ті часи коли систему готували лише під деякі задачі
Як було і так залишається - ОС разом з доступним-необхідним софтом обирають виходячи зі свої задач,
чи самі обирають, чи хтось інші.

Цитата
зараз можна вважати ноутбуки універсальними
Портабельні, тобто їх тягати можна туди-сюди скрізь з собою, це головна зручність що вони надають. У деяких випадках використовують як стац.комп - у цьому випадку обирають (що виливається у ціну такого девайса) з відповідними ресурсами, і тоді майже не тягають з собою.

Цитата
але як вони будуть виконувати 3D задачі з графікою?
обирають девайс з відповідними ресурсами під свої задачі, хтось і на ноутах працює (з відповідними ресурсами та прайсом)

Цитата
щоб запустити лінукс і дивитись в терміналі на файлову систему?
запустіть щось інше, нп freebsd і дивіться на файлову систему, алеж діапазон заліза на якому вона працює доволу вузький - тому і опції для застосування доволі лімітовані

Цитата
часто коли проблеми після оновлення, або пищуть зразу, або питають, ядро було від релізу чи створювали власне з власною назвою через Generic. Назва людям не цікава.
нагадаю контекст:
- наведення реквестів відносно підтримки якогось заліза в лінукс
- відповідне залізо не підтримується у фрібсд
- потім про фрібсд як все то неважко зробити самому
- і відповідне питання чи то вже зробили самі

Цитата
Цитата
проблеми віндовс-юзерів при переходах на інші системи повністю поза моєю зацікавленністю
хто їх створив? Блогери для хайпу, я вже писав
так і не ясно - що ви хоче донести з насмиканими емоціями віндовс-юзерів?

Цитата
Я бачу навколо своїх знайомих перехід на 11
хочете донести що з freebsd15 переходять на freebsd11 чи windows11 хз? то їх вибір

Цитата
Цитата
якщо натякаєте що є порівняльна статистика типу: ...
ну не знаю, я не статист, знаю що деякі після того що сталось в AUR почали користуватись FreeBSD
З того що пам'ятаю - aur був на декілька днів заблокований, незважаючи що кількість arch ентузіастів серед загальної кількості відносно невелика (на цьому форумі і не бачив зовсім) з масових лінукс форумів-чатів-etc щось і не зустрічав такого щоб з arch та щей ентузіасти (бо це rolling дистрибуція) закинули свою preferable os. Взагалі кажучи якщо і переходять з arch-like на щось не настільки rolling, то на інший лінукс дистрибутив з іншим підходом. А всі хто бажав перезбирати свій софт постійно - вже давно знають про gentoo.

Цитата
а так в лінуксі вже починаються проблеми, flutpack
щось з freebsd pack? - тоді лінукс тут до чого
якщож відносно flatpack/snap контейнерізацій, то бажаєте чи порівняти з підходами-альтернативами до них
чи проблеми бо занадто швидко збільшується кількість лінукc юзерів?

Цитата
nix пакетний менеджер https://discourse.nixos.org/t/the-nixpkgs-core-team-has-disbanded/79413
підхід роботи з софтом в стилі nix/guix доволі важкий (це imho) у використанні, чи зможуть дистро з ними достатньо привабливими для широкого застосування - відповідно є сумніви
« Змінено: 2026-09-13 14:04:18 від yvs115 »

Відсутній res2500

• Дописувач
  • **
Цитата
нагадаю контекст:
я підтримую декілька портів та pkgsrc серед них https://ports.freebsd.org/cgi/ports.cgi?query=sdrangel&stype=all&sektion=all
Хто зна, може дальше піду на драйвера писати )))
Хто знає, може вже ведеться розробка, в мене просто немає "третього рівня доступу"
Цитата
хочете донести що з freebsd15 переходять на freebsd11 чи windows11 хз? то їх вибір
windows 11, на федору 11 теж ніхто не перейде
Цитата
нічого не хочу донести, навколо себе бачу людей які перейшли з він 10 на він 11 і без всяких там проблем, про які пишуть і знімають блогери.
Цитата
З того що пам'ятаю - aur був на декілька днів заблокований
потім ще знаходили вразливі пакети, кожен зробив свій вибір, хтось залишився, хтось перейшов на іншу ОС, хтось на інший лінукс
https://pawb.social/post/47984867
Цитата
Два роки повноцінної роботи з Linux, і я нарешті виходжу з циклу переходу між дистрибутивами. Я деякий час потрапив у пастку Arch/AUR, але мені набридло витрачати вихідні на налагодження збоїв файлового менеджера замість того, щоб підтримувати свою домашню лабораторію.
Повернувся до Fedora, і вона стала нудною саме так, як мені потрібно. Це стабільний лаунчпад для моїх проектів, а не сам проект.
https://forums.freebsd.org/threads/could-what-has-just-happened-to-the-aur-happen-to-freebsd-ports.102954/page-3
Цитата
19 червня 2026 р.
Додати закладку
Я багато років користувався Arch. Мені подобався AUR через наявність модулів ядра Linux для багатьох матеріалів, яких не було в ядрі Arch за замовчуванням. Але я втомився від нав'язливого Systemd і перейшов на VoidLinux та Runit, які, на мою думку, легко зрозуміти, як розділ 1.

Крім того, я встановив FreeBSD 15.0 amd64, якою я цілком задоволений. Я не планую повертатися до Arch amd64, але все ще залишаю ArchLinux armv8 на своєму Raspberry Pi, про який Google AI повідомив мені, що жоден пакет з AUR, який я встановив, не постраждав від поточної хвилі компрометацій. Я залишаюся пильним та в курсі всіх атак на безпеку, які зараз відбуваються у світі вільного програмного забезпечення.
Цитата
я не про функції, а модель розробки і до чого вона довела, для прикладу, навіть той пакет в системі утримувати, це ще те задоволення, я вже мовчу про оновлення
« Змінено: 2026-09-13 14:50:49 від res2500 »

Відсутній yvs115

• Графоман
Цитата
Цитата
нагадаю контекст:
тоді до чого то було неважко зробити в контексті відсутності відповідного софта у fbsd

Цитата
Цитата
нічого не хочу донести, навколо себе бачу людей які перейшли з він 10 на він 11 і без всяких там проблем, про які пишуть і знімають блогери
і яке відношення перехід з win10 на win11 (яка важча по ресурсам за win10, і обидві однаково незручні для програмування як на мене)
та win-блогери докупи - до порівнянь unix-like систем чи дистрибутивів

Цитата
Цитата
З того що пам'ятаю - aur був на декілька днів заблокований
потім ще знаходили вразливі пакети
і шо ви цим донести збираєтесь? на узагальнення якесь відносно саме ос то зовсім не тягне - бо aur дистрибуція небазова навіть в arch, зручна в окремих випадках тому відповідно буде змінюватися

Цитата
Два роки повноцінної роботи з Linux, і я нарешті виходжу з циклу переходу між дистрибутивами. Я деякий час потрапив у пастку Arch/AUR, але мені набридло витрачати вихідні на налагодження збоїв файлового менеджера замість того, щоб підтримувати свою домашню лабораторію.
перед слеш - rolling os з відповідними плюсами і мінусами, після слеш - паблік дистрибуція аля wip також зі своїми мінусами плюсами
- пункти нееквівалентні по суті, хоча обидва два пункти - то не якийсь невідомий сайєнс щоб хизуватися невдоволенням мінусами чи одного з них чи разом обома

Цитата
https://forums.freebsd.org/threads/could-what-has-just-happened-to-the-aur-happen-to-freebsd-ports/
Could what has just happened to the aur happen to freebsd-ports?
- відповідь з мого бачення булаб така сама у bsd як і для лінукс: з wip таксамо можливо якщо буде широке розповсюдження-популярність,
з більш централізованою перевіркою-тестуванням пакетів - значно менш ймовірніше

Цитата
Але я втомився від нав'язливого Systemd і перейшов на VoidLinux та Runit
Вангую що з часом буде "втомився" та шукати щось інше, якщо зовсім не занотив відмінність систем з musl і відповідно деякою лімітацією можливостей з софтом.
Завжди є трейдофc, не враховувати їх сподіваючись на тільки плюси (як і нп на універсальність чи на якусь "одну конфігурацію") призводить до розчарувань у подальшому використанні.

Цитата
Цитата
я не про функції, а модель розробки і до чого вона довела
у цьому плані aur це десь приблизно модель як з wip у bsd - з відповідними плюсами та мінусами
« Змінено: 2026-09-13 16:29:27 від yvs115 »

Відсутній res2500

• Дописувач
  • **
Цитата
тоді до чого то було неважко зробити в контексті відсутності відповідного софта у fbsd
зараз же зробили фонд, групи, серед них
https://github.com/FreeBSDFoundation/proj-laptop
https://wiki.freebsd.org/LaptopDesktopWorkingGroup
https://www.freebsd.org/status/report-2026-01-2026-03/laptop-integration/
Помалу деякі люди розуміють, лінукс це ще не все.
Цитата
і яке відношення перехід з win10 на win11 (яка важча по ресурсам за win10, і обидві однаково незручні для програмування як на мене) та win-блогери докупи - до порівнянь unix-like систем чи дистрибутивів
а коли це було, щоб нова версія віндовс не вимагала нових ресурсів ? Згадати ті часи коли вийшла ХР і скарга мого друга була такою, що "ХР погана бо немає сеансу MS-DOS", хто мав 64 МБ оперативної, той знає, більшість користувачів не програмують в віндовс, деякі просто дивляться ютуб, я теж не можу сильно програмувати в windows, лише через OpenSource програми, WIN блогери зробили хайп про 11, користувачі лінукс підхопили і все, крик ні про що.
Цитата
і шо ви цим донести збираєтесь?
що блокуванням це не завершується історія, про AUR говорили давно, хто хоче то і пише, говорили, це погано. Але не слухали.
Цитата
перед слеш - rolling os з відповідними плюсами і мінусами, після слеш - паблік дистрибуція аля wip також зі своїми мінусами плюсами - пункти нееквівалентні по суті, хоча обидва два пункти - то не якийсь невідомий сайєнс щоб хизуватися невдоволенням мінусами чи одного з них чи разом обома
wip там хоч можна глянути хто це за користувач і що він з себе уявляє, думаєте не було таких що хотіли патчами в пакет добавити шкідливого коду ? Але не вийшло, система і розробка побудована так, що є група яка слідкує за безпекою.
Цитата
у цьому плані aur це десь приблизно модель як з wip у bsd - з відповідними плюсами та мінусами
aur i wip може і є щось схоже між собою. Але наприклад мені PKGBUILD файл це як Makefile, він у деяких користувачів переписується і робиться під себе, ports, pkgsrc там є окремо патчі, окремо мітки з якими збирати пакет

Відсутній yvs115

• Графоман
Цитата
Цитата
Цитата
Цитата
нагадаю контекст:
тобто фонди-групи-комітети зроблять те що "неважко зробити самому"?

Цитата
Цитата
і яке відношення перехід з win10 на win11 (яка важча по ресурсам за win10, і обидві однаково незручні для програмування як на мене) та win-блогери докупи - до порівнянь unix-like систем чи дистрибутивів
а коли це було, щоб нова версія віндовс не вимагала нових ресурсів?
не дуже шарю у віндовсах - запитайте ще в когось хто цікавиться тим

Цитата
більшість користувачів не програмують в віндовс, деякі просто дивляться ютуб
okay

Цитата
WIN блогери зробили хайп про 11, користувачі лінукс підхопили і все, крик ні про що.
користувачі лінукс підхопили що? віндовс11? чи хайпом одинадцятим заразились від блогерів? чи навпаки заразили блогерів?
- хммм... це такий windows "крик ні про що" від вас?
зновуж - що віндовсами донести збираєтесь, загадка ...

Цитата
aur i wip може і є щось схоже між собою
наприклад мені PKGBUILD файл це як Makefile
Схожість в тому що розробка-підтримка пакетів відбувається поза основним деревом чи системою пакування з відповідними як мінусами так і плюсами, таксамо і відповідно ажніяк не пропонується як заміна базової у дистрибутиві.
Форма та формат пакет маніфестів - то питання другорядне в цьому розгляді.

На рахунок близькості, то нп PKGBUILD та APKBUILD в цьому плані на порядок ближчі ніж маніфести з BSD пакаджів.
« Змінено: 2026-09-13 21:21:31 від yvs115 »

Відсутній res2500

• Дописувач
  • **
Цитата
https://www.linuxfoundation.org/about/members
Тут теж так роблять, нічого страшного, є там і питання, хто що робить, наприклад Adobe з 2008 року в фонді, а фотошопу так і немає і їх інструментів у лінукс, є також питання що мембери роблять, якщо вони не займаються лінуксом ?
Цитата
користувачі лінукс підхопили що? віндовс11?
та не тільки віндов 11, з 2009 року коли я користуюсь unix, від користувачів лінукс лиш чув, от, все вийшла вісімка з плитками, все, користувачі не задоволені, всі перейдуть на лінукс, потім, от таке і говорили про віндовс 10, зараз і про 11. Але зараз є ще сфера утуб блогера, для того щоб зняти просто ролик в якому підняти хвилю хайпу, як показали коментарі, типу став "мій дистрибутив лінукс" показав, що "хайп схавали", блогер задоволений лайками і підпискою. Навіть блогери які роблять обзори на лінукс, він їм не потрібен, він для того щоб зібрати людей і заробити бабло.
Цитата
Схожість в тому що розробка-підтримка пакетів відбувається поза основним деревом чи системою пакування з відповідними як мінусами так і плюсами, таксамо і відповідно ажніяк не пропонується як заміна базової у дистрибутиві.
Форма та формат пакет маніфестів - то питання другорядне в цьому розгляді.

На рахунок близькості, то нп PKGBUILD та APKBUILD в цьому плані на порядок ближчі ніж маніфести з BSD пакаджів.
Так є багато питань, чому пакет у wip, але наприклад в FreeBSD мені сказали, будуть в першу чергу переносити мережевий пакет, чи сервер, на другий план вже інші пакети, от наприклад утиліти які вніс для reverse enginnginering, вже другий місяць розглядаються. В планах створити окрему групу по цій темі. Деякі її підтримали. Але поки війна, я на стражі порядку. Часу на це мало. Є версія що пакет не має всіх можливостей підтримки, так наприклад Ardupilot, можна зібрати лише з емуляцією SITL, без можливості збірки прошивок.
« Змінено: 2026-09-13 22:11:35 від res2500 »

Відсутній yvs115

• Графоман
Цитата
Цитата
Цитата
https://www.linuxfoundation.org/about/members
Тут теж так роблять
теж кажуть що неважко зробити?

Цитата
Adobe з 2008 року в фонді, а фотошопу так і немає і їх інструментів у лінукс
щось типу gimp?

Цитата
що мембери роблять, якщо вони не займаються ...
no idea

Цитата
Цитата
користувачі лінукс підхопили що? віндовс11?
та не тільки віндов 11, з 2009 року коли я користуюсь unix, від користувачів лінукс лиш чув ... всі перейдуть на лінукс
а я це чую лиш від вас - що всі перейдуть нп на лінукс, правда не ясно як від користувача якої системи

Цитата
Так є багато питань, чому пакет у wip, але наприклад в FreeBSD мені сказали, будуть в першу чергу переносити мережевий пакет, чи сервер, на другий план вже інші пакети
А зараз вже невпевнений відносно яких wip то. Цеж ви схоже не відносно того що був на sourceforge а зараз на github?
Якщо відносно іншого - то певно то іншого типу.
« Змінено: 2026-09-13 23:02:03 від yvs115 »

Відсутній res2500

• Дописувач
  • **
Цитата
https://www.cncf.io/archived-projects/
тут казали і заархівували
Цитата
щось типу gimp?
не щось типу, а саме Adobe Photoshop
Цитата
а я це чую лиш від вас - що всі кудись перейдуть, правда не ясно як від користувача якої системи
https://www.reddit.com/r/linux4noobs/comments/1kcxk29/pewdiepie_convinced_me_to_switch_to_linux_help_me
Цитата
А зараз вже невпевнений відносно яких wip то. Цеж ви схоже не відносно того що був на sourceforge а зараз на github?
Якщо відносно іншого - то певно то іншого типу.
кожен робить свій wip
я наприклад, поки дочекаєшся що його внесуть в офіційну гілку, то ніхто не забороняє створити папку і збирати пакети які тобі потрібно, тим більше не ламає систему. Люди можуть пистати свої пакети для роботи і тестувати їх, на оновлення і збірку, наприклад, ardupilot, який не добавили ще в основну гілку, а я користуюсь, та QGControl користуюсь

Відсутній yvs115

• Графоман
Цитата
Цитата
https://www.cncf.io/archived-projects/
тут казали і заархівували
список з назвами, і? про особливо важкого немає - не побачив там

Цитата
Цитата
щось типу gimp?
не щось типу, а саме Adobe Photoshop
окей, першим користувався, другим упомянутим - ні

Цитата
Цитата
Цитата
від користувачів лінукс лиш чув ... всі перейдуть на лінукс
а я це чую лиш від вас - що всі кудись перейдуть, правда не ясно як від користувача якої системи
https://www.reddit.com/r/linux4noobs/comments/1kcxk29/pewdiepie_convinced_me_to_switch_to_linux_help_me
якесь обговорення бажання windows юзера спробувати linux - пропонуєте також?
щодо всі перейдуть на лінукс - негрепається, покищо відносно всі перейдуть - тільки від вас

Цитата
Цитата
А зараз вже невпевнений відносно яких wip то
кожен робить свій wip
ні, кожен свій ports-wip чи pkgsrc-wip не робить
« Змінено: 2026-09-14 01:07:19 від yvs115 »

Відсутній res2500

• Дописувач
  • **
Цитата
список з назвами, і? про особливо важкого немає - не побачив там
тобто ніхто не знає як розробники лінукс не осилили devfs і зробили sysfs з udev ?
як kernel debugger не осилили щоб він виконував код по С рядках https://docs.kernel.org/process/debugging/kgdb.html
Цитата
Kdb is not a source level debugger, ...
це скільки в форумах тільки постів що cresh ядра не утворюється і не зрозуміла в чому причина. А скільки таких проектів ще можна знайти, де не довели до кінця.
і це на відмінну від FreeBSD де це більше зробили щоб користуватись всіма можливостями.
Цитата
якесь обговорення бажання windows юзера спробувати linux - пропонуєте також?
щодо всі перейдуть на лінукс - негрепається, покищо відносно всі перейдуть - тільки від вас
шо там обговорювати, достатньо погуглити і почитати
Цитата
ні, кожен свій ports-wip чи pkgsrc-wip не робить
https://github.com/TritonDataCenter/pkgsrc-wip
https://github.com/b-aaz/xlibre-ports
якщо погуглити можна знайти і більше

« Змінено: 2026-09-14 11:52:08 від res2500 »