Автор Гілка: Минав 2010, KDE3 vs. KDE4 і всяке таке…  (Прочитано 11401 раз)

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
Re: kopete випадає
« Відповідей #60 : 2010-01-29 16:50:11 »
Коли microsoft розробляло windows у нього конкурентів фактичних не було.
Вай-вай, а Apple, який на території США досить незле їх витіснив? Й узагалі, Microsoft помре від конкурентів, а Ubuntu без них.
Куди він витіснив? Як було в microsoft 90% ринку, так і залишилось. Apple зараз більш зайнята телефонами, плеєрами, планшетами, ніж розвитком свого основного напряму

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Re: Минав 2010, KDE3 vs. KDE4 і всяке таке…
« Відповідей #61 : 2010-01-29 17:05:10 »
Якщо придивитись до їх вільмів - макос частенько мелькає. То лише в нас: вінда, і обов'язково піратська.

Нашо вам то копито, коли є макабер?
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #62 : 2010-01-29 23:23:38 »
А я вважаю тумби із розряду "свистелок-перделок", вмикаю їх лише для фоток коли з фотоапарату і проіменовані DSCxxx чи IMGxxx.
ви або дуже мало фотографуєте, або у вас дуже багато вільного часу. я фотографую дуже багато, а вільного часу не вистачає навіть на елементарну обробку, не кажучи про перейменування. тому всі мої світлини носять імена «DSCxxxxx».

крім того, світлини — не єдині файли, для який потрібні тумби. у мене ще велика бібліотека книжок та статей у pdf/djvu, а також всякі різні презентації, і тумби допомагаються мені зорієнтуватися, де і що.

а ще я тумби юзаю для швидкого пошуку різних графіків (див. скріншот).

Цитата
Dolphin підтримує тумби довільного розміру. Принаймні, для малюнків та відео. За інші документи - не пробував.
ліньки запускати KDE, але точно не підтримує так зручно, як це є в наутілусі. для зміни розміру тумба треба лізти в якесь меню.
Цитата
Та і які можуть бути тумби у випадку дистанційного доступу до компа по ssh, а таке інколи має місце.
такі самі, як і на локальному компі (див. скріншот), яке це має значення?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #63 : 2010-01-29 23:55:45 »
Нащо нам той макабер (а що це?), коли є копито?

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #64 : 2010-01-30 00:19:44 »
Цитата
Dolphin підтримує тумби довільного розміру. Принаймні, для малюнків та відео. За інші документи - не пробував.
ліньки запускати KDE, але точно не підтримує так зручно, як це є в наутілусі. для зміни розміру тумба треба лізти в якесь меню.
noddeat, Ви товщаєте з надзвуковою швидкістю. Це вже переходить грань реальності.
1. Для запуску Dolphin-а не потрібно запускати KDE. Ваш К. О.
2. Якщо Ви ні разу не запускали програму, про яку сперечаєтеся, то звідки взагалі знаєте, як там що реалізовано? Ваші заяви просто непристойні. Зокрема, на фоні того, що дурницю про меню Ви написали вже після того, як вона була спростована:
це тема про «G vs K»? Тоді додам свого масла:

стільничне середовище, де у файловому менеджері немає тумбів довільного розміру (функціональність наутілуса «споконвіку»), які можна одним кліком збільшити чи зменшити (і не тільки для малюнків, а й, наприклад, для файлів pdf чи odt), є для мене неюзабельним.

Ви такий веселий.  ;D Ви повзунок у нижній частині вікна Dolphin не бачили?
Для сильно "допитливих" додам, що цей повзунок є не тільки в Dolphin-і, але й у Gwenview.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #65 : 2010-01-30 12:11:34 »
Куди він витіснив? Як було в microsoft 90% ринку, так і залишилось. Apple зараз більш зайнята телефонами, плеєрами, планшетами, ніж розвитком свого основного напряму
Навіть той самий Adobe перші версій свого ПО робив винятково для маків, а потім їх перенесли вже на вікна. Apple популярний переважно в США. Те, що у нас лише плеєри і телефони є — нічого не значить.
« Змінено: 2010-01-30 12:12:15 від Re. »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #66 : 2010-01-30 13:56:57 »
Цитата
1. Для запуску Dolphin-а не потрібно запускати KDE. Ваш К. О.
ага, а ще можна ґном-панелі в KDE використовувати. це все дуже гарно, але є трохи тойво... збоченням.

Цитата
2. Якщо Ви ні разу не запускали програму, про яку сперечаєтеся, то звідки взагалі знаєте, як там що реалізовано?
де я таке написав? я запускав цю програму ще в KDE3. Дельфін — це дуже великий прогрес порівняно з Завойовником, але наразі йому ще далеко до наутілуса. І визнаю помилку свою: я таки не помітив повзунок.

Але sshfs він і так чомусь не підтримує, немає тумбів для pdf і odt/odp (але чомусь є для djvu), неможливо файл відіслати на телефон за блютусом.
« Змінено: 2010-01-30 14:00:55 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #67 : 2010-01-30 14:46:55 »
немає тумбів для pdf і odt/odp (але чомусь є для djvu),
http://kde-apps.org/content/show.php?action=content&content=110864
« Змінено: 2010-01-30 14:47:52 від Re. »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #68 : 2010-01-30 21:50:56 »
ви або дуже мало фотографуєте, або у вас дуже багато вільного часу. я фотографую дуже багато, а вільного часу не вистачає навіть на елементарну обробку, не кажучи про перейменування. тому всі мої світлини носять імена «DSCxxxxx».
Так, я фотографую небагато. Навіть фотокамери окремої не маю. Лише відеокамеру. Але коли мені в руки потрапляє велика кількість зоражень - користую той самий Gwenview - він справляється з переглядом краще, ніж файловий менеджер.
А для своєї колекції pdf та djvu інколи приділяю годинку - розсувати по теках.
Он сьогодні з увімкненими тумбами зайшов на компакт-диск, змушений був їх вимкнути.  :)
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #69 : 2010-01-31 01:11:37 »
Gwenview — прекрасна штука, але розробники її зіпсували незворотньо, через що я заморозив її на версії 2.2.2. Таке враження, що з появою KDE4 у всіх розробників для KDE зачухалося в одному місці, і вони стали «дизайнити» замість того, щоб розвивати програму. В результаті отримуємо такі потвори, як Amarok2.

поза тим, з QT/KDE-шних програм ще використовую Kile i LyX: як не дивно, їх ніхто не зіпсував, а Kile подекуди став зручніший, ніж у KDE3.

« Змінено: 2010-01-31 01:12:06 від noddeat »

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
« Відповідей #70 : 2010-03-02 00:46:38 »
Цитата
Встановіть пакунки з суфіксом -debug і запустіть програму з консолі. З іншої консолі запустіть kdebugdialog. Приєднайтеся до процесу kopete і спрямуйте виведені дані до файла. Проаналізуйте ці дані і знайдіть помилку.
Перепрошую, повертаючись до проблеми з випаданням копита під кедами 3.5.11 (ремікс kUbuntu 9.10 Karmic від Pearson), якщо тиснути на пункт меню "Налаштування". Зробив за вашою порадою - пакунок kopete-debug відсутній, ось що маю на консолі:

......
oleksa@knedlyk:~$ X Error: BadRequest (invalid request code or no such operation) 1
  Major opcode:  135
  Minor opcode:  19
  Resource id:  0x3c00717
kopete: ../../src/xcb_io.c:542: _XRead: Assertion `dpy->xcb->reply_data != ((void *)0)' failed.
KCrash: Application 'kopete' crashing...
......

Додатково:
Якщо забрати файл /opt/kde3/share/services/kopete_avdeviceconfig.desktop, то копито живе... Я бачу, що проблема в плаґіні відеообміну... та дрів ATI, напевно.... Треба хутко міняти залізо.
« Змінено: 2010-03-02 01:24:57 від oleksa »

povierennyy

• Гість
« Відповідей #71 : 2010-03-02 15:47:45 »
Нащо нам той макабер (а що це?), коли є копито?
Спробуйте pidgin

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #72 : 2010-03-02 16:23:23 »
Цитата
Встановіть пакунки з суфіксом -debug і запустіть програму з консолі. З іншої консолі запустіть kdebugdialog. Приєднайтеся до процесу kopete і спрямуйте виведені дані до файла. Проаналізуйте ці дані і знайдіть помилку.
Перепрошую, повертаючись до проблеми з випаданням копита під кедами 3.5.11 (ремікс kUbuntu 9.10 Karmic від Pearson), якщо тиснути на пункт меню "Налаштування". Зробив за вашою порадою - пакунок kopete-debug відсутній, ось що маю на консолі:

......
oleksa@knedlyk:~$ X Error: BadRequest (invalid request code or no such operation) 1
  Major opcode:  135
  Minor opcode:  19
  Resource id:  0x3c00717
kopete: ../../src/xcb_io.c:542: _XRead: Assertion `dpy->xcb->reply_data != ((void *)0)' failed.
KCrash: Application 'kopete' crashing...
......

Додатково:
Якщо забрати файл /opt/kde3/share/services/kopete_avdeviceconfig.desktop, то копито живе... Я бачу, що проблема в плаґіні відеообміну... та дрів ATI, напевно.... Треба хутко міняти залізо.
Надішліть повідомлення про ваду до проекту Trinity. Хай розбираються що і до чого, коли вже вирішили супроводжувати KDE 3.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you