Автор Гілка: Статистика користувачів Linux  (Прочитано 41078 раз)

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
Re: Статистика користувачів Linux
« Відповідей #15 : 2009-11-17 05:26:23 »
Під МакОС написані набагато кращі графічні редактори, ніж у вікнах, які використовуються в архітектурній справі. Чому б не зробити щось подібне у лінукс - створити корисні програми для музики, малювання, програмування тощо.

Тому що в OSX вони не пишуться під X11 — з того часу що описано по даному посиланню небагато змінилось, а під Quartz, який особливо працює з кольором, графікою та шрифтами так, як ні одна OS де інде. У Snow Leopard дуже багато змін саме у цьому напрямку.

З аудіо, я пробував Ardour, бо пишу музичку всяку у вільний час. :) Це поки-що найкраще що можна знайти для Linux і воно зовсім не годиться для професійної студії через те, що там тільки підтримується JACK Audio Connection Kit — найгірше що можна знайти для професійного аудіо. Тому мені Cubase та Logic значно більше подобаються. Logic Express є дешевим, тому після огляду навколо що для чого є, більше довго не думав...

Як обходжу відсутність інтернету? Його емулятором! :D
Це якесь вже збочення...

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #16 : 2009-11-17 05:58:10 »
а чим gimp не потужний графічний редактор?
Не підтримує 32 біт кольорове зображення та 24 біт монохромне. Не підтримує RAW. Дуже повільний і відбирає багато пам'яті — тоді вже простіше використовувати Pixlr одразу в браузері... У загальному з ним досить трудно працювати і значно важче добитися того, що у Photoshop робиться плавніше і швидше. А ось останній Photoshop CS5 має дуже новітні технології переміщення об'єктів, що базуються на аналізі картинки. Практично, програма сама за Вас малює 99%, залишаються тільки мінімальні корекції. Наприклад, ось як працює Spot Healing. Але я маю тільки CS4 версію...

У мене встановлені GIMP та Photoshop (офіційно куплений). Я також користуюсь Inkscape, хоча маю Illustrator. GIMP — це дуже файна заміна Paint та чудовий редактор для домашніх цілей. Але офсетний журнал ним не зробиш... Те саме щодо Scribus та InDesign.
« Змінено: 2009-11-17 06:01:13 від BM »

Відсутній sigito

• Кореспондент
  • дописів: 105
« Відповідей #17 : 2009-11-17 09:28:01 »
а чим gimp не потужний графічний редактор?
Не підтримує 32 біт кольорове зображення та 24 біт монохромне. Не підтримує RAW. Дуже повільний і відбирає багато пам'яті — тоді вже простіше використовувати Pixlr одразу в браузері... У загальному з ним досить трудно працювати і значно важче добитися того, що у Photoshop робиться плавніше і швидше. А ось останній Photoshop CS5 має дуже новітні технології переміщення об'єктів, що базуються на аналізі картинки. Практично, програма сама за Вас малює 99%, залишаються тільки мінімальні корекції. Наприклад, ось як працює Spot Healing. Але я маю тільки CS4 версію...

У мене встановлені GIMP та Photoshop (офіційно куплений). Я також користуюсь Inkscape, хоча маю Illustrator. GIMP — це дуже файна заміна Paint та чудовий редактор для домашніх цілей. Але офсетний журнал ним не зробиш... Те саме щодо Scribus та InDesign.
не користуюсь редакторами постійно і на всю потужність, в основному використовую для висвітлення зображення. Можливо ви й праві як спеціаліст(якщо я не помиляюсь) у своїй справі. Проте знайомий повністю задоволений можливостями Gimp, враховуючи, що він досить багато малює, без виключення що зображення згодом піддається більш детальній обробці.
Debian/wheezy x86_64, lxde

roman-pikalyuk

• Гість
« Відповідей #18 : 2009-11-17 09:29:07 »
Для мене GIMP незручний.

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #19 : 2009-11-17 09:36:20 »
З інтернетом не все так очевидно
http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1239171413/0

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #20 : 2009-11-17 10:25:32 »
Я відмовився від Gimp, це той випадок, коли якраз треба навороченість.
Заразив друга лінуксом, але він працює у фотошопі і пише музику, тому як би не хотів, не перейде на лінукс.
Я проти вайну, виникає враження, ніби лінукс визнає себе неповноцінним по відношення до вікон. Ще треба усунути таку ваду, як залежність від інтернету, слід поширювати продукцію і на дисках.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #21 : 2009-11-17 12:06:19 »
Для мене GIMP незручний.
Його вже підправили, чекайте наступних версій. Принаймні, в 3.0 можна чекати більш-менш.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #22 : 2009-11-17 14:39:41 »
Для мене GIMP незручний.
Його вже підправили, чекайте наступних версій. Принаймні, в 3.0 можна чекати більш-менш.
Угу, можна чекати, за моїми даними, десь разом з Inkscape 0.51.  ;)

З поточною кількістю розробників, на мою думку, вони не зможуть випустити 2.8 протягом десь року-півтора (хіба просто перейменують нестабільну 2.7 на 2.8 і порубають недороблене, як це було зроблено під час підготовки до випуску Inkscape 0.47, який все одно ніяк не вийде). ;)
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #23 : 2009-11-18 16:35:26 »
Тепер бачу, що відсутність професійного ПЗ і є основної причиною малою популярності лінукса серед юзерів.

roman-pikalyuk

• Гість
« Відповідей #24 : 2009-11-18 16:44:19 »
На Linux є професіне ПЗ, але не недостатньо.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #25 : 2009-11-18 17:32:14 »
Тепер бачу, що відсутність професійного ПЗ і є основної причиною малою популярності лінукса серед юзерів.
дивлячись, для якої професії :) відсутність професійного ПЗ для вінди та його наявність для *х систем була основною причиною мого переходу на лінукс у свій час :)
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #26 : 2009-11-18 17:44:28 »
Відчутно недостатньо! Розумію, що неможливо все осягнути, але вибрати хоча б кілька напрямів, скажімо наукове ПЗ - науковці охоче перейдуть на лінукс, бо люблять вивчати все нове і зрозуміють решту переваг цієї системи.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #27 : 2009-11-18 18:21:03 »
Як вже сказав noddeat — залежить від професії. Оно для конструкторів та аніматорів ПЗ з головою. "Професійного ПЗ", зазвичай, немає для офісного планктону. Для фахівців його вистачає (чи то може ви хотіли усе вільне?)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #28 : 2009-11-18 18:25:58 »
Відчутно недостатньо! Розумію, що неможливо все осягнути, але вибрати хоча б кілька напрямів, скажімо наукове ПЗ - науковці охоче перейдуть на лінукс, бо люблять вивчати все нове і зрозуміють решту переваг цієї системи.
От як стануть брати за ж... за Matlab, Mathematica, Maple та MathCAD або почнуть перевіряти і збирати повну ціну за програми, тоді і перейдуть.

А зараз деякі науковці вже перейшли на Linux і їм досить.  ;)
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #29 : 2009-11-18 18:34:56 »
Цитата
От як стануть брати за ж... за Matlab, Mathematica, Maple та MathCAD або почнуть перевіряти і збирати повну ціну за програми, тоді і перейдуть.
та не факт. річ ще й у тім, що коли будуть серйозно брати за ж..., тоді й грошей у науковців більше з’явиться, й вони зможуть собі дозволити це офіційно купити.

з такого серйозного, якому немає лінуксової версії, можу пригадати хіба що Origin. Але мені особисто його вільний аналог LabPlot значно більше подобається (хоч він і трохи глючний).
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"