Цитата: Сергій Лисовенко від 2007-09-20 10:37:11Бо програми треба писати під мультиплатформову апу (типу GTK), а не під winelibs А коли в GTK буде підтримка MDI інтерфейсу? Ніколи? Тоді в сміття ваше GTK.
Бо програми треба писати під мультиплатформову апу (типу GTK), а не під winelibs
Цитата: Soft від 2007-09-20 20:23:06Цитата: Сергій Лисовенко від 2007-09-20 10:37:11Бо програми треба писати під мультиплатформову апу (типу GTK), а не під winelibs А коли в GTK буде підтримка MDI інтерфейсу? Ніколи? Тоді в сміття ваше GTK.Марш курити HIG до повного просвітлення.BTW, в Gnome в Gtk# MDI таки є. Тільки ніде не використовується, в силу своєї непотрібності...
Чи даєте лінка на сабж, чи розцінюю це як зойк буйного лінуксоїда.
Цитата: Soft від 2007-09-20 21:23:07Чи даєте лінка на сабж, чи розцінюю це як зойк буйного лінуксоїда.http://gtkadi.sourceforge.net/Не хаміть.А MDI не потрібен - це відчайдушна спроба зробити ідіотський за початковим дизайном інтерфейс більш юзабельним. У всіх системах, де над дизайном UI хоч трохи думають, ця річ не використовується - бо вносить плутаницю в інтерфейс і претендує на заміщення функціональності віконного менеджера всередині окремої програми. В Qt вона взагалі є з коробки, але я не бачив, щоб хтось її використовував окрім як в qtconfig в демонстраційних цілях.
Скільки серьозних програмних проектів за 200 тис рядків коду ви впровадили, що вважаете MDI непотрібним?
А на те що ви дали лінк - це студентська підробка, а не продукт для промислового використання.
Тому вчить wxWidgets, як дійсно досить достойну альтенативу WinForms та VCL.
Soft, я з вами тут мірятись, в кого довший, не збираюсь. Я вважаю MDI непотрібним, і маю на те і підстави, і досвід. Які саме підстави - я вже коротко сказав, та назвав відповідний документ. Від вас же окрім тролінгу нічого ще не почув.
То що б ви рекомендували цьому Делфісту з технологій переходу організації з Delphi+MSSQL на щось під Лінукс. http://www.delphimaster.ru/cgi-bin/forum.pl?id=1190289015&n=3
Якщо GTK, то можливо організація в перші ж два місяці знову вернеться на Windows, тому що в GTK немає багато чого що є в Delphi та Windows, тих же MDI форм/вікон.
Я от прямо відчуваю, що даремно вмішуюсь у вашу розмову ((с) bash.org.ru), але все ж стосовно MDI стало цікаво. Просто як на мене, наявність у програми однотипних вікон для реалізації однотипних задач є суттєвим плюсом. Щоправда, тут "оперний" підхід (НМВ, саме в Опері вперше було реалізовано ідею вкладок) мені більше до вподоби, але чи можна назвати його прикладом MDI? :-/Словом, буду вдячний за підтримання розмови в цьому курсі.З.І. Як на мене, зручність інтерфейсу і кількість кілорядків коду у проекті - речі абсолютно незалежні.
Цитата: Soft від 2007-09-20 22:29:20То що б ви рекомендували цьому Делфісту з технологій переходу організації з Delphi+MSSQL на щось під Лінукс. http://www.delphimaster.ru/cgi-bin/forum.pl?id=1190289015&n=3Він, власне, про Qt питає. Qt і порадив би - і тулкіт гнучкий (стереотипи міняти не треба), і C++. І там дуже хороший перший коментар=)
Тільки коштує 6600$ нам розробника. Вінда стоїть всього 249$ Vista Business. Розімієте скільки будет коштувати написаний з використанням QT проприєтарний софт?
Цитата: Soft від 2007-09-20 22:47:26Тільки коштує 6600$ нам розробника. Вінда стоїть всього 249$ Vista Business. Розімієте скільки будет коштувати написаний з використанням QT проприєтарний софт?Софт, я до вас в цілому ставлюсь значно прихильніше, аніж більшість відвідувачів, але тут ви вже навіть мене розсмішили.При чому вартість ОПЕРАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ і СЕРЕДОВИЩА РОЗРОБКИ? QT під вінду (о, жах!!!) коштує тих самих (!!!!!) 6600 доларів. Та ще й вартість самої вінди... Чи може бізнесова віста має вбудовані середовища розробки рівня QT?
Так, підхід з вкладками це теж MDI, тільки з трохи іншим інтерфейсом. Багато розробників на тому ж Delphi не влаштовує стандартний MDI інтерфейс й вони роблять свої компоненти на візуальному патерні, де parent вікна(панелі) головне вікно.
А не так як в тому GIMP де вікно з інструментами сховалося за іншими, а вікна малюванням теж розкидані по всех рівнях.
Цитата: Soft від 2007-09-20 22:43:17А не так як в тому GIMP де вікно з інструментами сховалося за іншими, а вікна малюванням теж розкидані по всех рівнях.Свого часу розробники GIMP зіткнулись з дуже серйозною проблемою дизайну, яку я описав вище - або творити свій велосипед всередині тулкіту (GTK, як відомо, це GIMP Tool Kit), або віддати цю роботу зовнішній програмі, яка для цього створена - WMу. Вони вибрали останнє. В принципі, таке рішення виправдане, хоч і спірне - але з правильно налаштованим віконним менеджером описаних вами проблем просто не виникне.