Доречі, вчора в поїзді бачив дівку одну. Словом, виймає з сумки CD програвач (!) — щось типу Sony Walkman чи щось, в ньому «потерла» двома пальчиковими батарейками, щоби завівся (!); вклала CD; втикнула якийсь ремотконтрол, величиною з наручний годинник, а в нього навушники, що використовуються на радіостудії!! Я балдів. Це не те, що довкола всі з якимись «прищепками» на галстук!... Народ п'ялився на всю ту процедуру запуску плеєра добрих 5 хвилин.
Воно й досі працює, хоча старе, як світ.
От-от. А я вже мертві iPod'и колекціонувати починаю...
Не треба. Користувачі Лінукса — це просто користувачі, тобто люди, які користуються програмами для своїх потреб — а не збіговисько проповідників, парторгів і пропагандистів.
Треба проводити агресивну рекламу й освітну агітацію. Треба знайти або придумати якусь особливість, щоб необізнаний користувач не думав, що нема різниці, яку систему встановлювати на ПК - вікна чи лінукс. Треба, щоб він думав, що варто вчитися новому.
Цитата: prapor від 2009-11-19 17:56:27Ікси.. не знаю, не було часу замислюватись над їх проблемами. А от неможливість через ssh зробити форвардинг того ж Safari мене образилаHint: www.nomachine.com
Ікси.. не знаю, не було часу замислюватись над їх проблемами. А от неможливість через ssh зробити форвардинг того ж Safari мене образила
Сподіваюсь, пан це все пам'ятає — то ще за часів ранньої KDE 2...
Ану-но звідси посиланнями, будь-ласка? Бо мені актуально.
Все ще. Бо вже дуже багато релізів тільки у цифровому форматі і диски вже своє віджили...
Хех... Гарно. Цікаво, кілько воно коштує, бо навіть не говорять. :-)
.oO(Чим бидліший тон Campana, тим більше він собі вважає що дуже правий...)
Сонце моє, як вас дратує тема, то нема чого сюди лізти, а тим більше показувати вищість над іншими.Щодо пересічних користувачів (у моєму розумінні, це абсолютна більшість - і профі, і початківці), то вони надають перевагу вікнам. Лише 4% юзерів працюють у лінуксі, це вважаєте нормальним?
Бо бажають не текстовий редактор, а Word; не растровий редактор, а Photoshop; не векторний редактор а Corel Draw ну й таке інше. А, між іншим, винні у цьому ми самі. Самі ж замість людей підготували дресованих мавп, що мають kernel panic за найменшої зміни розташування кнопок.
Так той відверто відповів: для підготовки фото у друк та підготовки електронного видання потрібні зовсім різні інструменти. Для друку справді потрібно 32 біти на колір й таке інше, для електронного - вистачить з головою й 8 (згадуємо проблеми з переведенням RGB->CMYK). Коли почув що народ лається на інтерфейс GIMP - здивувався (GIMP до того не бачив і не працював). Сказав що ідея просто чудова, й у інших редакторах професіонали завжди відокремлюють (якщо можуть) віконце з інструментами та виносять на інший монітор. Коли показав йому brainstorm`и GIMP 2.8 - сказав що то дурня, але якщо лишають можливість старого, то це добре.
Підсумуємо: інструментів для професіоналів вдосталь (дресованих мавп не рахуємо). Але вони коштують грошей, як і всюди IRL.
Тут теж поправочка. In Real Life існує декілька вузьких спеціальностей, яким бажано або навіть необхідно працювати в офтопіку через неможливість або складність налагодження виробичого циклу під Лінуксом. До таких належать дизайнери-поліграфісти, веб-дизайнери (ключове слово: flash), фотографи, архітектори, інженери (будівельники і ті, що верстатами займаються) і, можливо, музиканти і композитори. Є питання щодо психологів і соціологів — я поки не переконався, що програми, якими вони користуються, такі вже необхідні.
По-перше, прошу не фамільярничати — я з Вами волам хвости не крутив.По-друге, я поставив цілком конкретне і осмислене запитання: навіщо пересічному користувачеві Фотошоп? Судячи з того, що замість відповіді Ви переходите на особистості, осмисленої відповіді у Вас немає.По-третє, а що ненормального в тому, що "Лише 4% юзерів працюють у лінуксі"? Кожен вільний обирати — принаймні на доманшньому комп’ютері. Якщо Ви думаєте, що потрапили в компанію ідеологічних фанатиків, які мріють про світове панування Лінукса, то Ви помилилися форумом. Тут збираються розробники, адміністратори і просто користувачі — а не проповідники і євангелісти.
Шановний! Невже Ви досі не помітили, що перехід на особистості у моді на цьому форумі? Про яку осмислену дискусію може йти мова, коли Ви не поважаєте чужих "дратівливих" поглядів?
Щодо потреби "фотошопа для пересічних користувачів" (чому це питання до мене?), то прошу ще раз перечитати мої повідомлення. Я не раз у цій темі наголошував, що треба зробити вузькопрофесійне ПЗ для лінукса (наукове, графічне, музичне тощо) і просто написав, що у лінуксі відсутній такий потужний редактор з широкими можливостями, як фотошоп, а кому він треба - його власна справа. Мені час від часу доводиться використовувати.
І ще мене дуже радує, що користувачів цього форуму приваблює ідея щодо зменшення прихильників лінукса до 0.04%, так що Ви хибної про мене думки щодо бажання його світового панування, є очевидним, що ця ніша десятиліттями буде зайнята продуктами Майкрософт.
Навіть не знаю, чи він у мене піде.
Принаймні хоч Mac OS X — справжній Unix на відміну від Linux.
Ще великий мінус лінукса - надто багато дистрибутивів.