Цитата: Дмитро Главацький від 2009-11-19 11:06:57Щодо пересічних користувачів (у моєму розумінні, це абсолютна більшість - і профі, і початківці), то вони надають перевагу вікнам. Лише 4% юзерів працюють у лінуксі, це вважаєте нормальним?Так, це просто чудово.
Щодо пересічних користувачів (у моєму розумінні, це абсолютна більшість - і профі, і початківці), то вони надають перевагу вікнам. Лише 4% юзерів працюють у лінуксі, це вважаєте нормальним?
Цікаво, чим чудово? А 0.04% - було би краще?
Чому вони досі не об'єднались?
Невже не можна зробити один якийсь стандарт щоби не було такого різнобою?
Чи то може вважаєте Autodesk Maya відкритим софтом, або продукцію Siemens PLM Softfare до нього віднесли? Вам потрібно працювати? Придбайте інструмент (той самий RHEL також не безкоштовний). Не бажаєте платити - або зробіть його самі, або не канючте й користуйтеся тим, що дають.
Для друку справді потрібно 32 біти на колір
згадуємо проблеми з переведенням RGB->CMYK.
Коли почув що народ лається на інтерфейс GIMP - здивувався (GIMP до того не бачив і не працював). Сказав що ідея просто чудова, й у інших редакторах професіонали завжди відокремлюють (якщо можуть) віконце з інструментами та виносять на інший монітор.
Об’єднання G&K не потрібне. Хоча б через різні бібліотеки. Потрібна лише стандартизація де-яких компонентів, але над тим вже працюють (згадайте сумісну конференцію розробників).
До речі, ви згадайте, як "легко та очевидно" повертається прибраний «смітник» у кватирках. Це ви називаєте User Friendly?
Підсумуємо: інструментів для професіоналів вдосталь (дресованих мавп не рахуємо). Але вони коштують грошей, як і всюди IRL. Що стосується UI - найкошернішими й досі лишаються Motif та curses
І ви ще говорите про стандартизацію? Ви хочете щоб китайські ієреогліфи чи чорна дупа неможливість максимально налаштувати систему "під себе" стали стандартом?
релігійний. :-)І досить обзиватись тут трольом, бо я не маю інтенцій тут тролити, а просто питаю допомоги...
З Маком на десктопі для мене значно простіше
Цитата: Дмитро Главацький від 2009-11-19 12:33:50Цікаво, чим чудово? А 0.04% - було би краще?Так. Чим менше публіки, що розбирається ніксах, тим більше в мене грошей.
І досить обзиватись тут трольом, бо я не маю інтенцій тут тролити
По-друге, я не канючу, а коли треба, то купую софт (на відміну від 99.999% тутешнього населення LOR'у)
не говорю про покупку музики, яку всі тутешні нетролі крадуть по торентах instead.
В Linux навіть дурний iPhone не засинхронізуєш
Я теж про це-ж: різні бібліотеки най собі будуть. Але щоби я відкрив Open/Save As діалог у OpenOffice.org і він виглядав так само як у KWord, чи Gnumeric чи де інде. І щоби тема була одна для всіх. І щоби фонт був один для всіх. І щоби шорткати були одинакові. І щоби відчуття було одинакове. Так само, як уживається Cocoa та Carbon на Mac OS X — мало хто знає, що Finder переписали на Cocoa тільки щойно, в останньому Snow Leopard. До того це був чистий старий Carbon.
Та чо вже одразу Остапа понесло? :-) Спокійно, я-ж про це-ж і говорю, ми-ж не сперечаємось... :-) По-друге, я не канючу, а коли треба, то купую софт (на відміну від 99.999% тутешнього населення LOR'у), якщо він (софт) робить саме те, що мені й потрібно. То буває дуже рідко, але зате аналогів таких просто немає. І також у мажорі використовую OSS, якщо маю купу лишнього часу його допиляти (ну бо за це мені просто платять) або люди витерплять результат. Я не релігійний. :-)
Там не проблеми, там різне призначання: CMYK для паперу...
Я маю проти самих іксів, і тут не проблема GIMP. Ще маю претензії щодо clunky GTK, і думаю що QT все-таки значно краще для таких завдань (ось там той QTшний аналог GIMP'а мені значно краще подобається в роботі). Але то моя власна суб'єктивна думка. До GIMP'у в мене поки-що deal-breaker його дика тормознутість, яка унеможливлює його подальше використання для чогось іншого, ніж вебсайтик.
Я теж про це-ж: різні бібліотеки най собі будуть. Але щоби я відкрив Open/Save As діалог у OpenOffice.org і він виглядав так само як у KWord, чи Gnumeric чи де інде. І щоби тема була одна для всіх. І щоби фонт був один для всіх. І щоби шорткати були одинакові. І щоби відчуття було одинакове.
Та й пофіг та стільниця соляріс — це-ж серверна OS була, є і такою лишиться. :-)
З Маком на десктопі для мене значно простіше: то десктопна OS і най собі буде.
Серйозно? Ну й де купити AutoCAD? Та воно навіть простих діаграм нормально не робить. Ну я розумію fugly Dia, та дико незручний OpenOffice.org Draw, але можна щось на зразок ось цього? Так, одного дядька коли перетягнув на Linux з вінди — йому підійшов QCad. Поки що. В Linux навіть дурний iPhone не засинхронізуєш, вже не говорю про покупку музики, яку всі тутешні нетролі крадуть по торентах instead. :-)
І досить обзиватись тут трольом, бо я не маю інтенцій тут тролити, а просто питаю допомоги... Якщо маєте показати мені про-софт для Linux що можна купити — то дайте посилання хоча-б...
звісно, добре було б, якби KDE-програми, запущені в GNOME-і, мали ґномівський вигляд та ґномівські діалоги. Але не вважаю це аж надто великою проблемою.
Webmoney начебто заборонено використовувати на території України. :-/
Цитата: Ptashechka від 2009-11-18 18:58:24[тре юнікс більше рекламувати] - це точноLinux не Unix. :-) А рекламують Unix вже дуже давно. :-)
[тре юнікс більше рекламувати] - це точно
PS. Не маю комплексів.
GIMP — це дуже файна заміна Paint
та чудовий редактор для домашніх цілей.
Його вже підправили, чекайте наступних версій.
Видно людину, що ніколи не пояснювала/не була присутня при поясненні замовникам чому зображення різко змінило відтінки.
Ікси.. не знаю, не було часу замислюватись над їх проблемами. А от неможливість через ssh зробити форвардинг того ж Safari мене образила
Не хвилюйтесь, до того вже йде. Принаймні, у KDE та XFCE воно приблизно однакове.
А мені без запитань втюхали стільницю.
AutoCAD для діаграм?
Взагалі, як мені відомо, AutoCAD вважають чимось "таким". Не дуже серйозним. "Для початку бізнесу підійде". Потім вже йдуть різні Pro/Engineer та інші.
BTW, особисто я принципово не купую музику у iTunes та подібних. Замість того гроші йдуть на купівлю дисків. Тоді маю повне моральне право зробити собі rip для прослуховування у потрібному мені форматі.
Ну, ось, наприклад: http://www.plm.automation.siemens.com/en_us/
Так. Не буду сперичатися. Мені й багатьом вистачає його з головою й для веб-розробок. І деякі проф.дізайнери не гребували використовувати його й для своїх цілей, й деякі позитивно відгукувалися.
ЦитатаВ Linux навіть дурний iPhone не засинхронізуєшце тролінг і є.