Під МакОС написані набагато кращі графічні редактори, ніж у вікнах, які використовуються в архітектурній справі. Чому б не зробити щось подібне у лінукс - створити корисні програми для музики, малювання, програмування тощо.
Як обходжу відсутність інтернету? Його емулятором!
а чим gimp не потужний графічний редактор?
Цитата: sigito від 2009-11-16 17:29:38а чим gimp не потужний графічний редактор?Не підтримує 32 біт кольорове зображення та 24 біт монохромне. Не підтримує RAW. Дуже повільний і відбирає багато пам'яті — тоді вже простіше використовувати Pixlr одразу в браузері... У загальному з ним досить трудно працювати і значно важче добитися того, що у Photoshop робиться плавніше і швидше. А ось останній Photoshop CS5 має дуже новітні технології переміщення об'єктів, що базуються на аналізі картинки. Практично, програма сама за Вас малює 99%, залишаються тільки мінімальні корекції. Наприклад, ось як працює Spot Healing. Але я маю тільки CS4 версію...У мене встановлені GIMP та Photoshop (офіційно куплений). Я також користуюсь Inkscape, хоча маю Illustrator. GIMP — це дуже файна заміна Paint та чудовий редактор для домашніх цілей. Але офсетний журнал ним не зробиш... Те саме щодо Scribus та InDesign.
Для мене GIMP незручний.
Цитата: Роман Пікалюк від 2009-11-17 09:29:07Для мене GIMP незручний.Його вже підправили, чекайте наступних версій. Принаймні, в 3.0 можна чекати більш-менш.
Тепер бачу, що відсутність професійного ПЗ і є основної причиною малою популярності лінукса серед юзерів.
На Linux є професіне ПЗ, але не недостатньо.
Цитата: Роман Пікалюк від 2009-11-18 16:44:19На Linux є професіне ПЗ, але не недостатньо.Відчутно недостатньо! Розумію, що неможливо все осягнути, але вибрати хоча б кілька напрямів, скажімо наукове ПЗ - науковці охоче перейдуть на лінукс, бо люблять вивчати все нове і зрозуміють решту переваг цієї системи.
От як стануть брати за ж... за Matlab, Mathematica, Maple та MathCAD або почнуть перевіряти і збирати повну ціну за програми, тоді і перейдуть.