Автор Гілка: не такий вже й страшкий цей чорт....  (Прочитано 24564 раз)

Praporshic

• Гість
Re: не такий вже й страшкий цей чорт....
« Відповідей #45 : 2007-09-21 20:19:44 »
Я знаю кілька фірм в Дніпрі, які займаються розробкою пропрієтарного софта під лінукс, а пан Єгоров, думаю, знаю ще більше.

Реально - лише про філію софтсерву. Там де працюю я розробляють серверну частину під AIX а клієнта - під офтопік.

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #46 : 2007-09-21 20:34:41 »
Під вінду є вільні засоби розробки, то й же ж MinGW з DevC++ (див. http://www.mingw.org/links.shtml ).

Пробував, DevC++ - глюкава студентська витівка. Спобуйте  Visual Studio відчуєте різницю.

Цитата
А під Лінукс дешева, та нормальна тільки Java і по ціні середовищ розробки, і по функціоналу.
І на чому ж ці 10-ть DVD-ок софта під лінукс написали, невже на Visual Studio?  ;)

Під Лінукс є vim & emacs (+make/gdb/ctags) - традиційні і потужні засоби розробки на Сі під Unix (з відповідними настройками і додатками). Сотням тисяч розробників їх цілком вистачає. Ну а якщо ви не входите в цю сотню тисяч то можливо вам підійде Eclipse з CDT, або KDevelop, або Anjuta, або SciTE, або ще щось.

В кінці кінців весь дистрибутив GNU/Linux - це і є Integrated Developement Environment, з редактором, компілятором, відлагоджувачем, та іншими утилітами. ;-)

От знайдіть мені 100 програм під Лінукс на http://www.softodrom.ru/ Не можете? Це тому що розробка під Віндовз дешевша та вигідніша.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #47 : 2007-09-21 20:48:18 »
От знайдіть мені 100 програм під Лінукс на http://www.softodrom.ru/ Не можете? Це тому що розробка під Віндовз дешевша та вигідніша.
Я щось пропустив? На ЛОУ день посилань на бидлоресурси, чи як це  назвати? "Лучшие программы для Linux", блін, вбив би... Сьогодні п'ятниця вечір, і я дуже злий. Ще одного ксакепру я не переживу...

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #48 : 2007-09-21 20:51:52 »
Я щось пропустив? На ЛОУ день посилань на бидлоресурси, чи як це  назвати? "Лучшие программы для Linux", блін, вбив би... Сьогодні п'ятниця вечір, і я дуже злий. Ще одного ксакепру я не переживу...

Так
"Softodrom.ru. Лучшие программы для Windows, Windows Mobile, Linux и других *NIX"
  :o ;D

Не треба засмучуватись, переходьте но на розробку під Win, у нас весело.  ;)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #49 : 2007-09-21 21:10:47 »
ги, займався я цим лайном років десь 10 тому, "абхахочєшься" - тільки те й робиш, що манівці для вад в ОС шукаєш, шкода мені він-розробників, але мусять через ту дурню пройти, розуміння часто зразу не приходить... ;)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #50 : 2007-09-21 21:35:09 »
Так
"Softodrom.ru. Лучшие программы для Windows, Windows Mobile, Linux и других *NIX"
  :o ;D
Ну я ж кажу - бидлоресурс, аби круто звучало - Linux! А те, що вільний софт за межами свіжого м'яса і йому подібних шукати сенсу мало, це так, нічого - відвідувачі все одно не поцікавляться...

Дякую. Уже. Ситий по горло.

PS Ох, тільки вгледів... "Windows и других *NIX"? ;D ;D ;D
Пора додому...
« Змінено: 2007-09-21 21:50:46 від Cthulhu »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #51 : 2007-09-21 22:29:46 »

Весело - це м'яко сказано. Сьогодні можна було спостерігати картину, коли двоє системних інженерів (я - Juniour SE, та більш досвідчений колега - просто SE) намагались встановити клієнтську частину ПЗ на мастдая. Система встановлення стандартна - "Next......Finish". Кілька разів питались про пораду у тімлідера (програмери вже пішли). Не вдалось. Серверну частину на AIX я розгорнув хвилин за 20, з яких 19 пішло на розпакування пакунків.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #52 : 2007-09-22 00:32:37 »
Якщо б в ньому були вкладинки...
А у ворді є вкладинки??. Не знав 8o
+1
щось незрозуміло про незручність інтерфейсу (сам користуюсь виключно браузером). Ви в HTML пишете листи чи що? Копіюєте в Ворда в HTML? Тоді більше в мене нема питань.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #53 : 2007-09-22 00:37:22 »
Цитата
переваги лінукса в наявності репозиторіїв з сотнями програм на всі випадки життя. Звісно, я користуюсь і специфічним софтом, якого в репозиторіях нема, але качаю я його не з софтодром.ру, звісно. Під вінду щоб знайти якусь утиліту (ще два роки тому у вінді неможливо було створити pdf файл стандартними засобами з документу ворда), треба юзати пошук гугла, качати з якихось сайтів, потім довго шукат крек - на це убивається купа часу та ще й порушується закон (хоча я не законослухняний). У лінуксі все під рукою.

щодо розробки під віндоуз та браку засобів розробки під лінукс. Знайдіть версію під вінду:
http://www.accelrys.com/products/cerius2/sysreq.html
Ліцензія на цю програму коштує 100 тисяч баксів.
« Змінено: 2007-09-22 00:45:53 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #54 : 2007-09-22 09:09:09 »
Особисто мені apt-cache search 'softodrom.ru' не видав жодного результату. Я погано шукав?  [smiley=huh.gif]

Вбиваю ніжно (тобто не відразу) тих муд*ків, котрі після другого пояснення шукають софт для лінукса по http. Це ж наскільки треба мати тупу голову і забиту звичку щоб вірити, ніби кожна програма повинна мати власний інсталятор, що ставить сам себе (у загальному випадку) куди хоче. І що цю програму треба шукати у тенетах, самостійно скачувати, перевіряти антивірусом/md5, перейматись залежностями...

Цитата
PS Ох, тільки вгледів... "Windows и других *NIX"?
Колись давно бігала по тенетах думка (не знаю, наскільки вірна), що в NT дуже багато з юніксового (BSD-шного?) ядра. Якщо так, тоді в цьому щось є :)
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
« Відповідей #55 : 2007-09-22 20:11:57 »
Я спробую продовжити тему, розкажу для початку трішки про свою роботу.
Власне я на 90% приймаю рішення яким софтом для ПК (наголошую для ПК) буде користуватись моя кантор. Але окрім ПК ми ще використовуємо інші обчислюальні машини; ПЛК- програмовані логічні контролери (якщо хтось незнає що це - я уточню) і тут вибір не те що в мене обмежений, він взагалі не дуже великий. Це досить таки особлива річ і мова програмування там своя (IEC 61131 - є такий стандарт) і відповідно свої середовища розробки, компілятори та засоби відлагодження, а ще - свої бібліотеки. Так от, весь цей софт кожна фірма-виробник пише під свій ПЛК і спілного в них тільки джерельні програми і IEC 61131 і все це зроблено під вікна. Моя кантора використовує поки-що два типи цих ПЛК i-8000 (http://www.icpdac.com.tw) - славний китайський апарат, середовище розробки - IsaGraf. Тут проблем немає під віне пішло наура. Але ще є ПЛК фірми Mitsubishi  - System Q, дужекласні апарати от тільки середовище розробки GX ICE Developer так о цю гидоту я незміг запустити під віне. Власне запустити зміг, незміг створити проект, говорить зараза що Not shared memory і вирубається.
А ще є такаріч яка прикручується до ПЛК і має назву "панель HMI" це Touch-500 із його EasyBuilder, тут вроді все працює, от тільки непробував ще вивантажувати програму в панель. якщо при роботі із СОМ-портом все буде добре тоді мені повезло. З міцібіші з панелями GOT1000 все складніше - вони підключаються до ПК по USB і виглядають зовсім не як накопичувачі,

Я із чотирьох потрібних мені програм можу реально  працювати в лінуксі тільки із однією.
Які будуть поради?
« Змінено: 2007-09-22 20:13:25 від vano_vvv »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #56 : 2007-09-22 20:45:04 »
На жаль, з PLC ніколи не мав справи, але мені здалось, що ключові слова:

весь цей софт кожна фірма-виробник пише під свій ПЛК і спілного в них тільки джерельні програми і IEC 61131 і все це зроблено під вікна.

Якщо розробник не надає інструмент під лінукс - тут нічого не поробиш. Можна спробувати, звичайно, задовбувати розробника, але якщо це й дасть результат, то далеко не відразу.

Хоча, мушу зізнатись, про те, що відбувається в галузі embedded систем в мене досить схематичне уявлення.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #57 : 2007-09-22 22:00:43 »
Під вінду є вільні засоби розробки, то й же ж MinGW з DevC++ (див. http://www.mingw.org/links.shtml ).

Пробував, DevC++ - глюкава студентська витівка.
Компілятор тобі в руки - це вільне ПЗ.

Цитата
Спобуйте  Visual Studio відчуєте різницю.
Ну давай, спробую. Пакети під Fedora 6 кинь мені поштою. ;-)

А взагалі-то я Екліпсою користуюся (+ subversion + trac).

Цитата
Цитата
А під Лінукс дешева, та нормальна тільки Java і по ціні середовищ розробки, і по функціоналу.
І на чому ж ці 10-ть DVD-ок софта під лінукс написали, невже на Visual Studio?  ;)

Під Лінукс є vim & emacs (+make/gdb/ctags) - традиційні і потужні засоби розробки на Сі під Unix (з відповідними настройками і додатками). Сотням тисяч розробників їх цілком вистачає. Ну а якщо ви не входите в цю сотню тисяч то можливо вам підійде Eclipse з CDT, або KDevelop, або Anjuta, або SciTE, або ще щось.

В кінці кінців весь дистрибутив GNU/Linux - це і є Integrated Developement Environment, з редактором, компілятором, відлагоджувачем, та іншими утилітами. ;-)

Легко - Fedora Linux 7: http://soft.softodrom.ru/ap/p1639.shtml . Коли закінчиш рахувати програми у дистрибуті, скажеш.

Цитата
Не треба засмучуватись, переходьте но на розробку під Win, у нас весело.
Ми в курсі. Мікрософт любить пожартувати...
« Змінено: 2007-09-22 22:02:33 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #58 : 2007-09-22 22:22:33 »
Якщо розробник не надає інструмент під лінукс - тут нічого не поробиш.
Так отож.

Ще,коли я писав про джерельні тексти, мав наувазі, що те що я напишу для одного ПЛК можна за допомогою Ctrl+Ins Shift+Ins перенести на інший і при цому воно там так само працюваниме із досить високою ймовірністю, а якщо й треба буде щось переробляти то не більше 5%

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #59 : 2007-09-22 22:30:16 »
Тут дуже плідно обговорюється питання програмування ПК під Linux vs M$ вікна, Я би хотів трішки змістити дискусію в сторону теми, щось  накшталт  "Linux як ОС під якою можна розробляти програми для ПЛК" чи може почати нову тему ?

PS: думаю моя маленька канторка, яка купує 4-5 контролерів міцубісі в рік зможе вплинути накомпанію міцубіші-електрік приблизно так як муха на слона....
« Змінено: 2007-09-22 22:30:39 від vano_vvv »