Якось цієї зими я їхав у ліфті з нетверезим чоловіком, який віз автомат калашнікова із примкнутим штик-ножем. І це в Києві, в нормальному масиві.Хоча б в газетку завернув.
У такому малому просторі така зброя не ефективна. А фізично я був міцніший, та й у п'яних реакція повільніша. Ми вийшли та й пішли кожен у своїх справах.Важливі аргументи такі:1. У скільки обходяться простої Win-роутера, вибитого вірусами?2. Невдала архітектура а) Чому, щоб встановити прогу, треба бути рутом? А якщо я тій прозі не довіряю? б) Як вимкнути Netbios? в) Коли все впало, де засоби відновлення? Де WinLiveCD, щоб щось підправити?3. Де документація?
б) зайти в "мережеве підключення" та повимикати всі незрозумілі протоколи чи добавити потрібні, в данному випадку вимкнути "Client for Microsoft".
Я вимикав непотрібні й незрозумілі служби. Вимкнув RPC, про який ще й чув багато поганого. Вінда стала раком. ?
Remote Procedure Call (RPC) is a protocol that one program can use to request a service from a program located in another computer in a network without having to understand network details. (A procedure call is also sometimes known as a function call or a subroutine call.) RPC uses the client/server model. The requesting program is a client and the service-providing program is the server. Like a regular or local procedure call, an RPC is a synchronous operation requiring the requesting program to be suspended until the results of the remote procedure are returned. However, the use of lightweight processes or threads that share the same address space allows multiple RPCs to be performed concurrently.
А якого хр^H^Hбіса віндовий RPC дивиться в мережу й слухає відти всіх підряд, коли нормальна система без цього обходиться на ура?До того ж, у вінді НТ 4.0, котра багато де все ще стоїть, цю дірку залатувати й не збираються. Воно, бачте, заскладно! Хто ж тягнув за руки так криво писати?
Тільки от в реальній мережі WinXP вилітає за 2 хвилини після встановлення. Я за цей час sp-2 встановити не встигаю :-)
Microsoft Windows - досить непогана ОС, яка може стати містком між користувачем та мережевим кабелем, який зникає у стіні. За стіною завжди буде знаходитися UNIX."UNIX administration handbook"