Автор Гілка: eee PC в Україні - злочин проти opensource  (Прочитано 19311 раз)

Praporshic

• Гість
Re: eee PC в Україні - злочин проти opensource
« Відповідей #30 : 2008-05-26 21:53:39 »
І я не згоден що це політика.

Пане, я свого часу політикою заробляв на хліб та до хлібу. Тому не треба казати що тут немає політики, її тут є у вигляді дуже великого бізнесу. Хто не розуміє пояснюю: є бізнес, є великий бізнес, є дуже великий бізнес, а ще є політика, у порівнянні з якою великий бізнес - торгівля насінням у підземному переході.

Відсутній darion

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
« Відповідей #31 : 2008-05-26 22:27:25 »
Я на політиці не розуміюсь.
Якщо образив терміном мейнфреймів у тому контексті, вибачайте. У словарю термінів відзначається тільки два значення (навіть перевірив, а то у наш час буває так що й терміни міняють без попередження):

Мэйнфрейм (Mainframe) - 1) Главный компьютер вычислительного центра. Первоначально термин означал стойку с центральным процессором. 2) "Большой" многопользовательский компьютер, в противоположность персональному компьютеру.

Не знаю навіть яке з цих значень, або порівняння з сервером призвіло до кровавого суіциду.  ;D, але я у цьому не винен.
« Змінено: 2008-05-26 22:31:53 від darion »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #32 : 2008-05-26 22:47:19 »
Я на політиці не розуміюсь.
Отож бо й воно....

Якщо образив терміном мейнфреймів у тому контексті, вибачайте. У словарю термінів відзначається тільки два значення (навіть перевірив, а то у наш час буває так що й терміни міняють без попередження)........Не знаю навіть яке з цих значень, або порівняння з сервером призвіло до кровавого суіциду.  ;D, але я у цьому не винен.
Не образили, просто дуже здивували. Я завжди вважав те, що Ви назвали мейнфреймом усього лише більш потужним варіантом на тему ПК. Але якщо десь вже це значення трактують таким чином, то тут вже стрілятися запізно - екс-модератор Cthulhu з'їв забагато мізків.....

Відсутній darion

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
« Відповідей #33 : 2008-05-26 22:47:53 »
Я якщо і купуватиму в українському магазині, то лише 20Ґб версію (а вона лише з Linux). Усе просто: 12 мені просто замало.

Таких версій ноутбуку тут немає, я ж казав - це Австралія. Там уже друга модель продається. І скандал був пов'язанний з тим що віндовз просто продавали з 4 !!! Gb + якийсь тюнер, а моделі з 12 Gb у реальному прайсі навіть не зявилось поки що.

А у нас з лінуксом не буде зовсім. У тому вся і річ !
Мені пора спати. Добраніч ! Дякую за співбесіду.
« Змінено: 2008-05-26 22:52:49 від darion »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #34 : 2008-05-26 22:55:42 »
Сьогодні мені повідомили, що вже прибув мій новенький Palm TX і вже 12.06 його привезуть з NYC/USA до DP/UA, тому мені той асус стає не потрібним. А взагалі, мене останнім часом ASUSTek дуже дивує виробами. Мабуть більше нічого не купуватиму.

Off-topic:
Щойно помітив, що за сьогоднішній день зробив близько 20 дописів. А я ще дивувався як в мене 1.99 повідомлень на добу...
« Змінено: 2008-05-26 22:58:20 від Praporshic »

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
« Відповідей #35 : 2008-05-27 11:15:24 »
У нас навіть закону такого немає, який би забеспечив право користувача відмовитись від софта (і повернути кошти) який йому втюхали проти його сподівань.
Наче є такий. там щось про нав'язаний товар йдеться. шукати треба в законі про захист прав споживачів.
знайшо я таки той закон про захист прав споживачів пробігся по діагоналі. На мою думку зачепки слабенькі але є.
Цитата
Стаття 18. Право споживача на інформацію про товари (роботи,
                послуги)

1.  Споживач  має  право  на одержання необхідної, доступної,
достовірної та своєчасної інформації про товари (роботи, послуги),
що  забезпечує  можливість  їх  свідомого  і компетентного вибору.

Інформація повинна бути надана споживачеві до придбання ним товару

чи замовлення роботи (послуги).
Цитата
Стаття 19. Права споживача у сфері  торговельного  та  інших
                видів обслуговування
.....
Забороняється примушувати   споживача   придбавати  товари  і
послуги неналежної якості або непотрібного йому асортименту.
А ще можна сказати що вінда неналежної якості тоді
Цитата
Стаття 14. Права  споживача  в  разі  придбання  ним  товару
                неналежної якості
 1. Споживач при виявленні недоліків чи  фальсифікації  товару
протягом  гарантійного  терміну  в  порядку та строки, встановлені
законодавством,  і  на  підставі обов'язкових для сторін правил чи
договору,  має  право  за  своїм вибором вимагати від продавця або
виробника:
.....
 в) відповідного зменшення його купівельної ціни;
залишається тільки доказати що вінда на вашому eee рс глювака :)
от таке я понапридумував
« Змінено: 2008-05-27 11:38:35 від vano_vvv »

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
« Відповідей #36 : 2008-05-27 13:25:27 »
Мене допікає не те, що з лінуксом нема модельок eee PC, а те, що я повинен платити налог за вінду, якою не збираюсь користатись, а гроші повернути не можливо. Те ж саме з нотбуками. Тільки вже зовсім якесь старе іде з FreeDOS.

А по судам якось лінь ходити, та й результат може бути зовсім не такий, як написано в процитованій статті 19.
« Змінено: 2008-05-27 13:27:04 від alukin »
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
« Відповідей #37 : 2008-05-27 13:58:13 »
Цитата
Стаття 19. Права споживача у сфері  торговельного  та  інших
                видів обслуговування
.....
Забороняється примушувати   споживача   придбавати  товари  і
послуги неналежної якості або непотрібного йому асортименту.
Якщо ви не погоджуєтесь з EULA до Windows, то ви не можете використовувати Windows. Тепер, якщо eee pc та Windows розглядаються як два окремі товари, які продаються тільки разом, виходить примушування споживача придбавати  товар непотрібного йому асортименту. Тобто вас змушують придбавати товар (додатково до eee pc) яким ви не зможете користуватися.

Але ця аргументація спрацює мабуть лише тоді, коли ПК та ОС до нього будуть розглядатися, як два окремі товари.
Best regards,
nickat

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #38 : 2008-05-27 14:04:35 »
я думаю так само але ж цікаво що мені скажуть продавці у фокстроті ? Шкода у мене немає знайомих юристів/адвокатів ато б я сходив як-небуть у фокстрот по цей комп.
Чи моє непогодження із EULA є підставою для відмови мені в продажі ноута.
« Змінено: 2008-05-27 14:07:03 від vano_vvv »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #39 : 2008-05-27 14:29:47 »
Чи моє непогодження із EULA є підставою для відмови мені в продажі ноута.
90% того, що так.

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #40 : 2008-05-27 14:34:50 »
Але ж EULA стосується тільки вінди. Тут би дійсно для початку потрібно чітко визначитись із статусом вінди на цих ноутах у законодавчому полі нашої держави. Якщо вони йдуть як два окремих продукти - тоді пряма дорога до статті 14 закону про захист прав споживачів. якщо вінда є частиною ноута а не щось відокремлене від нього тоді EULA встрачає свою чинність.....

ПС дійсно без суда не розбереш.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #41 : 2008-05-27 15:31:20 »
повертати гроші за невикористовувану осу - добра воля виробника. В дела був один такий випадок, який обговорювався на ЛОУ .
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #42 : 2008-05-27 15:46:12 »
Off-topic:
Анектод згадався.
В селі весілля. 300 чоловік гостей, всі гуляють. Під кінець наречена питає мами:
- Мамо, як мені лягати у шлюбну ніч із моїм чоловіком, на живіт чи на спину ?
- Як не лягай, доню, всерівно ви*****буть.....

так от це про нас
« Змінено: 2008-05-27 15:51:57 від vano_vvv »

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
« Відповідей #43 : 2008-05-28 20:43:16 »
повертати гроші за невикористовувану осу - добра воля виробника. В дела був один такий випадок, який обговорювався на ЛОУ .

Добра воля кажете? Тобто ми платимо мілко-м'яким просто податок добровільно?
Це справа держави, захищати споживача. Який-не який закон є. Тепер треба вимагати його виконання.

Я останнього разу брав нотбук собі у друзів в невеличкій фірмі, і не зручно було їм робити западло, бо, як мені пояснили, треба позив подавати проти продавця по закону. Коли брав малому у фокстроті - як раз були хороші моделі ASUS з FreeDOS, то не було нагоди, хоч з Фокстротом судитись у мене немає жодних "гальмів".

Може мене не коректно проконсультували в управлінні захисту прав споживача щодо позову до продавця?

Чи хтось може просто уточнити в своєму місті перед придбанням? Що треба конкретно робити, бо у нас зовсім інша ситуація з законами. Не можна просто подзвонити в сапорт Dell і попросити повернути гроші. Принаймні позови до торгівельників примусять їх закуповувати моделі з FreeDOS або з Linux.

Доречі, моделі з FreeDOS студенти порозгебли швиденько, а нових, кажуть у фокстроті, нема. Суцільна Віста. А якщо людина не хоче Вісту, хоче ХП?

Все не так просто, не тільки Linux ....
« Змінено: 2008-05-28 20:47:49 від alukin »
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #44 : 2008-05-29 23:11:31 »
коли купуєте 5-тиколісного воза - хіба варто позиватися до продавця за невикористане колесо?
Простіше купити 4-колісного  :)
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.