Ну, коли чужий народ неорганізований та погано озброєний з ним також воювати нескладно.
А військові путчі зазвичай характерні для якихось переламних моментів історії. Заразом з ними частенько й держави розпадаються.
Правда, завжди залишається ті самі виключення - агресор, стурбований не власною кишенею, а реалізацією своїх етнографічних або ж соціальних фантазій. І це є єдиним варіантом, що залишає мілітаризованим інституціям право на життя. Маленьким, прекрасно оснащеним, ефективним. Але я їх трактував би скоріше як "поліцейські сили", по підходу до роботи. І - так, вони повинні бути міжнародні, як необхідна умова невикористання їх в інтересах конкретних політичних чи фінансових угруповань.
Цитата: prapor від 2009-10-28 00:36:15А військові путчі зазвичай характерні для якихось переламних моментів історії. Заразом з ними частенько й держави розпадаються.Військові путчі і є переламними моментами історії, ні? Інша справа, що путчі частіше трапляються у сприятливих для них умовах, ніж у несприятливих. Що є вже предметом історичного дослідження.
Якби Пілсудського не виключили з Харківської академії, то можливо у нас була би нормальна Українська держава, а комуністи не вбили би 100 млн. людей.
Грушевський був істориком а не політиком. Тому й проґавив державу. Але історія не знає слова "якби"....
Цитата: Володимир Лісівка від 2009-10-28 13:16:02Якби Пілсудського не виключили з Харківської академії, то можливо у нас була би нормальна Українська держава, а комуністи не вбили би 100 млн. людей.Із них 10 мільйонів розстріляні особисто Сталіном! Я так люблю любителів історичної справедливості=)
Цитата: prapor від 2009-10-28 13:22:05Грушевський був істориком а не політиком. Тому й проґавив державу. Але історія не знає слова "якби"....Ну то займався би своєю справою.
Беріть на ЛОР’і машину часу та відправляйтесь у той час - поясніть це йому особисто.
Щось не так? Просумуйте від 15 тсч. на Кубі до 65 млн. в Китаї.
Буду відвертим у висловлюваннях.Це балачки, тому на срач про армію я не звертав уваги. Але за політичний срач буду плюсувати.
2.2. Забороняється використання ненормативної лексики в цьому форумі.
З історії треба робити висновки. Мій висновок такий — не треба підпускати до політики людей, які не мають аналітичних здібностей і при цьому є самовпевненими і нерозбірливими — як от Грушевського.
З історії треба робити висновки. Мій висновок такий — не треба підпускати до політики людей.
Цитата: noddeat від 2009-10-27 23:33:38ЦитатаНарод, що не бажає годувати власну армію, буде годувати чужу. Доведено історією. авжеж, як передбачливо. цікаво, чию армію годує Швейцарська конфедерація, на яку не напав навіть Гітлер? В цій країні немає і не було регулярної армії. Історією доведено те й тільки те, що в країнах, які мають армію, безглуздо гинуть люди. І годують вони чужу армію незалежно від наявності своєї. Препрошую, але інакше спитати не можу: ви ідіот чи прикидаєтесь? Ось вже Швейцарію позбавили збройних сил...
ЦитатаНарод, що не бажає годувати власну армію, буде годувати чужу. Доведено історією. авжеж, як передбачливо. цікаво, чию армію годує Швейцарська конфедерація, на яку не напав навіть Гітлер? В цій країні немає і не було регулярної армії. Історією доведено те й тільки те, що в країнах, які мають армію, безглуздо гинуть люди. І годують вони чужу армію незалежно від наявності своєї.
Народ, що не бажає годувати власну армію, буде годувати чужу. Доведено історією.
Панове, це ви вирішили мене потролити? Іншої версії у мене немає. То Швейцарію позбавили армії, то Japan Self-Defense Forces назвали армією США....
Ви подивіться чого досягла Франція за правління генерала де Голля
на Швейцарію не напали тому, що то був фундамент світової банківської системи, а хто рушить фундамент - той рушить все
Кому не подобається державна армія, нехай їде туди, де є приватні армії: напр. Афганістан, Сомалі, Колумбія.PS.Грушевський — дурень.