++ 3-5 компактів Лінюха вартують у сотню раз дорожче за Вікна (піратські самопали за 10-15 грн. не рахуємо).
Ця тема - безглузда.......У Лінукс свої + а у Віндовз свої.Можете мене розтріляти, але для людини яка вперше сіла за комп"ютер Віндовз набагато зручніший, хочаб тому що він стоїть у сусіда.
Ну і поки що най головніший + поставте линукс на Pentium 120, 16метрів пам"яті, 1 метр відео, 200-300 метрів вінт і щоб вікна були і текстовий редактор (зручний і знайомий користувачу) з провіркою орфографії. що б прінтер працювавну що?
цитую:я не хочу уявляти, я кажу про більш поширені дистрибутиви Suse, RedHat, Mandrake.я ж не кажу як буде літати хакерська версія вінди з урізаним інтерфейсом...а житева реалія показує що на старих машинах стоїть віндовз і на більшості інших машин так само....
я не хочу
Що не кажіть, а новачок, який вперше баче ПК сяде в Лінуксі нічого не зрозуміє. Я таких часто саджу за Вінду, та й довго приходиться вчити (уроків 7-8 для повного розуміння і використання коипа). А в Лінуксі сам багато речей ще не розумію. Вінда набагато легше, більше, набагато більше софта на руках (та й на ринках).
До речі, пане Володимир, поділіться, як Ви ставили mplayer під Віндовс. Я колись пробував, не вдалось. Дивлюсь все під Linux, особливо DVD диски.