Автор Гілка: Статистика користувачів Linux  (Прочитано 41082 раз)

Spiritlert

• Гість
Re: Статистика користувачів Linux
« Відповідей #45 : 2009-11-19 12:33:50 »
Щодо пересічних користувачів (у моєму розумінні, це абсолютна більшість - і профі, і початківці), то вони надають перевагу вікнам. Лише 4% юзерів працюють у лінуксі, це вважаєте нормальним?
Так, це просто чудово.
Цікаво, чим чудово? А 0.04% - було би краще?

Guest Star

• Гість
« Відповідей #46 : 2009-11-19 12:42:25 »
Так. Чим менше публіки, що розбирається ніксах, тим більше в мене грошей.

Роман Пікалюк

• Гість
« Відповідей #47 : 2009-11-19 14:42:13 »
Чому вони досі не об'єднались?
Бо немає сильного лідера.
Невже не можна зробити один якийсь стандарт щоби не було такого різнобою?
Радянський Союз уже розпався.
Світом правлять бандити.
Люди їдять неякісну їжу.
Вдягаються у неякісний китайський одяг.
Землю, заводи продають пройдисвітам.
Ядерне паливо вивозять у Польщу.
Америкоси поставляють процесори, бо самі ми не виробляємо їх.
Китайці уже потрохи займають панівне становище в світі.
І ви ще говорите про стандартизацію? Ви хочете щоб китайські ієреогліфи чи чорна дупа неможливість максимально налаштувати систему "під себе" стали стандартом?

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #48 : 2009-11-19 16:55:38 »
Чи то може вважаєте Autodesk Maya відкритим софтом, або продукцію Siemens PLM Softfare до нього віднесли? Вам потрібно працювати? Придбайте інструмент (той самий RHEL також не безкоштовний). Не бажаєте платити - або зробіть його самі, або не канючте й користуйтеся тим, що дають.
Та чо вже одразу Остапа понесло? :-) Спокійно, я-ж про це-ж і говорю, ми-ж не сперечаємось... :-) По-друге, я не канючу, а коли треба, то купую софт (на відміну від 99.999% тутешнього населення LOR'у), якщо він (софт) робить саме те, що мені й потрібно. То буває дуже рідко, але зате аналогів таких просто немає. І також у мажорі використовую OSS, якщо маю купу лишнього часу його допиляти (ну бо за це мені просто платять) або люди витерплять результат. Я не релігійний. :-)

Для друку справді потрібно 32 біти на колір
О, респект. Хоч одна людина тут розуміє за що йде мова.

згадуємо проблеми з переведенням RGB->CMYK.
Там не проблеми, там різне призначання: CMYK для паперу...

Коли почув що народ лається на інтерфейс GIMP - здивувався (GIMP до того не бачив і не працював). Сказав що ідея просто чудова, й у інших редакторах професіонали завжди відокремлюють (якщо можуть) віконце з інструментами та виносять на інший монітор.
Взагалі-то ця «ідея» прямо передерта з OSX, яка була ще у ті часи, коли ледве Windows 3.1 скопіювали з неї-ж. Саме там всі програми як GIMP: у різних вікнах. Щодо самого ґімповського межиписка (interface), то я нічо не маю проти. Я маю проти самих іксів, і тут не проблема GIMP. Ще маю претензії щодо clunky GTK, і думаю що QT все-таки значно краще для таких завдань (ось там той QTшний аналог GIMP'а мені значно краще подобається в роботі). Але то моя власна суб'єктивна думка. До GIMP'у в мене поки-що deal-breaker його дика тормознутість, яка унеможливлює його подальше використання для чогось іншого, ніж вебсайтик.

Об’єднання G&K не потрібне. Хоча б через різні бібліотеки. Потрібна лише стандартизація де-яких компонентів, але над тим вже працюють (згадайте сумісну конференцію розробників).
Я теж про це-ж: різні бібліотеки най собі будуть. Але щоби я відкрив Open/Save As діалог у OpenOffice.org і він виглядав так само як у KWord, чи Gnumeric чи де інде. І щоби тема була одна для всіх. І щоби фонт був один для всіх. І щоби шорткати були одинакові. І щоби відчуття було одинакове. Так само, як уживається Cocoa та Carbon на Mac OS X — мало хто знає, що Finder переписали на Cocoa тільки щойно, в останньому Snow Leopard. До того це був чистий старий Carbon.

До речі, ви згадайте, як "легко та очевидно" повертається прибраний «смітник» у кватирках. Це ви називаєте User Friendly?
Та й пофіг та стільниця соляріс — це-ж серверна OS була, є і такою лишиться. :-) А щодо вінди — не знаю, я її юзав останній раз коли то було WinNT 4.0... Міша Шігорін мене обзиває яблоїдом через мою любов до Apple. :-) Проте в мене немає просто місяць часу та ящик з молотками й напильниками щоби допиляти ту убунту до юзабельного стану на стільниці. З Маком на десктопі для мене значно простіше: то десктопна OS і най собі буде.

Підсумуємо: інструментів для професіоналів вдосталь (дресованих мавп не рахуємо). Але вони коштують грошей, як і всюди IRL. Що стосується UI - найкошернішими й досі лишаються Motif та curses ::)
Серйозно? Ну й де купити AutoCAD? Та воно навіть простих діаграм нормально не робить. Ну я розумію fugly Dia, та дико незручний OpenOffice.org Draw, але можна щось на зразок ось цього? Так, одного дядька коли перетягнув на Linux з вінди — йому підійшов QCad. Поки що. В Linux навіть дурний iPhone не засинхронізуєш, вже не говорю про покупку музики, яку всі тутешні нетролі крадуть по торентах instead. :-)

І досить обзиватись тут трольом, бо я не маю інтенцій тут тролити, а просто питаю допомоги... Якщо маєте показати мені про-софт для Linux що можна купити — то дайте посилання хоча-б...

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #49 : 2009-11-19 17:01:24 »
І ви ще говорите про стандартизацію? Ви хочете щоб китайські ієреогліфи чи чорна дупа неможливість максимально налаштувати систему "під себе" стали стандартом?
Не бачу чим стандартизація йде врозріз із налаштуванням під себе. Ви-ж користуєтесь W3C при написанні HTML/CSS, пра?.. Так само й тут. Що заважає йти шляхом, чимось подібним на XUL? WxWindows так і роблять, доречі.

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #50 : 2009-11-19 17:17:06 »
релігійний. :-)
І досить обзиватись тут трольом, бо я не маю інтенцій тут тролити, а просто питаю допомоги...
Йдіть краще GIMP вивчіть, а то ви в цьому питанні не компетентні, замість того, щоб всім читати рекламні агітки від Microsoft, з якогось Linux Sucks
Цитата
З Маком на десктопі для мене значно простіше
Це та система, яка всі настройки користувача може повністю втрачати і яка до цього часу так і не стала 64-бітною?
« Змінено: 2009-11-19 17:19:48 від case0lc »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #51 : 2009-11-19 17:31:01 »
Так. Чим менше публіки, що розбирається ніксах, тим більше в мене грошей.
Угу :) Повністю згоден :)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #52 : 2009-11-19 17:48:04 »
Цитата
І досить обзиватись тут трольом, бо я не маю інтенцій тут тролити

а це що таке:
Цитата
По-друге, я не канючу, а коли треба, то купую софт (на відміну від 99.999% тутешнього населення LOR'у)

Цитата
не говорю про покупку музики, яку всі тутешні нетролі крадуть по торентах instead.

Цитата
В Linux навіть дурний iPhone не засинхронізуєш

це тролінг і є.

Цитата
Я теж про це-ж: різні бібліотеки най собі будуть. Але щоби я відкрив Open/Save As діалог у OpenOffice.org і він виглядав так само як у KWord, чи Gnumeric чи де інде. І щоби тема була одна для всіх. І щоби фонт був один для всіх. І щоби шорткати були одинакові. І щоби відчуття було одинакове. Так само, як уживається Cocoa та Carbon на Mac OS X — мало хто знає, що Finder переписали на Cocoa тільки щойно, в останньому Snow Leopard. До того це був чистий старий Carbon.

звісно, добре було б, якби KDE-програми, запущені в GNOME-і, мали ґномівський вигляд та ґномівські діалоги. Але не вважаю це аж надто великою проблемою.

Якщо ідеальна ОС для вас — та, яка диктує мені, як мені треба користуватися комп’ютером, то епл — ваш вибір. Я кілька разів пробував сидіти за маком і не можу зрозуміти ейфорію навколо нього. Все блищить, світиться й миготить, все гарно, але користуватися цим неможливо. і тим паче смішно порівнювати інтерфейс маку з ґномом: нічого спільного, крім однієї панельки вгорі, між ними нема.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #53 : 2009-11-19 17:56:27 »
Та чо вже одразу Остапа понесло? :-) Спокійно, я-ж про це-ж і говорю, ми-ж не сперечаємось... :-) По-друге, я не канючу, а коли треба, то купую софт (на відміну від 99.999% тутешнього населення LOR'у), якщо він (софт) робить саме те, що мені й потрібно. То буває дуже рідко, але зате аналогів таких просто немає. І також у мажорі використовую OSS, якщо маю купу лишнього часу його допиляти (ну бо за це мені просто платять) або люди витерплять результат. Я не релігійний. :-)

Там не проблеми, там різне призначання: CMYK для паперу...
;D Видно людину, що ніколи не пояснювала/не була присутня при поясненні замовникам чому зображення різко змінило відтінки.  ;D

Я маю проти самих іксів, і тут не проблема GIMP. Ще маю претензії щодо clunky GTK, і думаю що QT все-таки значно краще для таких завдань (ось там той QTшний аналог GIMP'а мені значно краще подобається в роботі). Але то моя власна суб'єктивна думка. До GIMP'у в мене поки-що deal-breaker його дика тормознутість, яка унеможливлює його подальше використання для чогось іншого, ніж вебсайтик.
Ікси.. не знаю, не було часу замислюватись над їх проблемами. А от неможливість через ssh зробити форвардинг того ж Safari мене образила (для перевірки запустив xterm - пішло нормально).
Гальма не спостерігаю, але я дууууже рідко ним користуюсь.

Я теж про це-ж: різні бібліотеки най собі будуть. Але щоби я відкрив Open/Save As діалог у OpenOffice.org і він виглядав так само як у KWord, чи Gnumeric чи де інде. І щоби тема була одна для всіх. І щоби фонт був один для всіх. І щоби шорткати були одинакові. І щоби відчуття було одинакове.
Не хвилюйтесь, до того вже йде. Принаймні, у KDE та XFCE воно приблизно однакове.

Та й пофіг та стільниця соляріс — це-ж серверна OS була, є і такою лишиться. :-)
Угу. А мені без запитань втюхали стільницю. Хоча я саме сервер й хотів. Вирішив знаходженням у скринці диску з Solaris 10, що колись Sun надіслали.

З Маком на десктопі для мене значно простіше: то десктопна OS і най собі буде.
Мене почало трохи нудити коли поліз у нутрощі. Не кажучи вже про те, що ледь не зламав мозок на де-яких "зручностях".
Як наслідок - більше 20 хвилин за раз я за ним не проводжу, й останній раз це було майже рік тому.

Серйозно? Ну й де купити AutoCAD? Та воно навіть простих діаграм нормально не робить. Ну я розумію fugly Dia, та дико незручний OpenOffice.org Draw, але можна щось на зразок ось цього? Так, одного дядька коли перетягнув на Linux з вінди — йому підійшов QCad. Поки що. В Linux навіть дурний iPhone не засинхронізуєш, вже не говорю про покупку музики, яку всі тутешні нетролі крадуть по торентах instead. :-)
AutoCAD для діаграм?  :o Взагалі, як мені відомо, AutoCAD вважають чимось "таким". Не дуже серйозним. "Для початку бізнесу підійде". Потім вже йдуть різні Pro/Engineer та інші.
BTW, особисто я принципово не купую музику у iTunes та подібних. Замість того гроші йдуть на купівлю дисків. Тоді маю повне моральне право зробити собі rip для прослуховування у потрібному мені форматі.

І досить обзиватись тут трольом, бо я не маю інтенцій тут тролити, а просто питаю допомоги... Якщо маєте показати мені про-софт для Linux що можна купити — то дайте посилання хоча-б...
Ну, ось, наприклад: http://www.plm.automation.siemens.com/en_us/

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #54 : 2009-11-19 18:29:37 »
звісно, добре було б, якби KDE-програми, запущені в GNOME-і, мали ґномівський вигляд та ґномівські діалоги. Але не вважаю це аж надто великою проблемою.
QtCurve?

Відсутній Ptashechka

• Новачок
  • *
  • дописів: 14
« Відповідей #55 : 2009-11-19 21:05:34 »
Webmoney начебто заборонено використовувати на території України. :-/

Та недай боже! тре прочитати лінк. Хоча нашим людям (а тим паче політикам) закони не писані. Без вебмані не буде і бізнесу.

Цитата
[тре юнікс більше рекламувати] - це точно
Linux не Unix. :-) А рекламують Unix вже дуже давно. :-)
Я мала на увазі юнікс-системи взагальному   8-)

Прочитала цілу сторінку ваших сперечань за графічні редактори. %) склалося враження, що переливаєте з пустого в порожнє. Хоча я з графікою справ ніц немаю, може чого не розумію, але якщо для роботи щось потрібно, то вже можна на ось забити. Хай будуть галімі фіранки, але можна і потерпіти  ::)
« Змінено: 2009-11-19 21:12:21 від Ptashechka »

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #56 : 2009-11-20 00:45:54 »
PS. Не маю комплексів. :P

Десь вичитав, що головна проблема нових користувачів, в тому, що вони хочуть що б їм показали як копати, а їм показують куди копати...  :D Чи щось таке...

GIMP — це дуже файна заміна Paint

Ну ви й порівняли...  Все одно що порівняти notepad з word... Я розумію ось KPaint можна порівняти з Paint, але ж відсутність простого графічного редактора в GNOME, не означає, що можна робити такі висновки...

та чудовий редактор для домашніх цілей.

Так. Не буду сперичатися. Мені й багатьом вистачає його з головою й для веб-розробок. І деякі проф.дізайнери не гребували використовувати його й для своїх цілей, й деякі позитивно відгукувалися.

Його вже підправили, чекайте наступних версій.

Ой так. Раніше були нормальні окремі вікна, а зараз зробили аля недохвотошоп, головне вікно й зникаючі (або виринаючі по всіх стільницях) додаткові вікна. З жахом думаю, які ще "поліпшання" будуть...
« Змінено: 2009-11-20 00:46:54 від Ign1111 »
Linux. The future is open.

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #57 : 2009-11-20 04:11:49 »
Видно людину, що ніколи не пояснювала/не була присутня при поясненні замовникам чому зображення різко змінило відтінки.
Та знаю-знаю... :) Колись з того хліб їв, тут всі свої.

Ікси.. не знаю, не було часу замислюватись над їх проблемами. А от неможливість через ssh зробити форвардинг того ж Safari мене образила
Hint: www.nomachine.com

Не хвилюйтесь, до того вже йде. Принаймні, у KDE та XFCE воно приблизно однакове.
Та слава Богу, я-ж нічо не кажу. Ще пройде 10 років троха часу, і все буде файно... Доречі, RedHat це робив системно ще тоді, коли вся ком'юніті та Mosfet на нього плювалися за таке. Сподіваюсь, пан це все пам'ятає — то ще за часів ранньої KDE 2...

А мені без запитань втюхали стільницю.
1. Milax
2. AuroraUX
3. svcadm'ом опустити Gnome та applications/* з іксами, і всі діла.

AutoCAD для діаграм?  :o
Нє... :D Сорі, то я по-ідіотськи написав. Воно — малося наувазі сет софта, що доступний в репах того-ж Ubuntu. Прошу вибачення... :)

Взагалі, як мені відомо, AutoCAD вважають чимось "таким". Не дуже серйозним. "Для початку бізнесу підійде". Потім вже йдуть різні Pro/Engineer та інші.
Ану-но звідси посиланнями, будь-ласка? Бо мені актуально.

BTW, особисто я принципово не купую музику у iTunes та подібних. Замість того гроші йдуть на купівлю дисків. Тоді маю повне моральне право зробити собі rip для прослуховування у потрібному мені форматі.
Все ще. Бо вже дуже багато релізів тільки у цифровому форматі і диски вже своє віджили... Доречі, вчора в поїзді бачив дівку одну. Словом, виймає з сумки CD програвач (!) — щось типу Sony Walkman чи щось, в ньому «потерла» двома пальчиковими батарейками, щоби завівся (!); вклала CD; втикнула якийсь ремотконтрол, величиною з наручний годинник, а в нього навушники, що використовуються на радіостудії!! :D Я балдів. Це не те, що довкола всі з якимись «прищепками» на галстук!... Народ п'ялився на всю ту процедуру запуску плеєра добрих 5 хвилин. :)

Ну, ось, наприклад: http://www.plm.automation.siemens.com/en_us/
Хех... Гарно. Цікаво, кілько воно коштує, бо навіть не говорять. :-) Може є сенс зібрати такі посилання десь на LOR'і? Будь-який софт (платний/shareware та ін).

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #58 : 2009-11-20 04:20:46 »
Так. Не буду сперичатися. Мені й багатьом вистачає його з головою й для веб-розробок. І деякі проф.дізайнери не гребували використовувати його й для своїх цілей, й деякі позитивно відгукувалися.

Абсолютно. І поки не мав свого фотошопа (бо ще й професійну «таблетку» використовую для малювання від руки), то користувався сами ним для тих самих цілей. Я-й нічо не кажу — GIMP файний, але не потужний для видавництва. Хоча, якщо тут є професійні вебдизайнери, то згодяться, що з Photoshop працювати всеодно приємніше, зручніше і швидше. :-) Наприклад, штамп у CS4 працює з real-time preview, коли вже видно результат перед покладенням мазка. Це нереально зручно, коли щось «рівняєш».

А от Inkscape дуже цікавий та потужний, якраз. Може тягатись вже з Illustrator. Майже...
« Змінено: 2009-11-20 04:21:14 від BM »

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #59 : 2009-11-20 04:36:19 »
Цитата
В Linux навіть дурний iPhone не засинхронізуєш
це тролінг і є.
Пане, це не тролінг, а гірка правда, яка все й псує. Бо всі, хто має iPhone чи Blackberry, чи NTT Android — всі ці люди саме через це й відмовляються від Linux на своїх домашніх «лаптях», хоча Linux там був би перфектно.

Ось, що я тиждень тому бачив (фоткав на мобільник, сорі за якість) — PC-Z1 Netwalker:

А ось тут офіційний буклетик. Вони (Sharp) зробили дуже багато: підтягнули словники, добавили файний додатковий комерційний софт etc. Але краще-б вони пішли дорогою Ubuntu Remix. Тому Android на ARM значно кращий в користуванні поки-що. А ще дика ціна Z1, за яку два iPhone можна взяти — все псує наніц.
« Змінено: 2009-11-20 04:50:08 від BM »