І я не згоден що це політика.
Я на політиці не розуміюсь.
Якщо образив терміном мейнфреймів у тому контексті, вибачайте. У словарю термінів відзначається тільки два значення (навіть перевірив, а то у наш час буває так що й терміни міняють без попередження)........Не знаю навіть яке з цих значень, або порівняння з сервером призвіло до кровавого суіциду. , але я у цьому не винен.
Я якщо і купуватиму в українському магазині, то лише 20Ґб версію (а вона лише з Linux). Усе просто: 12 мені просто замало.
У нас навіть закону такого немає, який би забеспечив право користувача відмовитись від софта (і повернути кошти) який йому втюхали проти його сподівань.
Стаття 18. Право споживача на інформацію про товари (роботи, послуги) 1. Споживач має право на одержання необхідної, доступної,достовірної та своєчасної інформації про товари (роботи, послуги),що забезпечує можливість їх свідомого і компетентного вибору.Інформація повинна бути надана споживачеві до придбання ним товаручи замовлення роботи (послуги).
Стаття 19. Права споживача у сфері торговельного та інших видів обслуговування.....Забороняється примушувати споживача придбавати товари іпослуги неналежної якості або непотрібного йому асортименту.
Стаття 14. Права споживача в разі придбання ним товару неналежної якості 1. Споживач при виявленні недоліків чи фальсифікації товарупротягом гарантійного терміну в порядку та строки, встановленізаконодавством, і на підставі обов'язкових для сторін правил чидоговору, має право за своїм вибором вимагати від продавця абовиробника:..... в) відповідного зменшення його купівельної ціни;
ЦитатаСтаття 19. Права споживача у сфері торговельного та інших видів обслуговування.....Забороняється примушувати споживача придбавати товари іпослуги неналежної якості або непотрібного йому асортименту.
Чи моє непогодження із EULA є підставою для відмови мені в продажі ноута.
повертати гроші за невикористовувану осу - добра воля виробника. В дела був один такий випадок, який обговорювався на ЛОУ .