Автор Гілка: Статистика користувачів Linux  (Прочитано 41083 раз)

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: Статистика користувачів Linux
« Відповідей #60 : 2009-11-20 06:06:50 »
Доречі, вчора в поїзді бачив дівку одну. Словом, виймає з сумки CD програвач (!) — щось типу Sony Walkman чи щось, в ньому «потерла» двома пальчиковими батарейками, щоби завівся (!); вклала CD; втикнула якийсь ремотконтрол, величиною з наручний годинник, а в нього навушники, що використовуються на радіостудії!! :D Я балдів. Це не те, що довкола всі з якимись «прищепками» на галстук!... Народ п'ялився на всю ту процедуру запуску плеєра добрих 5 хвилин. :)
Не повірите. В мене в шухляді зараз лежить такий самий Panasonic, ще з тих часів, коли вони мали японську якість і mp3 — це було щось передове, а диск там крутить за будь-яких умов. Воно й досі працює, хоча старе, як світ.

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #61 : 2009-11-20 12:34:40 »
Воно й досі працює, хоча старе, як світ.
От-от. А я вже мертві iPod'и колекціонувати починаю... :(

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #62 : 2009-11-20 14:27:37 »
От-от. А я вже мертві iPod'и колекціонувати починаю... :(
Можу віддати. :) У мене був ще Sony такий, щоправда, він не відтворює mp3. :)

povierennyy

• Гість
« Відповідей #63 : 2009-11-20 15:38:17 »
Не треба. Користувачі Лінукса — це просто користувачі, тобто люди, які користуються програмами для своїх потреб — а не збіговисько проповідників, парторгів і пропагандистів.
... і opensource - це вам не тоталітарна секта (взагалі не секта!). Хто схоче той сам через деякий час дізнається про юнікси.
Треба проводити агресивну рекламу й освітну агітацію. Треба знайти або придумати якусь особливість, щоб необізнаний користувач не думав, що нема різниці, яку систему встановлювати на ПК - вікна чи лінукс. Треба, щоб він думав, що варто вчитися новому.
Як це "агресивна реклама"? Що можна сказати людині, яка боїться (у віндоусі) натискати кнопки, які ніколи не натискала, раптом щось поламається?  ;D.
"... і навіщо вчити щось нове? коли у віндятині непогано" - так думає більшість тих хто кахає віндятину.
« Змінено: 2009-11-20 15:44:57 від povierennyy »

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #64 : 2009-11-20 16:27:11 »
1. шойно пробував прибрати гратку з малюнка у фотошопі - не вийшо вийшло у PhotoFiltre - ТАКУ ПРОГРАМУ ХОЧУ ДЛЯ ЛІНУКСА хоча може під вайном піде (зараз ношу на флешці).

2. гімп був зручний, хоч після фотошопу дещо й справді важко - не сперечаюся, але мені більш подобається корел - як на те вже пішло.
Що це за стандарт дурний фотошоп? навіть в "ШАГ - компютерна акаждемія" його вчать....

3. Непотрібно анресивну - деяких "лінуксоїдів" і так називають неадекватними.

4. Замовникам завше чогось невистачає - особливо коли монітори різні  ;D

5. Щодо вебмані - а хтось на вайні пробував?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #65 : 2009-11-20 16:29:31 »
Ікси.. не знаю, не було часу замислюватись над їх проблемами. А от неможливість через ssh зробити форвардинг того ж Safari мене образила
Hint: www.nomachine.com
Дякую, капітане. Але це не зовсім воно. Я хотів отримати собі віконце, так як це робиться з Solaris, так як я колись робив це з AIX: ssh -XY host gui-tool. NX тут таки зайва сутність.

Сподіваюсь, пан це все пам'ятає — то ще за часів ранньої KDE 2...
Не дуже. У той час на *nix мені давали лише подивитись через плече. Знущався я тоді з ПЕОМ "Корвет"....

Ану-но звідси посиланнями, будь-ласка? Бо мені актуально.
Про що саме? Про статус AutoCAD - нажаль це розмови під час перекурів між IT-фахівцями. Що до посилань - одне вже дав, інші треба гуглити (у педивікії є точно).

Все ще. Бо вже дуже багато релізів тільки у цифровому форматі і диски вже своє віджили...
Як вам пояснити... Те, що мене цікавить буде виходити на дисках ще довго :)

Хех... Гарно. Цікаво, кілько воно коштує, бо навіть не говорять. :-)
Ось про те й мова, що AutoCAD - «для бідних»..... ::)

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #66 : 2009-11-20 19:29:01 »
.oO(Чим бидліший тон Campana, тим більше він собі вважає що дуже правий...)
Як я люблю, коли починають хамити, і при цьому звинувачують у хамстві того, кому хамлять... Цирк. Отже, хама надал ігноруємо.

Для всіх інших можу сказати, що я саме дизайнер-поліграфіст, тому раджу істерику BM на віру не брати: він просто не розуміє, про що пише.

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
« Відповідей #67 : 2009-11-20 19:37:21 »
Сонце моє, як вас дратує тема, то нема чого сюди лізти, а тим більше показувати вищість над іншими.

Щодо пересічних користувачів (у моєму розумінні, це абсолютна більшість - і профі, і початківці), то вони надають перевагу вікнам. Лише 4% юзерів працюють у лінуксі, це вважаєте нормальним?
По-перше, прошу не фамільярничати — я з Вами волам хвости не крутив.

По-друге, я поставив цілком конкретне і осмислене запитання: навіщо пересічному користувачеві Фотошоп? Судячи з того, що замість відповіді Ви переходите на особистості, осмисленої відповіді у Вас немає.

По-третє, а що ненормального в тому, що "Лише 4% юзерів працюють у лінуксі"? Кожен вільний обирати — принаймні на доманшньому комп’ютері. Якщо Ви думаєте, що потрапили в компанію ідеологічних фанатиків, які мріють про світове панування Лінукса, то Ви помилилися форумом. Тут збираються розробники, адміністратори і просто користувачі — а не проповідники і євангелісти.

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
« Відповідей #68 : 2009-11-20 20:19:15 »
Бо бажають не текстовий редактор, а Word; не растровий редактор, а Photoshop; не векторний редактор а Corel Draw ну й таке інше. А, між іншим, винні у цьому ми самі. Самі ж замість людей підготували дресованих мавп, що мають kernel panic за найменшої зміни розташування кнопок.
+ багато. Тільки маленьке уточнення: мавпи-кнопкодави виходять не лише з домашніх хом’ячків і з офісного планктону, але й з переважної більшості професіоналів, в т. ч. доволі успішних. Якби Ви бачили всі ті маси, приміром, архітекторів, які прекрасно працюють в Архікаді, але не вміють перевантажити комп’ютер і впадають у паніку, якщо прибрати зі стільниці значок цього самого Архікада...  ::) Це загальне правило, тут нічого не поробиш.

Так само багато дизайнерів, якщо не вистачає інструментів, починають шукати "плагін для Ілюстратора", а від альтернативних пропозицій просто відмахуються, навіть якщо вони очевидні. Значно менше ламерства було в 90-х, коли комп’ютери тільки "йшли в маси": ми тоді пробували альтернативи з великим задоволенням і зупинялися на якомусь техпроцесі тільки після років експериментів. Зараз, коли природно склалися деякі монополії деяких професійних програм (і все ж це дістається на халяву), ламерство й вилізло із закутків сутінкової свідомості в усіх сферах діяльності...

Так той відверто відповів: для підготовки фото у друк та підготовки електронного видання потрібні зовсім різні інструменти. Для друку справді потрібно 32 біти на колір й таке інше, для електронного - вистачить з головою й 8 (згадуємо проблеми з переведенням RGB->CMYK). Коли почув що народ лається на інтерфейс GIMP - здивувався (GIMP до того не бачив і не працював). Сказав що ідея просто чудова, й у інших редакторах професіонали завжди відокремлюють (якщо можуть) віконце з інструментами та виносять на інший монітор. Коли показав йому brainstorm`и GIMP 2.8 - сказав що то дурня, але якщо лишають можливість старого, то це добре.
Ви переплутали  ;) Все якраз навпаки — для друку використовується 8 біт, а 32 біти потрібні лише кіношникам (бо плівка має саме стільки), фотографам (для HDR) і, здається, медикам. Все. Більш нікому навіть 16 біт не потрібно.

На інтерфейс GIMP-а я сам довго лаявся, досить погуглити на сам LOU  :) Але біда в тому, що Photoshop теж збіса незручний. Чекаю на GIMP 3 з одновіконним інтерфейсом, має бути реалізовано краще, ніж у Krita, де це так і зараз.

Щодо багатомоніторної конфігурації, то її користувачі — як Пєлєвінські напівбобки, існують тільки на форумах: в реалі я не знаю нікого, хто цим би користувався, хоча пробував багато хто. Під "нікого" і "хто" я маю на увазі своїх колег-дизайнерів, а не пересічних користувачів.

Підсумуємо: інструментів для професіоналів вдосталь (дресованих мавп не рахуємо). Але вони коштують грошей, як і всюди IRL.
Тут теж поправочка. In Real Life існує декілька вузьких спеціальностей, яким бажано або навіть необхідно працювати в офтопіку через неможливість або складність налагодження виробичого циклу під Лінуксом. До таких належать дизайнери-поліграфісти, веб-дизайнери (ключове слово: flash), фотографи, архітектори, інженери (будівельники і ті, що верстатами займаються) і, можливо, музиканти і композитори.  Є питання щодо психологів і соціологів — я поки не переконався, що програми, якими вони користуються, такі вже необхідні.

Для всіх же інших офтопік не потрібен: Лінукс для них був би простішим і зручнішим вибором (мене особисто задовбало стримуватися і не іржати кожного разу, коли у знайомих перекладачів в перший же тиждень після перевстановлення кватирок відвалюється Lingvo і запис CD/DVD — а через три дні здавати переклад). Але, інерція... Миші колються, плачуть, але продовжують гризти кактус, як ніби це граніт науки.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #69 : 2009-11-20 22:49:33 »
Тут теж поправочка. In Real Life існує декілька вузьких спеціальностей, яким бажано або навіть необхідно працювати в офтопіку через неможливість або складність налагодження виробичого циклу під Лінуксом. До таких належать дизайнери-поліграфісти, веб-дизайнери (ключове слово: flash), фотографи, архітектори, інженери (будівельники і ті, що верстатами займаються) і, можливо, музиканти і композитори.  Є питання щодо психологів і соціологів — я поки не переконався, що програми, якими вони користуються, такі вже необхідні.
Вимушений буду не погодитися. Якщо мова йде саме про Linux - так, це дуже складно. Бо багато професійних інструментів є під AIX, Solaris, MacOS, etc але не існують під Linux. Що до складності - не впевнений. Не по кишені малому бізнесу - так. Монстри штибу Boeing або Lokhid Martin таке собі дозволяють.
Що стосується психологів та, особливо, соціологів - на них ніхто витрачати грошей не буде, тому замість ПЗ отримають щось нашвидкоруч зроблене на .Net.
Як несклавшийся інженер-механік (комп’ютерні САПР я також вивчав, після вивчення кульмана та стандартів) можу стверджувати, що механікам офтопік не потрібен. Їм подавай щось що зручно та просто робить креслення. Як олівець з лінійкою.
Підсумуємо:
Linux зараз має дві ниші: High End Enterprise, де крутяться скажені гроші, та Low End - де нема грошей майже зовсім. А усе, про що йде мова - це середина. Для одних рішень там замало грошей а дешеві рішення через щось не влаштовують.

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #70 : 2009-11-20 23:01:38 »
По-перше, прошу не фамільярничати — я з Вами волам хвости не крутив.

По-друге, я поставив цілком конкретне і осмислене запитання: навіщо пересічному користувачеві Фотошоп? Судячи з того, що замість відповіді Ви переходите на особистості, осмисленої відповіді у Вас немає.

По-третє, а що ненормального в тому, що "Лише 4% юзерів працюють у лінуксі"? Кожен вільний обирати — принаймні на доманшньому комп’ютері. Якщо Ви думаєте, що потрапили в компанію ідеологічних фанатиків, які мріють про світове панування Лінукса, то Ви помилилися форумом. Тут збираються розробники, адміністратори і просто користувачі — а не проповідники і євангелісти.
Шановний! Невже Ви досі не помітили, що перехід на особистості у моді на цьому форумі? Про яку осмислену дискусію може йти мова, коли Ви не поважаєте чужих "дратівливих" поглядів?

Щодо потреби "фотошопа для пересічних користувачів" (чому це питання до мене?), то прошу ще раз перечитати мої повідомлення. Я не раз у цій темі наголошував, що треба зробити вузькопрофесійне ПЗ для лінукса (наукове, графічне, музичне тощо) і просто написав, що у лінуксі відсутній такий потужний редактор з широкими можливостями, як фотошоп, а кому він треба - його власна справа. Мені час від часу доводиться використовувати.

І ще мене дуже радує, що користувачів цього форуму приваблює ідея щодо зменшення прихильників лінукса до 0.04%, так що Ви хибної про мене думки щодо бажання його світового панування, є очевидним, що ця ніша десятиліттями буде зайнята продуктами Майкрософт.
« Змінено: 2009-11-20 23:13:42 від Spiritlert »

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #71 : 2009-11-21 13:11:26 »
Шановний! Невже Ви досі не помітили, що перехід на особистості у моді на цьому форумі? Про яку осмислену дискусію може йти мова, коли Ви не поважаєте чужих "дратівливих" поглядів?
Тому-що як найменший пес на всіх дзявкає, так зазвичай викапаний ламер інших ламерами обзиває...

Щодо потреби "фотошопа для пересічних користувачів" (чому це питання до мене?), то прошу ще раз перечитати мої повідомлення. Я не раз у цій темі наголошував, що треба зробити вузькопрофесійне ПЗ для лінукса (наукове, графічне, музичне тощо) і просто написав, що у лінуксі відсутній такий потужний редактор з широкими можливостями, як фотошоп, а кому він треба - його власна справа. Мені час від часу доводиться використовувати.
На жаль, не тільки відсутній нормальний графічний пакет з нормальною підтримкою скенерів. Для музики теж нічого немає. :( У всякому разі скільки я не «гуглив» — нічо кращого від Ardour не знайшов. А воно не годиться для студії...

@Prapor: може є лінк на pro-софт для музики, най і платний, типу Logic чи Cubase?

І ще мене дуже радує, що користувачів цього форуму приваблює ідея щодо зменшення прихильників лінукса до 0.04%, так що Ви хибної про мене думки щодо бажання його світового панування, є очевидним, що ця ніша десятиліттями буде зайнята продуктами Майкрософт.
Ну чому M$... Он Apple підтягується. :-) Появиться он десь в Києві Apple Store, і будуть також вони в Україні дешевші за Lenovo... Принаймні хоч Mac OS X — справжній Unix на відміну від Linux. :-)
« Змінено: 2009-11-21 13:14:57 від BM »

Spiritlert

• Гість
« Відповідей #72 : 2009-11-21 13:33:47 »
:-) Та справа навіть не лише у професійних програмах. У мене, як пересічного користувача, досі залишається враження про ... неякісність лінукса, принаймні ще не випробував такого дистрибутива, який би мене повністю задовольнив. У мене монітор ніби стандартний (17"), але кожного разу доводиться виправляти розмір екрану, частоту, роздільну здатність, шрифти, величину іконок, бо за замовчуванням воно дуже страшне. Те саме зі звуком - вже просто смішно у кожній стільниці однієї системи виправляти різні приколи. Подібне перше знайомство відлякує потенційних користувачів, а подальше - то тим більше... :D Ще великий мінус лінукса - надто багато дистрибутивів. Он MacOS i кожна версія Windows після 2000 поодинці перевершують за контингентом усі можливі лінукси разом узяті. Прогнозую, що Windows XP ще років з 10 за кількістю користувачів буде складати не менше 50% серед решти систем. MacOS для мене стає все більш цікавий, але зовсім незнайомий. Навіть не знаю, чи він у мене піде. :P
« Змінено: 2009-11-21 13:40:02 від Spiritlert »

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #73 : 2009-11-21 14:00:02 »
Навіть не знаю, чи він у мене піде. :P
Ясно, що не піде. Купуючи його Ви купуєте ввесь комп'ютер. :)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #74 : 2009-11-21 14:27:44 »
Цитата
Принаймні хоч Mac OS X — справжній Unix на відміну від Linux.

в цій фразі міститься увесь маркетинг головного мозку, яким хворі майже всі юзери комп’ютерів з огризком на логотипі (який ще й світиться, щоб усі зі ста метрів бачили, що у вас «мак»). що випливає з його «справжньої юніксовості»? Які переваги дає сумісність із системою 70-х років минулого століття? ну, крім можливості пафосно заявити, що «це справжній юнікс»?

Стів Джьобс — просто геній. Він примудряється продавати хлам за великі гроші і при цьому забезпечувати лояльність покупців, які будуть плакати і колотися, продовжуючи їсти кактус.

У цьому рапорті надійності Еппл — на четвертому місці, а Асус — на першому: http://www.squaretrade.com/htm/pdf/SquareTrade_laptop_reliability_1109.pdf

Що зробить користувач Асуса, якщо його ноутбук здохне? Він більше ніколи не купуватиме лептопів цієї фірми. Що зробить користувач мака, якщо його мак здохне? Він купить собі новий мак.

Цитата
Ще великий мінус лінукса - надто багато дистрибутивів.
авжеж. великий мінус гіпермаркета — занадто багато продуктів. тому я краще піду в ларьок з цигарками. а ще краще було в СРСР: у всій країні однакові продукти, не треба було так мучитись з вибором виробника ковбаси чи пива.
« Змінено: 2009-11-21 14:30:42 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"