Автор Гілка: Минав 2010, KDE3 vs. KDE4 і всяке таке…  (Прочитано 11402 раз)

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
Наведене вами трасування ні про що не говорить (потрібно ставити пакунки з суфіксом -debug і довго колупатися у вихідних кодах у пошуках того, що зламалося). Ризикну припустити, що проблема з бібліотекою обробки XML.
Як це діагностувати?

Цитата
Насправді, варіантів вирішення небагато.
1) Поставте дистрибутив меншої версії (краще, стабільний 8.04).
Він вже морально застарів :-(

Цитата
2) Поставте Kopete з KDE4.
І зараз купу иншого сміття з четвертих кед?...

Цитата
Супроводом і підтримкою KDE 3 більше ніхто не займається.
Власне це ремікс з Пірсонового сайту... Здається, все ж там чимось займаються...

Цитата
Ну, і ще раз повторюся: Kubuntu — найгірший з можливих дистрибутивів з KDE.
[/quote]
Насправді, мене влаштовував до останнього на моєму слабенькому АМД К7 2000+
« Змінено: 2010-01-28 19:20:09 від Re. »

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: kopete випадає
« Відповідей #1 : 2010-01-25 23:42:09 »
Кошик почистіть. Більш конструктивно можете пояснити, що Ви хочете, без суб'єктивних образ в сторону KDE4?

Здається, все ж там чимось займаються...
Некрофіли? А чим вони можуть займатись? :)
« Змінено: 2010-01-25 23:45:51 від Re. »

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
« Відповідей #2 : 2010-01-26 00:48:54 »
Кошик почистіть. Більш конструктивно можете пояснити, що Ви хочете, без суб'єктивних образ в сторону KDE4?
Запустити копито :) В мене стара машина з обмеженими можливостями, тому 4 кеди їй не дуже підходять, а на xfce щось не тягне.

Цитата
Кеди жили, живі та будуть жити! :)
« Змінено: 2010-01-26 00:49:24 від oleksa »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2010-01-26 07:33:03 »
Запустити копито :) В мене стара машина з обмеженими можливостями, тому 4 кеди їй не дуже підходять, а на xfce щось не тягне.
Якщо чесно, KDE4 швидше за KDE3 (всі інші твердження я залишаю на совісті тих, хто намагається залишити у Linux лише одне DE).

Встановіть пакунки з суфіксом -debug і запустіть програму з консолі. З іншої консолі запустіть kdebugdialog. Приєднайтеся до процесу kopete і спрямуйте виведені дані до файла. Проаналізуйте ці дані і знайдіть помилку.
Цитата
Кеди жили, живі та будуть жити! :)
Вибачте, але всякі Пірсони просто збирають KDE. Спілкування з розробниками Kubuntu та результати їх діяльності чітко говорять мені, що вони не розуміють як працює середовище і насправді нічого у ньому виправити не можуть (крім тривіальних виправлень, які і я можу зробити).

Сама модель паразитарного розвитку *ubuntu-дистрибутивів нічого окрім суму не викликає.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #4 : 2010-01-26 11:39:12 »
Якщо чесно, KDE4 швидше за KDE3 (всі інші твердження я залишаю на совісті тих, хто намагається залишити у Linux лише одне DE).
Тільки не для старих машин. Який мінімальний об'єм пам'яті для нормальної роботи?

Цитата
Сама модель паразитарного розвитку *ubuntu-дистрибутивів нічого окрім суму не викликає.
Тим не менше повна підтримка ext4 вперше з'явилась в ubuntu, навіть раніше за fedora

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #5 : 2010-01-26 11:49:52 »
Тільки не для старих машин. Який мінімальний об'єм пам'яті для нормальної роботи?
Я нормально працював у KDE 4.2 на такій конфігурації:

Athlon 1600+ (Palomino)
512 МБ (SD-RAM)
Radeon 9600XT

Цитата
Тим не менше повна підтримка ext4 вперше з'явилась в ubuntu, навіть раніше за fedora
Це не відповідає дійсності. Першим дистрибутивом, де типово встановлювалася ext4, була саме Fedora.

Будь ласка, вивчіть уважно повідомлення про випуски дистрибутивів.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fedora_(operating_system) (Fedora 10) (25 листопада 2008 року)

http://www.ubuntu.com/getubuntu/releasenotes/904overview Ubuntu 9.04 (23 квітня 2009 року)
« Змінено: 2010-01-26 11:51:19 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній case0lc

• Графоман
« Відповідей #6 : 2010-01-26 12:03:33 »
Подібна конфігурація на mandriva 2009.1:
AthlonXP 2500+
512 МБ DDR
Radeon 9600

Пам'яті вистачає тільки, щоб запустити максимум 3 програми. Запустіть firefox з 30 вкладками, ktorrent, amarok і т. д. - побачите...

Цитата
Це не відповідає дійсності. Першим дистрибутивом, де типово встановлювалася ext4, була саме Fedora.
Це було таке встановлення для тестів. Тоді ext4 ще нормально не працювала. А повна підтримка (в тому числі в grub) якраз в ubuntu 9.04 з'явилась

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #7 : 2010-01-26 12:12:32 »
firefox з 30 вкладками, ktorrent, amarok і т. д. - побачите...

Зробіть те саме з ff, rythmbox і evo у GNOME з compiz і побачите...

Цитата
Це було таке встановлення для тестів. Тоді ext4 ще нормально не працювала. А повна підтримка (в тому числі в grub) якраз в ubuntu 9.04 з'явилась
Ага, записав до книжечки: «Fedora 10 було випущено з тестовою метою, перевірити, чи працюватиме все у Jaunty».

Бачу, знову не ходили за посиланнями. З тестовою метою ext4 було ще у Fedora 9 (дна рік раніше за Jaunty).
You're not alone
All used up

Відсутній case0lc

• Графоман
« Відповідей #8 : 2010-01-26 13:02:14 »
Цитата

Перевіряв. В Ubuntu 9.10 з GNOME працює швидше в порівнянні з KDE в mandriva 2010 при приблизно однакових запущених програмах.

Цитата
Бачу, знову не ходили за посиланнями.

Я наголошую на слові "повна". Це коли, наприклад, систему з "нуля" можна повністю поставити на кореневий розділ з ext4, а не створювати окремо /boot  з ext3, як в fedora11

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #9 : 2010-01-26 13:13:50 »
Цитата

Перевіряв. В Ubuntu 9.10 з GNOME працює швидше в порівнянні з KDE в mandriva 2010 при приблизно однакових запущених програмах.
Теж перевіряв. На жаль, не можу погодитися.

Цитата
Бачу, знову не ходили за посиланнями.

Я наголошую на слові "повна". Це коли, наприклад, систему з "нуля" можна повністю поставити на кореневий розділ з ext4, а не створювати окремо /boot  з ext3, як в fedora11
Дасте визначення слову «повна»? Хі-хі, в такому разі у Jaunty підтримка не повна, а тестова:
Цитата
Ubuntu 9.04 supports the option of installing the new ext4 file system. ext3 will remain the default filesystem for Jaunty, and we will consider ext4 as the default for the next release based on user feedback.

Типовою ext4 стала лише у Karmic разом з усіма іншими дистрибутивами основної десятки. Тобто ні про яку першість, тим більше у розробці навіть і близько не йдеться.

Почитайте ось це (питання о 11:40:50). Навіть розробники дистрибутива не наважуються говорити про те, що Ubuntu щось розробляє. Максимум, на що здатен цей дистрибутив — це надіслати частину повідомлень про вади (невелику у шаленому потоці) до upstream.
You're not alone
All used up

Відсутній case0lc

• Графоман
« Відповідей #10 : 2010-01-26 14:53:24 »
Цитата
Вашу думку незалежною не можна вважати. Давайте організуємо тут опитування.
Якщо для нормальної роботи KDE потрібно приблизно 1 ГБ пам'яті, то для GNOME вистачить і 512 МБ
Цитата
в такому разі у Jaunty підтримка не повна, а тестова
Якщо вона там не default, це не значить, що вона тестова. Novell колись замість ext3 взагалі reiserfs використовував
Цитата
Максимум, на що здатен цей дистрибутив — це надіслати частину повідомлень про вади (невелику у шаленому потоці) до upstream
Враховуючи кількість користувачів, не сказав би, що не велику. Ubuntu - це найпопулярніший дистрибутив і він зі своїм launchpad робить великий внесок в розробку. Назвіть ще хоч один, який має щось подібне до цієї системи...

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #11 : 2010-01-26 15:08:03 »
Цитата
Вашу думку незалежною не можна вважати. Давайте організуємо тут опитування.
Якщо для нормальної роботи KDE потрібно приблизно 1 ГБ пам'яті, то для GNOME вистачить і 512 МБ
Це теж вирішується опитуванням?  ;)

Ну, так, користувачів Ubuntu більше ніж Kubuntu. Давайте краще проведемо десь на незалежному сайті опитування на тему «Що їсться швидше: ковбаса чи йогурт?»  ;D
Цитата
в такому разі у Jaunty підтримка не повна, а тестова
Якщо вона там не default, це не значить, що вона тестова. Novell колись замість ext3 взагалі reiserfs використовував
Тобто ви хотіли сказати, що підтримку ext4, як в Ubuntu, було вперше реалізовано у Ubuntu?  :o
Цитата
Максимум, на що здатен цей дистрибутив — це надіслати частину повідомлень про вади (невелику у шаленому потоці) до upstream
Враховуючи кількість користувачів, не сказав би, що не велику. Ubuntu - це найпопулярніший дистрибутив і він зі своїм launchpad робить великий внесок в розробку. Назвіть ще хоч один, який має щось подібне до цієї системи...
openSUSE build service (Novell)
Google code
Sourceforge

Трьох достатньо? Можу ще три назвати. Як на мене, всі вони внесли більший вклад у розвиток ВПЗ, ніж LP.

Внесок у псування перекладів LP справді неоціненний.
You're not alone
All used up

roman-pikalyuk

• Гість
« Відповідей #12 : 2010-01-26 17:04:54 »
Якщо чесно, KDE4 швидше за KDE3
Неправда.
« Змінено: 2010-01-26 17:05:10 від roman-pikalyuk »

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #13 : 2010-01-26 17:15:01 »
Якщо чесно, KDE4 швидше за KDE3
Неправда.
Доведете, чи так і будете слідити у темах з KDE 4?
You're not alone
All used up

roman-pikalyuk

• Гість
« Відповідей #14 : 2010-01-26 18:43:39 »
Доведете, чи так і будете слідити у темах з KDE 4?
KDE4 за KDE3 займає більше пам'яті на жорсткому диску і в оперативній пам'яті, а також процесор більш навантажує.
До того ж, в KDE4 більше всяких непотрібних мені штучок типу Dolphin.
Off-topic:
Не знайшов ригаючого смайлика  :( Тут він був би якраз в тему.
« Змінено: 2010-01-26 18:48:33 від roman-pikalyuk »