Звичка,В школі що вчать? і в інституті
Єдиний мінус - що вебмані непашуть (але заради однієї маленької проги можна і ВБ поставити) .
Цитата: Ptashechka від 2009-11-18 18:58:24Єдиний мінус - що вебмані непашуть (але заради однієї маленької проги можна і ВБ поставити) .А "WebMoney Advisor для Mozilla Firefox" ви боїтеся використовувати?
Webmoney начебто заборонено використовувати на території України. :-/
До чого тут Advisor?Якщо при регістрації було обрано Webmoney Classic, то все, гайки. На Light (ви ж це мали на увазі?) вже не перейти.
відсутність потужних графічних редакторів (на кшталт фотошопа) та іншого необхідного ПО, наявного у вікнах, проблемність у налаштуванні.
Не лише проблема у ламерах, яких насправді можна всьому навчити.
Треба проводити агресивну рекламу й освітну агітацію.
Цитата: sigito від 2009-11-16 17:29:38а чим gimp не потужний графічний редактор?Не підтримує 32 біт кольорове зображення та 24 біт монохромне. Не підтримує RAW. Дуже повільний і відбирає багато пам'яті — тоді вже простіше використовувати Pixlr одразу в браузері... У загальному з ним досить трудно працювати і значно важче добитися того, що у Photoshop робиться плавніше і швидше. А ось останній Photoshop CS5 має дуже новітні технології переміщення об'єктів, що базуються на аналізі картинки. Практично, програма сама за Вас малює 99%, залишаються тільки мінімальні корекції. Наприклад, ось як працює Spot Healing. Але я маю тільки CS4 версію...У мене встановлені GIMP та Photoshop (офіційно куплений). Я також користуюсь Inkscape, хоча маю Illustrator. GIMP — це дуже файна заміна Paint та чудовий редактор для домашніх цілей. Але офсетний журнал ним не зробиш... Те саме щодо Scribus та InDesign.
а чим gimp не потужний графічний редактор?
Так, GIMP повільний. Так, є питання до інтерфейса. Але не треба розказувати казки, як там все важко, особливо в порівнянні з шопом. Бо це елементарний гон.
Насправді по більшості пунктів GIMP вже догнав Photoshop.
А з інтеграцією GEGL-а ситуація з технічним лідерством має змінитися на протилежну.
А потужні редактори, тіпа Шопа, то думаю, що скоро будуть і під лінукс.
Адже він справід все пошириніше стає.
[тре юнікс більше рекламувати] - це точно
Як вже сказав noddeat — залежить від професії. Оно для конструкторів та аніматорів ПЗ з головою. "Професійного ПЗ", зазвичай, немає для офісного планктону. Для фахівців його вистачає (чи то може ви хотіли усе вільне?)
Ой яка чудова флеймогонна тема. Ану і я влізу. Бо дратують мене ось такі розмови:Цитата: Spiritlert від 2009-11-16 15:04:09 відсутність потужних графічних редакторів (на кшталт фотошопа) та іншого необхідного ПО, наявного у вікнах, проблемність у налаштуванні. Поясніть, будьте ласкаві, навіщо пересічному користувачеві "потужний графічний редактор"? От мені, професійному дизайнеру, він потрібен. А пересічному користувачеві він навіщо???Цитата: Spiritlert від 2009-11-16 19:28:48Не лише проблема у ламерах, яких насправді можна всьому навчити.Ламер за означенням не хоче вчитися. Його не навчиш.Цитата: Spiritlert від 2009-11-16 19:28:48Треба проводити агресивну рекламу й освітну агітацію.Не треба. Користувачі Лінукса — це просто користувачі, тобто люди, які користуються програмами для своїх потреб — а не збіговисько проповідників, парторгів і пропагандистів.
Десь років так 9 тому назад ми дули все це саме, коли пхали Linux на про-рівні: тобі треба документ, а не .DOC; тобі треба картинку, а не .PSD; тобі треба музику, а не .MP3; тобі треба вектор, а не .CDR... Причому я згідний з самим принципом.
Але згодись, що часто відкритий софт має міжгалактичні фічі, які потрібні 0.001% населенню, а того, що потрібно 99.999% людям — немає, або ToDo або TBD або bloody alpha. Коли юзер кричить що то сакс, йому кажуть: це-ж вільний софт — іди й роби собі...
Ти сам згадай ті ugly війни KDE vs. Gnome. Чому вони досі не об'єднались? Най буде собі різні технолоґії, але чому навіть тільки якийсь тривіальний Open File Dialog під X11 мусить мати сім варіантів у різних програмах? Невже не можна зробити один якийсь стандарт щоби не було такого різнобою? Ну ти зрозумів про що я насправді: про стандартні API, про єдність, інтеграцію та ін...
Он, візьми порахуй скільки разів тобі треба вилаятись, щоби вивести Trash Bin на десктоп у Gnome? І це називають User Friendly?! А чому звичайний drag-n-drop з панелі не працює?
Зате в нас є компіз та берил з 3D кубом, циліндром, силіконовими вікнами що дриґаються як холодець та точна візуальна копія OSX доку, іконки якого вміють танцювати по екрану, але не вміють того, що потрібно насправді: drag-n-drop, групування програм, стеки та ін.
Щодо пересічних користувачів (у моєму розумінні, це абсолютна більшість - і профі, і початківці), то вони надають перевагу вікнам. Лише 4% юзерів працюють у лінуксі, це вважаєте нормальним?
Про ламерів - ви сплутали з лузером. А ким ви були, коли вперше побачили лінукс, професіоналом?