Автор Гілка: не такий вже й страшкий цей чорт....  (Прочитано 24580 раз)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: не такий вже й страшкий цей чорт....
« Відповідей #30 : 2007-09-20 23:50:47 »
GIMP я використовую під віндою, тому що той же Photoshop для моїх потреб не зовсім підходить(хоч стоїть також). Если ця "дурнувата" поведінка GIMP роздратовує.
При всій повазі, WM у вінді може таким називатись лише умовно - йому не вистачає багатьох елементарних речей. Власне, щоб компенсувати його недолугість, MDI свого часу і став таким поширеним, що дехто вже не уявляє життя без нього.

Тому всі серьозні програми повинні мати чи вкладки(функціональну заміну MDI) чи MDI.
Ви хотіли сказати, що всі що не мають - це несерйозні?=)) Скажіть це розробникам IE<7, для початку... ;D

Praporshic

• Гість
« Відповідей #31 : 2007-09-20 23:52:09 »
/me спробував було зрозуміти про що йде мова, але зрозумів що вдало спровокував Hollywar і вирішив не відставати.

Особисто я в жодному випадку не розробник. Навіть на кодера не тягну. В жодному разі не знаю будови GTK, QT й тим паче - віндових ліб. Але свою порцію флуду та флейму додам.

Особисто мені глибоко все одно який тулкіт використав програміст. Мене хвилює результат, зручність у використанні й таке інше. Якщо ж використовувати стандартний тулкіт, але в той саме час винаходити для кожного проекту своє колесо (де - еліптичне, де - зірочкою, де - прямокутне) то про зручність й мови не може бути.
Стосовно дешевої та зручної Java - я її чомусь не переварюю органічно. Так само як і .Net. Хоча ні, брешу - .Net йде набагато гірше. Дешевим та зручним тулкітом вважаю лише ncurses.

Принцип Окамового Леза: не слід створювати сутності поза потребами. Ось його Ви чомусь порушуєте та агітуєте за це інших.

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #32 : 2007-09-21 00:04:17 »
Тому всі серьозні програми повинні мати чи вкладки(функціональну заміну MDI) чи MDI.
Ви хотіли сказати, що всі що не мають - це несерйозні?=)) Скажіть це розробникам IE<7, для початку... ;D

Я користуюся FireFox та Thunderbird. IE - це теж студентська підробка.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #33 : 2007-09-21 00:28:41 »
Гм... Ем... Ви мене обеззброїли[smiley=36.gif] Студента в студію. І TB начебто табами не переобтяжений...

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #34 : 2007-09-21 01:29:18 »
Гм... Ем... Ви мене обеззброїли[smiley=36.gif] Студента в студію. І TB начебто табами не переобтяжений...

;D

Не все комерційне добре, також як не все відкрите. Відкрите ПЗ має сенс для систем массового використання, як той же FF чи OpenOffice, котрі працююць за пожертви, але в окремих ділянках все ж таки кращим є комерційний софт, який розробляють кампанії працюючі за продаж свого продукту.

Той же TB коли я пишу листа, я пишу його в MS Word і тільки копіюю в TB.

Я навів групу недоліків в Лінукс, а також деякі переваги. Лінукс досить пристойна ОС, але зовсім не тому що вона відкрита, хоча че теж одна з незначних переваг, і не тому що безкоштовна. Та ж Віндовз стоїть копійки, якщо врахувати вилку зарплатні між Junior Unix та Windows розробниками.

Під Win-середовище програми можуть розроблювати студенти, а під Unix? А не студент захоче зовсім іншу зарплатню.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #35 : 2007-09-21 02:12:23 »
Не все комерційне добре, також як не все відкрите. Відкрите ПЗ має сенс для систем массового використання, як той же FF чи OpenOffice, котрі працююць за пожертви, але в окремих ділянках все ж таки кращим є комерційний софт, який розробляють кампанії працюючі за продаж свого продукту.
Приблизно так, але не зовсім повно. Секрет комерційного успіху лінукса саме у відкритості платформи і особливо (що я вам намагаюсь вкотре довести) у вільних засобах розробки - як то компіляторах, бібліотеках тощо. Що це означає? Не більше, ніж гарантію повної незалежності від виробника цих інструментів. Жорстку стандартизацію з одного боку - і можливість модифікації інструментів з іншого. Останнє трапляється дуже часто. Не вистачає якоїсь фічі в бібліотеці, а робити всередині програми не хочеться? Не біда! Дешевше засадити на тиждень свого програміста, ніж добиватись від виробника включення цієї функціональності, а потім ще, вірогідно, й купувати нову версію. Або робити непристойний велосипед всередині свого проекту. І саме такі компанії, а не студенти, є основним рушієм OSS.

Якщо поглянути на наше обговорення питання "чому в GTK немає MDI з коробки?" з такої точки зору, то відповідь стає дуже простою - тому що до цих воно нікому не знадобилось до такої міри, щоб оплатити його імплементацію.
« Змінено: 2007-09-21 02:18:23 від Cthulhu »

Відсутній sicheslav

• Новачок
  • *
  • дописів: 31
  • It's my Life...
« Відповідей #36 : 2007-09-21 08:47:39 »
Якщо поглянути на наше обговорення питання "чому в GTK немає MDI з коробки?" з такої точки зору, то відповідь стає дуже простою - тому що до цих воно нікому не знадобилось до такої міри, щоб оплатити його імплементацію.
Ну... тут біда в тім що багацько чого корисного і потрібного не буде розроблено для ВПЗ... Той же IDAC... для Delphi ... Я то зможу витратити кілька тижнів на розробку/перегляд компонент доступу до бази... Та хто мені( чи таким же  ;Dзаарканеним  в цю систему програмістам) дасть ті  кілька тижнів...  :'(... Тим більше що у вільне користування керівництво не захоче нічого dвіддавати :(  :-X :-X :-X
« Змінено: 2007-09-21 09:15:46 від sicheslav »
Завжди і всюди для Добра!

Praporshic

• Гість
« Відповідей #37 : 2007-09-21 09:10:41 »

Так, згоден. ІЕ - підроблена версія Netscape Navigator  ;D

P.S. Панове, вивчайте мову......

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #38 : 2007-09-21 11:51:06 »
Ну... тут біда в тім що багацько чого корисного і потрібного не буде розроблено для ВПЗ...
Якщо не буде потрібним - тобто вигідним - то так.

Тим більше що у вільне користування керівництво не захоче нічого dвіддавати :(  :-X :-X :-X
Змініть керівництво=)

Ага, причому - російську ;D Хтось тут явно не розрізняє слова "поделка" та "подделка"=))
« Змінено: 2007-09-21 11:52:30 від Cthulhu »

Відсутній sicheslav

• Новачок
  • *
  • дописів: 31
  • It's my Life...
« Відповідей #39 : 2007-09-21 13:10:26 »
Ага, причому - російську ;D Хтось тут явно не розрізняє слова "поделка" та "подделка"=))

:-/ тобто мова йшлася про студентський підробіток/виріб/практику  ;)?

Бо я вже був подумав що то просто студент ;D підробив МДІ інтерфейс офтопікових програм і виставив підробку на огляд суспільства  ;D...

А щодо керівництва... На все свій час... треба ж десь практики набуватись  :-/... Тільки покищо думаю варіантів в Дніпрі для ВПЗ щось робити ( в мене) буде малувато...
Тож все закрито :-X
« Змінено: 2007-09-21 13:31:52 від sicheslav »
Завжди і всюди для Добра!

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #40 : 2007-09-21 14:18:48 »
Цитата
так робили блондинки в 90х роках. Щоб не підбирати кодування у браузері. А чого пан зараз так робить у 21 ст??
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #41 : 2007-09-21 14:35:22 »
А щодо керівництва... На все свій час... треба ж десь практики набуватись  :-/... Тільки покищо думаю варіантів в Дніпрі для ВПЗ щось робити ( в мене) буде малувато...
Тож все закрито :-X
Заставити когось платити за твої ж шалені ідеї - на це потрібен великий талант, та й ці самі ідеї. Зазвичай доводиться працювати як простий ремісник. Я знаю кілька фірм в Дніпрі, які займаються розробкою пропрієтарного софта під лінукс, а пан Єгоров, думаю, знаю ще більше. Можна сказати, ВПЗ існує завдяки пропрієтарщині певного класу - а вона в свою чергу своїм існуванням завдячує ВПЗ (насправді, це далеко не повно, але з певної точки зору ситуація саме така). Читайте вище...

А от якщо керівництво забороняє відправити змінений LGPL-ний код розробникам, але свій продукт на нього лінкує, то його треба явно міняти - сьогодні чужий код зажали, а завтра зарплату уріжуть... Можна і в FSF стуканути, щоб попросили сирці, але це вже справа смаку.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #42 : 2007-09-21 15:23:46 »
Тільки коштує 6600$ нам розробника. Вінда стоїть всього 249$ Vista Business. Розімієте скільки будет коштувати написаний з використанням QT проприєтарний софт?
Софт, я до вас в цілому ставлюсь значно прихильніше, аніж більшість відвідувачів, але тут ви вже навіть мене розсмішили.

При чому вартість ОПЕРАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ і СЕРЕДОВИЩА РОЗРОБКИ? QT під вінду (о, жах!!!) коштує тих самих (!!!!!) 6600 доларів. Та ще й вартість самої вінди...
Чи може бізнесова віста має вбудовані середовища розробки рівня QT?

Ні, вона має безкоштовний TurboExplorer
http://www.turboexplorer.com/downloads
та Visual Studio Express Editions
http://msdn2.microsoft.com/ru-ru/express/default.aspx

Під вінду є вільні засоби розробки, то й же ж MinGW з DevC++ (див. http://www.mingw.org/links.shtml ).

Цитата
А під Лінукс дешева, та нормальна тільки Java і по ціні середовищ розробки, і по функціоналу.
І на чому ж ці 10-ть DVD-ок софта під лінукс написали, невже на Visual Studio?  ;)

Під Лінукс є vim & emacs (+make/gdb/ctags) - традиційні і потужні засоби розробки на Сі під Unix (з відповідними настройками і додатками). Сотням тисяч розробників їх цілком вистачає. Ну а якщо ви не входите в цю сотню тисяч то можливо вам підійде Eclipse з CDT, або KDevelop, або Anjuta, або SciTE, або ще щось.

В кінці кінців весь дистрибутив GNU/Linux - це і є Integrated Developement Environment, з редактором, компілятором, відлагоджувачем, та іншими утилітами. ;-)
[Fedora Linux]

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #43 : 2007-09-21 19:19:05 »
Цитата
так робили блондинки в 90х роках. Щоб не підбирати кодування у браузері. А чого пан зараз так робить у 21 ст??

Тому що в ТБ незручний інтерфейс редагування листа. Якщо б в ньому були вкладинки, щоб в них можна було відкрити одночасно декілька листів, а не срибати по вікнах, то можливо це б перекрило незручність редагування.

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #44 : 2007-09-21 19:26:51 »
Якщо б в ньому були вкладинки...
А у ворді є вкладинки??. Не знав 8o