Автор Гілка: Статистика користувачів Linux  (Прочитано 41081 раз)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Статистика користувачів Linux
« Відповідей #135 : 2009-11-23 13:33:12 »
Цитата
PageMaker — це що таке?
Adobe Page Maker - програма для створення поліграфічних продуктів: газет, журналів, книг тощо. Доводилося бачити, прога хороша!
Хороша і дохла. Зараз її замінив InDesign.
Всмислі дохла? InDesign класна, але вона лиш для побутових цілей годиться ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Page_Maker

Цитата
In 2004, Adobe announced that development for Adobe PageMaker had ceased but that Adobe would continue to sell and support it. InDesign was presented as the successor product.[4] Upgrades from PageMaker to InDesign 2.0 and (after the release of InDesign CS) a "PageMaker Plug-in Pack" were offered, containing PageMaker-specific features and help topics, complimentary Myriad Pro fonts and templates.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #136 : 2009-11-23 14:08:48 »
використовують його всі науковці. нічого кращого для набору текстів з формулами не придумали:
http://authors.aps.org/revtex4/ (як приклад).
І я про те-ж. Але iWork вміє робити суперові формули і чарти з дуже крутою якістю — JFYI.

там теж є свої глюки й незручності
Не те слово. All software sucks, якщо чесно. Але на роботі я випрошую у начальства все-таки iMac. :)

(на одному з маків, де я сидів, не працювала права «кнопка» миші, наприклад :))
Працювала, просто не виставили в System Settings по замовчуванню. Але ситуацію виправили: тепер Magic Mouse взагалі без кнопок і ролика. ;D Я собі таку купив недавно, то не можу натішитися. Коротко: миша використовує multi-touch технологію...

з маком до OS X теж, до речі, мав справу колись. звісно, то була кардинально інша система.
Ага, про неї вам-би ось це подивитись. :-)

Найбільше вразив дисковод, де не було кнопки вимикання дискети: це робилося тільки програмно — настільки самовпевнені були епли, що їх система не зависає.
Тепер є відповідна клавіша на клавіатурі... :-)

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #137 : 2009-11-23 14:13:24 »
а, тобто для magazines. для journals таке не використовують, і це не дивно (блін, чому в українській немає різних слів для глянцевих та наукових журналів?)
Неправда, Пожмакером колись ми ліпили і ґазети, і журнали, і просто книги. Ним можна все зробити і чудово. Після того просто Adobe випустив InDesign, що суміщає в собі Кварк (Quark XPress), кавалец Ілюстратора і той самий Пожмакер. :-) InDesign мені не сподобався — Пожмакер значно «харизматичніший» і сфокусований власне на layout design, а не мегапакет що нічо толком нормально не робить: такий-собі недофотошом, недоілюстратор і недокварк, зате займає дофіга місця та CPU. Але тепер мене це вже не цікавить дуже багато років — хай цим паряться поліграфи. :-)
« Змінено: 2009-11-23 14:14:59 від BM »

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #138 : 2009-11-23 14:25:53 »
мене почало де-що нудити
Нормальна реакція на ліки очищення організму від шлаків. :-)

Оно навіть від вигляду CUPS 1.4 web UI поганенько стає....
А нашо там той Web UI того гидкого CUPS, якщо шаринг друкарки робиться одним кліком в System Preferences, а його налаштування (за'share'ного) взагалі автоматичне?

У мене був SuSE Linux 10. Не буду казати файний він чи нє, але він мені тягнув домашню лазерну друкарку. І ось, одного дня все стало раком, жінка плаче шо ніц не тойво і т.д. Я глянув — все вроді на місці. А CUPS каже, шо скінчилась квота. Я ту квоту зняв (як вмів — шо то за холєра anyway?) і воно мені пропрацювало ше місяц та й накрилосі. Я з тим паривсь-паривсь, мучив ту кляту самбу, аж допоки мене не трафив шляк: ну чо я маю пиляти напильником той довбаний лінукс, читати якісь дибільні мануали, а не дивитись кіно після роботи і не хрумати чіпси? WTF?! Словом, я вийняв з шафи старий G4 iBook що ще не викинув, запхав у нього InsomniaX щоби не заснув коли закрию йому кришку, два кліка мишою і все по домашній мережі паше по сьогоднішній день вже третій рік. Він мені тепер і файлсервер, і бекапер, і «торентер» через TorrentFlux, і друкарка і ще купу всього (диски, звісно, зовнішні). А саме головне, що бере електрики десь як звичайна електробрийка. :-) Я маю тепер інший сервачок з OpenSolaris, побудований на EeePC Box, але iBook був був 5-ти хвилинним хаком заспокоїти моє роздратування, проте досі працює. Буває і так. :))

P.S. З тою сюсюю я розібрався що там було (цікаво-ж, все-таки), але більше на домашній сервак її не ставив.
« Змінено: 2009-11-23 14:32:36 від BM »

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #139 : 2009-11-23 16:23:49 »
Цитата
М.: В баню на місяць - за редагування модераторських змін.
Покажіть, де це правило? І відставте в сторону галюцинації (не редагування, а ненавмисне видалення), а наведіть ясні аргументи переваги OpenOffice над MS Office.
----------------
М.: А це вже явне порушення п.11 правил - себто був би третій [+]=[!] (що пан самостійно й зробив [smiley=dankk2.gif]).
« Змінено: 2009-11-23 16:43:22 від cadca »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #140 : 2009-11-23 16:46:34 »
Нормальна реакція на ліки очищення організму від шлаків. :-)
Тоді не лише нудить. Тоді воно пре звідусіль, а мене лише нудило. Особливо - від увімкнення ssh через GUI.

А нашо там той Web UI того гидкого CUPS, якщо шаринг друкарки робиться одним кліком в System Preferences, а його налаштування (за'share'ного) взагалі автоматичне?
Щоб налаштувати PDF Writing Printer на файл-сервері, що стоїть у шафці, і у якого є лише текстова консоль.

У мене був SuSE Linux 10. Не буду казати файний він чи нє, але він мені тягнув домашню лазерну друкарку. І ось, одного дня все стало раком, жінка плаче шо ніц не тойво і т.д.
.......
P.S. З тою сюсюю я розібрався що там було (цікаво-ж, все-таки), але більше на домашній сервак її не ставив.
Апаратний друк у мене "роздає" спеціалізована залізяка (вдома також). А на домашній сервер я встановив CentOS і не знаю лиха. От лише придбав до RAID-контролера BBU, щоб не хвилюватись за втрату інформації у кеші.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #141 : 2009-11-23 16:51:34 »
І відставте в сторону галюцинації (не редагування, а ненавмисне видалення), а наведіть ясні аргументи переваги OpenOffice над MS Office.
А нащо це нам? Це ви наведіть нам аргументи про перевагу MS Office над OpenOffice.org. Hint: підтримка власного формату такою не є.

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #142 : 2009-11-23 17:27:40 »
А нащо це нам? Це ви наведіть нам аргументи про перевагу MS Office над OpenOffice.org. Hint: підтримка власного формату такою не є.
Почитайте мої попередні повідомлення, я повторюватися не буду. Той факт, що розробники вільного ПЗ копіюють MS Office, говорить про визнання його переваг і популярності серед користувачів.

Я так і не отримав відповіді, де у правилах сказано, що заборонено редагувати дописи модераторів. Видалення користувача - це і є бан на місяць?

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #143 : 2009-11-23 17:31:21 »
Off-topic:
Я так і не отримав відповіді, де у правилах сказано, що заборонено редагувати дописи модераторів.
1) Це є неявним порушенням п.11 правил.
Видалення користувача - це і є бан на місяць?
2) Користувача ви ж ніби самі "випиляли"? :-?
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #144 : 2009-11-23 17:43:49 »
Той факт, що розробники вільного ПЗ копіюють MS Office, говорить про визнання його переваг і популярності серед користувачів.
Є ж LaTeX. Але секретаркам подавай щось простіше і схоже на MS Office…

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #145 : 2009-11-23 17:44:20 »
У такому разі пиляю на польський форум. Злагоди вам!

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #146 : 2009-11-23 22:31:35 »
В темі розпочався перехід на особистості. Замикаю.
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x