Як вважаєте, чому Linux досі помітно не завойовує ринок,
адже він безкоштовний,
відкритий,
гнучкий,
практично позбавлений вірусів
і т.д.?
Проти вірусів існують антивіруси...
Звичка,В школі що вчать? і в інституті
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_os.asp
Зараз поки що бачу більше аргументів проти: згадувані ігри (хоча можна і без них обійтися), відсутність потужних графічних редакторів (на кшталт фотошопа) та іншого необхідного ПО, наявного у вікнах, проблемність у налаштуванні. Можливо це однобокий погляд, бо у школі і в університеті вчив лише віндовс. Є у нас заклади, де хоча б паралельно вивчають дві системи?
vpn - який не завжди працює без додаткового налаштування.
Цитата: Spiritlert від 2009-11-16 15:04:09Зараз поки що бачу більше аргументів проти: згадувані ігри (хоча можна і без них обійтися), відсутність потужних графічних редакторів (на кшталт фотошопа) та іншого необхідного ПО, наявного у вікнах, проблемність у налаштуванні. Можливо це однобокий погляд, бо у школі і в університеті вчив лише віндовс. Є у нас заклади, де хоча б паралельно вивчають дві системи?а чим gimp не потужний графічний редактор?щодо складності налаштування, то скажу що в лінуксі мені більше подобається, звичайно це суб'єктивна точка зору, але, наприклад, рік назад в новоспеченій Вісті ледь знайшов банальні налаштування мережі, хвилин 10 рився по вкладкам, хто так робить?
Як вважаєте, чому Linux досі помітно не завойовує ринок...
відсутність потужних графічних редакторів (на кшталт фотошопа) та іншого необхідного ПО, наявного у вікнах, проблемність у налаштуванні.
Чесно кажучи мене gimp не дуже вразив... Є інші?
Я можливо перейшов би цілком на лінукс, але стримують такі проблеми, як відсутність інтернету і робота у вузькоспеціалізованих наукових програмах.
2 роки тому я володів інформацією (у новинах розповідали, що Майкрософт погодилася робити кроки на сумісність віндовс з лінукс), що лінукс займає 20% ринку, тому тут очікував побачити як мінімум 25%, а не 4 з гаком.
Треба проводити агресивну рекламу й освітну агітацію.
Особливостями можуть бути не лише відсутність вірусів і наявність аналогічного ПО, а розробка альтернативних програм, ігор, оболонок з ще більшими можливостями.