Автор Гілка: Урочиста передача листа Президенту України  (Прочитано 55994 раз)

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
Об чем речь???    
 :o
Багато хто мав надію, що у сьогоднішнього режиму вглибині серця є хоча б маленький Патріот України та краплина здорового глузду і совісті, хоча розум говорив протилежне:
Наївні Ви люди... Які, безкоштовні програми з відкритими ліцензіями?!? Ви що, не бачите "генеральної лінії" теперішньої влади, та "її" позиції?!? УВАГА, при відкриваю завісу: Україна закупить M$ вінди та офіси для всіх своїх бюджетних установ і закладів освіти мінімум на 10 років на перед!!! Нема в бюджеті грошей?! От для такої святої справи америка кредит нам дасть, можете бути певні;)
Іран треба вчити "демократії", в Сирії поборотись з тероризмом ще в пару країнах революцією зробити... На все це треба грошенята... Америка надіється на самоокупність Української компанії, тому президент свої зобов'язання виконає чітко і згідно генерального плану;)
Що, розчарував я тут багатьох? От я (нажаль в даному випадку) не помиляюсь:(
Зрозумійте, навіть відкинувши свою теперішню позицію, президенту прийдеться когось розчарувати: або свого "стратегічного партнера", або "велииику" групу прогресивних освічених співвітчизників, прихильників відкритих програм...
А тепер відгадайте: кого він розчарує... :(
Час, дасть Вам відповідь!

Віктор Андрійович м. Львів (його синьо-біла половина)

Людська натура така є, що хоче надіятись на краще...
Мова йшла про те, щоб пробудити цього маленького Патріота та підказати йому вірний шлях розвитку ІТ галузі. Нажаль Патріотів не знайшлось. Наткнулись на тупе та черстве американське лобі >:(
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
Може, досить проявляти юнацький максималізьм і розводити оффтопік?

Відсутній gagarin

• Дописувач
  • **
  • дописів: 88
  • KILL BILL!! :)
...і залізо багато де пообновляти доведеться.

У мене біля дому, в Школі(м. Київ с/ш 316) десь років 5-6 назад поставили 600-і селерони з 128Мб оперативки. Я якраз її закінчував, і це були круті машини. Такі - омолоджуватити ніхто не стане :)
А у мене навіть рука не підніметься на них зараз ХР ставити.
Це вже не кажучи про те, що мені ця версія вікон дуже неподобється(порівнюючи з деякими іншими вікнами)...
Мені ХР і безкоштовно не треба, а за гроші - взагалі смішно :D
Ото воно так! (c)

Відсутній Євген

• Новачок
  • *
  • дописів: 0

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
Це баян, дивись новини.

Відсутній mashckoff

• Загальний модератор
  • Кореспондент
  • дописів: 105
  • IT philosopher

ЗдаЄться цим повинен займатись OSDN. Навiть сайт такий Є:

http://www.osdn.org.ua/

Але ж...

Прошу, які функції має виконувати та не виконує OSDN.org.ua?
Можна у приват.
Wad Mashckoff, IT philosopher
ICQ 201205466  E-mail: adiel@nospam.kiev.ua  
Linux.kiev.ua * OpenOffice.org * Migration.OSDN.org.ua

East or West, Lviv is Best!

Praporshic

• Гість
Нещодавно зустрічався з головою Дніпропетровського обласного управління освіти та науки.
Результати поки що не дуже. Сказав що віддасть того папірця (відписку з міністерства) до інституту післядипломної освіти на обробку. Щоб вони висловили свою думку. Та ще попросив надіслати листа з комерційною пропозицією. Найголовніша проблема - області підпорядковані лише інтернати та іші подібні заклади. Буду надалі просуватись у напрямку шкіл, може щось та вийде....

yshurik(Guest)

• Гість
М: Читати правила поведінки на форумі. Довго і вперто. Може хоч перший пункт здолаєте.
« Змінено: 2006-01-28 19:33:16 від miwa »

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • Графоман LOU третього (четвертого?) пришестя
LUG, LUG і ще раз LUG. Необхідно зробити сайт з рекомендаціями, як перейти на ВПЗ. От я наприклад нещодавно вчителів своїх (кафедру інформатики; фактично, вчу їх я  ;D) просвітляв щодо Лінуксу. Навіть LiveCD їм вставляв. Усім все абсолютно сподобалось, і тут:
а PageMaker на ньому працює? Ні. Отже, ми не можемо використовувати його у школах  :-[. Це не моя думка. Це думка працівника державного закладу освіти.

На мою думку, основними кроками у "міграції" :D (якесь дрібном'яке слово), тобто першими, має стати створення сайту з інструкціями типа "зайшов, тикнув, Лінукс"  ;). Поки що інформація, яка доступна вчителям, занадто далека від реальності.

BTW, треба щоб хтось написав української мовою основні концепції LUG. Особисто я знаю у свому місті декількох людей, які від тексту комп'ютерної тематики рідної мовою шаленіють і одразу приймаються до діла.
Debian GNU/Linux lenny/sid
MontaVista Linux (Motorola ROKR Z6). Міняю на A1200.

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
Тут, напевне, треба дізнатись конкретно, чого саме очікують у освітніх установах (школах/інститутах) від операційної системи. Тобто, в деяких з них вже стоять такі-сякі комп'ютери з (частіше) MS. Що саме використовується (з ПЗ), які завдання виконуються, чого не вистачає. І звідси відштовхуватись.

Справді, потрібна конкретика, починаючи з вибору заліза (тут справи не такі вже погані, хіба уникати деяких карток ATI і внутрішніх модемів, якщо передбачається використання OpenGL і даялапу). Вибір дистрибутиву: нічого іншого в голову не приходить окрім MyLinux (раз власного немає :)). Не знаю в якому він стані, але якщо потрібно, - допомогти розробникам довести його до "mint condition". Пройтися по інтрукціям по інсталяції MyLinux. Інструкції по конфігурації, мережне з'єднання.  Загальні інструкції на зразок `cd ../ ;ls -l'. Тепер "fun part" - інсталяція освітніх програмних пакетів. Визначити набір. Якщо деяких не вистачає у депозитарії MyLinux, або недостатньо локалізовано - довести їх до розуму, зібрати RPM-ки.  Деякі програми можуть вимагати також інструкцій українською.

Покищо нам легко тягатися з Майрософтом, оскільки вони, незрозуміло чому, недостатньо локалізували власні продукти. З часом ситуація може змінитись не на нашу користь. Треба діяти, разом.  
« Змінено: 2006-01-29 13:50:19 від tech »

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • Графоман LOU третього (четвертого?) пришестя
Завтра піду у школу до своїх "вчителів" та спитаю (попрошу написати), що вони очікують від ідеальної шкільної ОС.

Може LTSP?
Debian GNU/Linux lenny/sid
MontaVista Linux (Motorola ROKR Z6). Міняю на A1200.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Off topic replies have been moved to This Thread
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Yurkomik

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
  • I Love YaBB 2!
Довго шукав де написати... не знайшов.. вибачте що може не туди пишу..
Вже майже закінчив статтю про вільне ПЗ, хочу в пару газет в які пишу подати.. акція з листом до президента надихнула Усмішка..
може є ще якісь хороші лінки, і головне графіка.. треба якусь ілюстрацію яка б наочно зображувала переваги лінукс.. а ще краще якусь  привабливу джпешку з  символом волі. Може  бути боротьба МС контра лінукс.  
Будь-ласка, допоможіть! часу до виборів обмаль.. може ще якась політична сила до виборів і підхопить..
З повагою, Юрій

Захар

• Гість
Let's try again cause we have new president now.

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
Цитата
Let's try again cause we have new president now.

;D
Ну не можу.
Однозначно це найкращий першоквітневий жарт.  ;D
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae