А, то ви за другу державну мову, пра'? Тоді ЛОУ і ДЛОУ точно стане осередком маргіналів, а друга мова вельми швидко стане першою. Що ж -- dixi... А мені ця клоунада не усміхається. Зовсім. В Канаді перед тим, як воно все "устаканилось", кров лилась. Вам того теж хочеться?
Кого Ви козаками назвали? Того №?;% який взяв українських хлопців па поклав у землю у Чечні? (До речі, якщо вже про козаків мова зайшла, то дозвольте відрекомендуватись: Єгоров Сергій Ігорович, прапорщик позацького полку громадської безпеки "Слов'янський", начальник відділу інформаційної безпеки)
Наскільки я пам'ятаю написання листа, то щось схоже можна і Вам сказати....
Стосовно Ніколаєнка - так, про нього я забув Про Вітренко можу сказати лише те, що перед тим як до її прибічників підходити треба прийняти смертельну дозу протинудотного. І ще раз повторюю: єдине, що змусить політиків слухати народ - кільканадцять МСТА-С (чи щось на їх зразок) на Банковій які візьмуть на приціл урядові будівлі.
Нормальні люди цього не бажають, але "верхівці" (НДМ) це й потрібно. Як то казали: "divide et impera"
"НЕ ТАК" "проти" (вони розуміють що це антиконституційно) впровадження російської як другої державної, вони за закон про мови нац меншин (я в принципі також за закон котрий би дозволяв у районах де понад 50% відсотків людей вважають своєю рідною мовою не українську після місцевого референдуму дозволити мати їх національні школи з обов'язковим вивченням української як державної та історії України і використовувати у місцевих державних органах в своїх районних справах мову більшості населення).
* розв'язання проблеми російської мови через прийняття, на основі європейської хартії регіональних мов, закону про статус російської мови, який забезпечить право російськомовних громадян без будь-яких перешкод використовувати рідну їм мову. Ми впевнені: законодавче закріплення прав російської мови не суперечить розвитку української мови, а є реалізацією законних прав громадян України;
Народний депутат України, представник "Опозиційного блоку НЕ ТАК!" Нестор Шуфрич заявив, що його блок має намір домагатися внесення таких змін у Конституцію України, щоб російська мова була нарівні з українською. Як повідомили кореспонденту ІА REGNUM у прес-службі політика, про це Шуфрич заявив 15 лютого на зустрічі з виборцями у Сімферополі."Сьогодні люди ображаються на рекламу, що звучить по телевізору, коли нам нав'язується вимога навіть думати "по-українськи". Є дуже багато людей, для яких російська мова рідна. І ніхто не має права порушувати їхнє конституційне право використовувати російську мову у всіх сферах життя"
- свободу переміщення, вибору місця проживання і мови спілкування. Російська мова повинна бути визнана в Україні офіційною, оскільки вона є рідною для приблизно половини населення України.
Надійтеся си на "Регіони"... А мо', мені нагадати, як під час президенцьких виборів ви аґітували за оту "рижу чуму" й який у вас тоді підпис був? А хто ввів термін "аранжевая чюма" в нашу лексику й побут, памнятаєте? А я памнятаю. То був мер Москви Юрко Лужков. (Цікаво тільки, що він тут робив і чому йому мало бути не все одно й він попхався пильнувати чужу садибу.)Альбо ви, прошу пана, якийсь трохи безпринципний, альбо я не знаю шо. Були б дівчиною -- я б зрозумів і простив, жи маєте сім п'ятниць на тиждень. А так не розумію. :-/Зате я точно знаю, що ви скажете за півроку по виборах. Впевнений, що слово "рижий" безслідно зникне з вашого словника, повернеться помаранчевий, з'явиться або "конотопська відьма", або "голубий шабаш", або "червона наволоч". :-)
Цитата"НЕ ТАК" "проти" (вони розуміють що це антиконституційно) впровадження російської як другої державної, вони за закон про мови нац меншин (я в принципі також за закон котрий би дозволяв у районах де понад 50% відсотків людей вважають своєю рідною мовою не українську після місцевого референдуму дозволити мати їх національні школи з обов'язковим вивченням української як державної та історії України і використовувати у місцевих державних органах в своїх районних справах мову більшості населення).Ой, а що, російських шкіл отаких нема? А двісті метрів від мойого дому (у Львові!) ось уже скільки років міраж стоїть, чи що? В центрі єврейська школа є, і нічо... А я йно трохи цитат підкину.Цитата* розв'язання проблеми російської мови через прийняття, на основі європейської хартії регіональних мов, закону про статус російської мови, який забезпечить право російськомовних громадян без будь-яких перешкод використовувати рідну їм мову. Ми впевнені: законодавче закріплення прав російської мови не суперечить розвитку української мови, а є реалізацією законних прав громадян України;http://www.sdpuo.org.ua/elections/2006/opoziciyniy-block-ne-tak-/43d60bc5548d1/ЦитатаНародний депутат України, представник "Опозиційного блоку НЕ ТАК!" Нестор Шуфрич заявив, що його блок має намір домагатися внесення таких змін у Конституцію України, щоб російська мова була нарівні з українською. Як повідомили кореспонденту ІА REGNUM у прес-службі політика, про це Шуфрич заявив 15 лютого на зустрічі з виборцями у Сімферополі."Сьогодні люди ображаються на рекламу, що звучить по телевізору, коли нам нав'язується вимога навіть думати "по-українськи". Є дуже багато людей, для яких російська мова рідна. І ніхто не має права порушувати їхнє конституційне право використовувати російську мову у всіх сферах життя"http://www.ngplus.com.ua/news/43f480f143444/Цитата- свободу переміщення, вибору місця проживання і мови спілкування. Російська мова повинна бути визнана в Україні офіційною, оскільки вона є рідною для приблизно половини населення України.http://www.izbiratel.com.ua/parties/program_194.htmlХто має вуха, нехай слухає. А хто має голову...
Не треба у Львові російській мові мати статус офіційної, але в Луганську, переконаний, що сьогодні це необхідно, так само напевно варто в районах де компактно проживають кримські татари ввести крім української ще й офіційну татарську і ДАТИ законом право це вирішувати виключно місцевим громадам на місцевому референдумі (референдум вважати дійсним коли проголосувало більше 50% тих хто має право голосу)!
ЦитатаНе треба у Львові російській мові мати статус офіційної, але в Луганську, переконаний, що сьогодні це необхідно, так само напевно варто в районах де компактно проживають кримські татари ввести крім української ще й офіційну татарську і ДАТИ законом право це вирішувати виключно місцевим громадам на місцевому референдумі (референдум вважати дійсним коли проголосувало більше 50% тих хто має право голосу)!Так у них де факто російська! Може б ви могли відповісти на питання, на яке ні Вітренко, ні Добкін (з "Регіонів") відповідати не хотіли. Але чесно і прямо: отой закон, чи про офіційність мови, чи про її рівність, що б не було -- який такий додатковий захист він має на меті поставити російській мові, й що це змінить в кращу сторону? Нагадаю, означені прихильники цього закону починали чіплятись до інших слів і не відповіли на те запитання.